Başkan Demircan'dan Erzurum Çıkarması - Son Dakika
Güncel

Başkan Demircan'dan Erzurum Çıkarması

Başkan Demircan\'dan Erzurum Çıkarması

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, bu kez beraberindeki heyetle Erzurum'a adeta bir çıkarma yaptı.

27.08.2013 07:38  Güncelleme: 09:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Erzurum ve ilçelerini kapsayan bir ziyaret gerçekleştirdi. Ziyarete Beyoğlu Belediyesi Meclis üyeleri, Ak Parti Beyoğlu İlçe Başkanı Rüstem Dindarol, Beyoğlu Erzurumlular Derneği Başkanı Yahya Öztürk ve dernek üyeleri katıldı.

Erzurum havaalanında Beyoğlu'nda oturan Erzurumlular tarafından davul zurna eşliğinde karşılanan Demircan ve heyeti, daha sonra şehir merkezinde Mehmetçik Parkı'nda basın mensuplarıyla kahvaltılı toplantı yaptı. Basın mensuplarına Erzurum gezisinin amacını anlatan Demircan, her yıl Beyoğlu'nda oturan hemşehrilerini köylerinde ziyaret ettiğini söyledi.

"İstanbul Türkiye'nin, Beyoğlu ise İstanbul'un özetidir" diyen Demircan, "İnsanları köylerinde ziyaret etmek, onları evlerinde ziyaret etmekten daha etkili. Biz ilçemizde yaşayan insanları daha iyi tanımak için onları yaşadıkları coğrafyayla tanımak istiyoruz. Bu yüzden Erzurum'dayız. Erzurum'un misafirperverliği daha ilk günden bizleri etkiledi. Erzurum yeni ve güzel yapılanmasıyla, temizliğiyle Anadolunun en güzel kentlerinden biri" diye konuştu.

Basın mensuplarının Gezi Parkı olaylarıyla ilgili sorularına da cevap veren Demircan, "Beyoğlu eylem yapmak isteyen grupların her zaman var olduğu bir yer. Gezi Parkı olayları bir dönem belki maksadını aştı, bizler de Beyoğlu'nda oturan herkes de çok üzüldü. Ancak şimdi hayat normale döndü. İlçemizde Gezi Parkı olaylarının etkileri bitti. Hayatımız normale döndü. Bundan dolayı sevinçliyiz" dedi.

Beyoğlu heyeti Pasinler'de

Cuma namazını Erzurum Ulu Camii'de kılan Beyoğlu heyeti daha sonra Pasinler İlçesi'ni ziyaret etti. Pasinler Belediye Başkanı Ünsal Sertoğlu tarafından karşılanan Demircan, belediye başkanını makamında da ziyaret etti. Pasinler Belediyesi'nin çalışmaları hakkında bilgi alan Demircan, ilçe merkezinde vatandaşlarla selamlaştıktan sonra Pasinler'in Kavuşturan ve Demirdöven köylerini ziyaret etti.

Köyleri ziyaret etmek üzere yola koyulan Beyoğlu heyetini hoş bir sürpriz bekliyordu. Kavuşturan köy girişinde ciritli atlılar tarafından karşılanan Beyoğlu heyeti, köylülerin bu geleneksel karşılama törenini ilgiyle izledi. Demirdöven Köyü okulunda vatandaşlara hitap eden Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Beyoğlu'nda binlerce Erzurumlu yaşadığını belirterek, "Biz Erzurum'u da Erzurumluları da çok seviyoruz" dedi.

Beyoğlu Belediye Başkanı ve heyetini ağırlamaktan dolayı çok mutlu olduklarını söyleyen köylülerse Başkan Demircan'dan bazı acil ihtiyaçları konusunda yardım istediler. Demircan, Beyoğlu Belediyesi'nin imkanları ölçüsünde yardımcı olacağını ifade etti.

Beyoğlu heyeti Aşkale'de

Pasinler ilçesi ve köylerini ziyaret eden Beyoğlu heyeti daha sonra Aşkale ilçesine geçti. İlçe girişinde Aşkaleliler tarafından karşılanan Beyoğlu Belediye Başkanı, Aşkale esnafını da ziyaret etti. Aşkale Belediye Başkanı Dr. Ahmet Yaptırmış ve Kaymakam Mustafa Fırat Taşolar'ı da ziyaret etti. İlçede toplanan vatandaşlara hitap eden Demircan, Allah'ın coğrafyaları farklı yarattığı gibi insanları da farklı yarattığı belirterek, "Bir Rizeliye davrandığın gibi bir Giresun'luya davranamazsın. Alucralı başka, Konyalı başka, Erzurum'lu başka. Erzurum'un, Aşkale'nin, Hasankale'nin yetiştirdiği güzel insanlar var. Erzurumlu deyince özü sözü bir, mert, vatansever, dimdik bir dadaş akla geliyor" diye konuştu.

Pazaryolu ve köylerini ziyaret

Erzurum ziyaretinin ikinci gününde Pazaryolu ilçesine geçen Beyoğlu heyeti, ilçe Belediye Başkanı Recep Kaplan tarafından karşılandı. Pazaryolu'nun Değirmendere mevkiinde kayısı ağaçları altında misafirlerini ağırlayan Pazaryolu Belediye Başkanı Kaplan, "İstanbul'dan Erzurum'un bu küçük ilçesine gelen heyet bizim için çok kıymetli. Bu ziyaret, bize gösterdiğiniz kıymeti ortaya koyuyor. Beyoğlu Belediye Başkanı ve heyetinin inceliğini Pazaryolu sakinleri unutmayacak" diye konuştu.

Beyoğlu heyeti daha sonra Pazaryolu'nun Sadaka ve Cennetpınar köylerini ziyaret etti. Cennetpınar köyünde köylülere hitap eden Başkan Demircan, " Mevlana, 'Herşey aşkla başlar' der. Eğer aşkla yapılıyorsa bütün engeller aşılır. Aşkla yapılmayan işlerde engellerin aşılması mümkün değildir. Biz de Beyoğlu'nda bir arada yaşayan insanları memleketlerinde ziyaret ederek, onlarla bu muhabbeti bölüşüyoruz. İbn-i Haldun 'Bir kişinin huyu, yaşadığı yerin tabiatıyla şekillenir' der. Beyoğlu'nun bütün renklerini tanımak için onları köylerinde ziyaret ediyoruz, tabiatlarını tanıyoruz ve Beyoğlu aşkımızı bölüşüyoruz" dedi.

Süleymanbağları köyüne iki su motoru hediye edildi

Süleymanbağları Köyü'nü de ziyaret eden Beyoğlu heyeti, burada köylüler tarafından hazırlanan öğle yemeğini yedi. Köylülerin sorunlarını da dinleyen Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, köylülerin talebi üzerine Süleymanbağları köyüne iki adet su motoru hediye etti.

Beyoğlu heyeti daha sonra Kaçkar dağlarının yamaçlarında 2200 rakımlı Büyükdere Köyü'nü ziyaret etti. Taş evleri, doğal balı ve kırmızı pullu alabalıklarıyla meşhur köyde bir süre dinlenen Beyoğlu heyeti, köyün doğal güzelliğine hayran kaldı.

Daha sonra Büyükdere Köyü'nden ayrılan Beyoğlu heyetinin son durağı Erzurum'un İspir ilçesi oldu. İspir Belediye Başkanı Osman Çakır tarafından ağırlanan Beyoğlu heyeti, yolculuğunu tamamladı.

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Başkan Demircan'dan Erzurum Çıkarması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, Budapeşte'ye teknik ziyaret gerçekleştirdi
    14:34 Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, Budapeşte'ye teknik ziyaret gerçekleştirdi

    Avrupa Birliği tarafından oluşturulan Net Zero Cities Projesi kapsamında Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, ikiz şehir olarak eşleştiği Budapeşte'ye teknik ziyaret gerçekleştirdi. Ziyarette, enerji verimliliği ve finansal destekler konularında bilgi alışverişi yapıldı.

  • Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras ve ilçe belediye başkanları Anıtkabir'i ziyaret etti
    14:34 Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras ve ilçe belediye başkanları Anıtkabir'i ziyaret etti

    Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras ve yeni seçilen 11 CHP'li ilçe belediye başkanı Anıtkabir'i ziyaret etti. Aras, Anıtkabir özel defterini imzalayarak milli değerlere bağlı bir yönetim anlayışı benimseyeceğine söz verdi.

  • İstanbul Valisi Davut Gül, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu ziyaret etti
    14:34 İstanbul Valisi Davut Gül, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu ziyaret etti

    İstanbul Valisi Davut Gül, 31 Mart 2024 yerel seçimlerinden başarıyla çıkan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na iade-i ziyarette bulundu. Gül, seçim sonrasında kendisini ziyaret eden İmamoğlu'na, tebriklerini iletti.

  • Eski ortağının iş yerini bastı, kırılmadık eşya bırakmadı
    14:29 Eski ortağının iş yerini bastı, kırılmadık eşya bırakmadı

    Burdur'da eski ortağı ve akrabasının iş yerini sopayla basan bir kişi camı çerçeveyi aşağıya indirip marketin içini talan etti. Polis ekipleri tarafından yakalanan şahıs iş yeri sahibi şikayetçi olmayınca serbest bırakıldı. Olay dün akşam saatlerinde Burdur merkez Yeni Mahalle Seymen Caddesi üzerinde bulunan bir tekel bayide meydana geldi.

  • Özel'den Merkez'in açıkladığı rekor zarara tepki: Emekliye
    14:28 Özel'den Merkez'in açıkladığı rekor zarara tepki: Emekliye

    CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Merkez Bankası'nın 818,2 milyar TL zarar etmesine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Özel, "Merkez 2013'ten 2023 yılına kadar 320 milyar TL kar etmiştir. 1 yıllık zarar 10 yıllık kararın 2,5 katıdır. Merkez Bankası 25 yıllık karını 1 yılda bir avuç zengine verdi. Bu para 'En düşük emekli maaşını 17 bin TL yapalım' dediğimde 'Yapamayız, para yok' dedikleri paranın tam 2 katıdır. Yazıklar olsun" dedi.

  • Bakan Şimşek'ten dedikoduları bitiren açıklama: Cumhurbaşkanımızın desteği tam
    14:27 Bakan Şimşek'ten dedikoduları bitiren açıklama: Cumhurbaşkanımızın desteği tam

    Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile aralarında kriz olduğu iddialarını sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile yalanladı. Bakan Şimşek, "Bir süredir yalan haberlerle kasıtlı bir şekilde gündem oluşturulmaya çalışılıyor. Cumhurbaşkanımızın başından beri tam destek verdiği programımızı daha da güçlendireceğiz" dedi.


Advertisement