Başkan Dinç: Kaynana, Gelin İçin Öğretmendir - Son Dakika
Güncel

Başkan Dinç: Kaynana, Gelin İçin Öğretmendir

Başkan Dinç: Kaynana, Gelin İçin Öğretmendir

Çankırı belediyesi tarafından başlatılan 'Eyvah Kaynanam Geliyor' projesi kapsamında gelin ve kayınvalideleri arasındaki ilişkinin karşılıklı atışma, mani, skeç ve yemek yarışmalarıyla güçlendirilmesi amaçlandı.

25.02.2014 16:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çankırı belediyesi tarafından başlatılan 'Eyvah Kaynanam Geliyor' projesi kapsamında gelin ve kayınvalideleri arasındaki ilişkinin karşılıklı atışma, mani, skeç ve yemek yarışmalarıyla güçlendirilmesi amaçlandı.  Belediye Başkanı İrfan dinç, "Kaynana, gelin için öğretmendir" dedi.

Toplumsal aile bağlarının güçlendirilmesi ve geliştirilmesi amacıyla başlatılan proje doğrultusunda uzmanların desteğiyle başlatılan eğitime katılan 10 gelin ve kayınvalideye, sevgi, saygı ve hoşgörü içinde sorunlarını çözmelerine yönelik bilgilendirme yapılıyor. Toplumun en küçük yapı taşı aileyi ayakta tutmak ve sağlıklı toplum inşa etmek için gerekli bütün adımları attıklarını ifade eden Belediye başkanı İrfan Dinç, şunları söyledi:

"Toplumda gelin kaynana ilişkileri açısından yanlış bir algı var. Gelin-kaynana denildiği zaman birbiriyle geçinemeyen, sürekli zıtlaşan ikili profili gözümüzün önüne gelir. Konuya ön yargılardan uzak bakarsak, gerçekte sanıldığı kadar problem olmadığını görürüz. Kaynana, gelin için öğretmendir. Biz olumsuz kaynana algısını yıkmak istiyoruz."

Gelin-kaynana iletişimini artırmaya yönelik projenin talep halinde devam ettirileceği belirtildi. - Çankırı

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Başkan Dinç: Kaynana, Gelin İçin Öğretmendir - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement