Başkan Demircan, Galataport Projesi Alanını İnceledi - Son Dakika
Yerel

Başkan Demircan, Galataport Projesi Alanını İnceledi

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Galataport Projesi alanını inceledi.

08.02.2016 13:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Galataport Projesi alanını inceledi. Yeniden ortaya çıkarılan tarihi Tophane Saat Kulesi önünde fotoğraf çektiren Demircan, "Galataport yalnızca Tophane, Karaköy ve Beyoğlu'nun değil, tüm tarihi yarımada ve Boğaziçi'ni dünya turizmiyle buluşturma projesidir" dedi.

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, kamuoyunda Galataport Projesi olarak bilinen Salıpazarı-Kruvaziyer liman alanında incelemelerde bulundu. Proje kapsamında yeniden ortaya çıkarılan Tophane Saati önünde fotoğraf çektiren Demircan, projenin çok konuşulup çok tartışıldığını ancak, yanlış şekilde anlatıldığına vurgu yaparak,"tüm yanlış anlamalar ve engellemelere rağmen bu proje de Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın ısrarı ve kararlılığı ile başlamıştır. Galataport yalnızca Tophane, Karaköy ve Beyoğlu'nun değil, tüm tarihi yarımada ve Boğaziçi'ni dünya turizmiyle buluşturma projesi, denizden gelen turistler için ise İstanbul'un giriş kapısıdır" dedi.

"İSTANBUL'UN TARİHİ MEKANLARI YENİDEN İHYA OLACAK"

Başkan Demircan, Galataport'un; Beyoğlu, İstanbul ve ülkemizin tanıtımı için çok önemli olduğuna dikkat çekerek şunları söyledi: "Hem lokasyonu, hem silüeti hem de görseli bizim için çok büyük anlam ifade ediyor. Burada, Nusretiye Camisiyle birlikte Tophane Saati yok olmuştu. Bu eserlerin çevrelerinin açılmış olması burasının değerini son derece artıracak. Öte yandan Osmanlı tarihinden biliyoruz ki bu saatin bulunduğu koca meydan törenlerin yapıldığı bir mekandı. Bu proje ile İstanbul'un tarihi mekanları yeniden ihya olup, geniş bir toplanma mekanı ve tören alanına kavuşmuş olacak."

"YOK OLMUŞ TARİH, ULAŞAMADIĞIMIZ DENİZ ÖNÜMÜZE ÇIKACAK"

Tophane'deki uzun Karaköy sahilinin yıllardır insanların giriş çıkışına engel olduğuna dikkat çeken Başkan Demircan, "Karaköy sahili, insanların oradan denize bakmasına Topkapı Sarayı ve Ayasofya'yı izlemeye engeldi. Artık orada sokaklar insanların kullanımına açılacak. Yok olmuş tarih, yok olmuş görsel ve ulaşamadığımız deniz bir anda önümüze açılacak. Buna Beyoğlu'nda yaşayanlar açısından baktığımızda tarihin yeniden tekerrür edecek diyebiliriz. Bunlar çok özel şeyler" diye konuştu.

"CUMHURBAŞKANIMIZIN ISRARI VE KARARLILIĞI İLE BAŞLAMIŞTIR"

Galataport'un çok konuşulup tartışıldığını ama çok yanlış anlatıldığını belirten Demircan, şunları söyledi: "Tüm yanlış anlama ve engellemelere rağmen bu proje Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın ısrarı ve kararlılığı ile başlamıştır. Realite o ki bu proje bir tarihi kurtarma projesidir. Tophane'yi ayağa kaldırma projesidir. Bence en önemlisi Osmanlı'dan bu yana terk edilmiş sıra sıra sarayların bulunduğu ve hayatımızda neredeyse yok mesabesine gelmiş atıl bir semtin ihya operasyonudur. Bu konuda hükümetimize müteşekkiriz."

"GALATAPORT DENİZDEN GELENLER İÇİN İSTANBUL'UN GİRİŞ KAPISI OLACAK"

Belediye Başkanı Demircan, buraya gelen turistlerin Türkiye'ye kazandıracağını belirterek, "Tabii ki bize kazandıracak ama bunun yanında buradaki kültürü dışarı taşıyacak. Burası, görülmesi ve gezilmesi gereken bir yer olarak adlandırılacak. Burası denizden gelenler için İstanbul'un bir giriş kapısı olacak. Bugün bu tarihi saatin önünde bu fotoğrafı çektirmekten mutluluk duyuyorum" ifadelerini kullandı. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Başkan Demircan, Galataport Projesi Alanını İnceledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement