Başkan Doğan "Amaç Evrensel Standartlar" - Son Dakika
Yerel

Başkan Doğan "Amaç Evrensel Standartlar"

Başkan Doğan "Amaç Evrensel Standartlar"

İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, Dünya Standartlar Günü ve Tüketiciyi Koruma Haftası dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

14.10.2014 14:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, Dünya Standartlar Günü ve Tüketiciyi Koruma Haftası dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Küreselleşmenin bir sonucu olarak, rekabetin yenidünya düzenine yön veren bir olgu durumuna gelmesinin, üretimde kalite ve standart anlayışına bağlı kalınmasını zorunlu kıldığını belirten Doğan, tüketiciye en iyisinin uygun koşullarla ulaştırılması düşüncesinin geçerlilik kazandığını ifade etti. Başkan Doğan, bu gelişmeyle, rekabete dayalı pazarda tüm üreticilerin kalite ve standart normlarına uymak zorunda olduğunu da söyledi.

Başkan Doğan, özellikle, sanayileşme ve kentleşme sürecinin hızla yaşandığı İzmit ve çevresinde, üretimde kalite, doğruluk ve çağa uyum sağlamanın başarıyı getireceğini ifade ederek, "Artık eskisi gibi her şeyi kabul eden bir tüketici yok. Tüketiciler araştırıyor, analiz ediyor ve kendisi için faydalı olanı seçiyor. Günümüzde pazarın bir kralı varsa o da tüketicidir, müşteridir. Esnaflarımız ve iş adamları bu gerçeği göz önünde bulundurmalıdır" dedi.

İzmit Belediyesi olarak tüketicinin yanında olduklarına dikkat çeken Doğan, " Türkiye'de pek çok yere örnek olacak bir çalışma yaparak Tüketici Hakları Masası'nı kurduk. Masa sayesinde yapılan başarı çalışmalarla İzmit Belediyemiz 17. Geleneksel Tüketici ödüllerine layık görüldük. Sorun yaşayan tüketicilere hakları konusunda bilgi veren ve gerekli yönlendirmeyi yapan bu birimimiz hizmete devam ediyor. Ayrıca Zabıta ekiplerimiz ve ilgili diğer ekiplerimiz yetkileri dahilinde üretim, çarşı ve pazar alanlarını sürekli olarak denetliyorlar. Bu konuda çok titiziz" diye konuştu.

Ülkemizde evrensel standartları yerleştirmeye çaba gösteren Türk Standartları Enstitüsü'nün yıllardır sürdürdüğü özverili ve başarılı çalışmalarının, toplumumuzda üretici ve tüketici bilincinin geliştirilmesine büyük katkılar sağladığına inandığını da vurgulayan Başkan Doğan, çevreye uygun standartlarla ilgili geliştirilen programların, tüm işletmelerin yönetim politikalarına yansımasının, gelecekte daha güzel ve temiz bir çevrede yaşamak umudunu artıracağı düşüncesiyle, Dünya Standartlar Günü'nü kutladı. - KOCAELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Başkan Doğan 'Amaç Evrensel Standartlar' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement