Başkan Demircan:  "İstanbul'da, Beyoğlu'nda Bizi Biz Yapan Değerlere Sahip Çıkmak Vazifemiz" - Son Dakika
Yerel

Başkan Demircan:  "İstanbul'da, Beyoğlu'nda Bizi Biz Yapan Değerlere Sahip Çıkmak Vazifemiz"

10. Beyoğlu Yerel Tatlar Festivali kapsamında düzenlenen Anadolu Gecesi’nde konuşan Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, “Yerel kültürler bir birini ne kadar iyi tanırsa o zaman daha büyük bir kültür doğuyor.

04.06.2016 14:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

10. Beyoğlu Yerel Tatlar Festivali kapsamında düzenlenen Anadolu Gecesi'nde konuşan Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, "Yerel kültürler bir birini ne kadar iyi tanırsa o zaman daha büyük bir kültür doğuyor. Ona da İstanbul ve Beyoğlu kültürü diyoruz. Dolayısıyla bu koca şehirde İstanbul'da, Beyoğlu'nda bizi biz yapan değerlere sahip çıkmak bizim vazifemiz" dedi.

Beyoğlu Belediyesi'nin ilçedeki yerel derneklerle birlikte bu yılonuncusunu gerçekleştirdiği Geleneksel Beyoğlu Yerel Tatlar Festivali, ikinci gününde düzenlenen Anadolu Gecesi'yle devam etti. Hasköy Sahilde kurulan alanda Sivas, Erzincan, Tokat ve Erzurum'un kendine has mutfağından yöresel kıyafetlerine, türkülerinden oyunlarına, yaşama kültürlerine kadar tüm zenginlikleri Beyoğlululara sunuldu. Geceye katılan Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan da alanda kurulmuş stantları gezerek, yerel lezzetlerin tadına baktı. Beyoğlu halkının yoğun ilgi gösterdiği gecede yöresel sanatçılar seslendirdikleri türkülerle katılımcılara keyifli dakikalar yaşattı.

"BİZİ BİZ YAPAN DEĞERLERİMİZE SAHİP ÇIKMAK VAZİFEMİZDİR"

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, gecede yaptığı konuşmasında, Yerel Tatlar Festivali'nin her yıl severek ve isteyerek yaptıkları bir organizasyon olduğunu belirterek, "Çünkü Beyoğlu'nu, İstanbul'u, yani bizi biz yapan değerler burada. Kültür yemedir, içmedir, müziktir, yaşam tarzıdır. Yerel kültürler bir birini ne kadar iyi tanırsa o zaman daha büyük bir kültür doğuyor. Ona da İstanbul ve Beyoğlu kültürü diyoruz. Bize ait olanları unuttukça özümüzden uzaklaşıyoruz, hatırladıkça üzerine koyuyoruz. Dolayısıyla bu koca şehirde İstanbul'da, Beyoğlu'nda bizi biz yapan değerlere sahip çıkmak bizim vazifemiz" dedi.

DEMİRCAN'A ERZİNCAN BAKIRI HEDİYE ETTİLER

Gecede Erzincanlılar Başkan Demircan'a Beyoğlu Yerel Tatlar Festivali düzenlediği için Erzincan Bakırı hediye ettiler. Geceye Başkan Demircan'ın yanı sıra AK Parti İlçe Başkanı Avukat Harun Muş ve Beyoğlu Gençlik Hizmetleri ve Spor ilçe Müdürü Lokman Arıcıoğlu ile Sivas, Erzincan, Tokat ve Erzurum'dan çok sayıda dernek başkanı da katıldı.

FESTİVAL KARADENİZ GECESİ İLE SON BULACAK

İlçemizde bulunan, farklı iller ve ilçelerden köy derneklerinin katılımıyla gerçekleşen ve farklı yörelerin kıyafet, yemek, kültür, sanat ve yaşam biçimlerini tanıtma fırsatı buldukları festival, düzenlenecek olan Karadeniz Gecesi ile son bulacak. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Başkan Demircan:  'İstanbul'da, Beyoğlu'nda Bizi Biz Yapan Değerlere Sahip Çıkmak Vazifemiz' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement