Başkan Doğan, İzmek Bir Halk Üniversitesine Dönüştü - Son Dakika
Yerel

Başkan Doğan, İzmek Bir Halk Üniversitesine Dönüştü

Başkan Doğan, İzmek Bir Halk Üniversitesine Dönüştü

İzmit Belediyesi ile Halk Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde açılan İZMEK kursiyerlerinin yıl sonu sergi açılış ve belge dağıtımı Yunus Emre Kültür Merkezi’nde düzenlenen törenle devam etti.

25.05.2016 15:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmit Belediyesi ile Halk Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde açılan İZMEK kursiyerlerinin yıl sonu sergi açılış ve belge dağıtımı Yunus Emre Kültür Merkezi'nde düzenlenen törenle devam etti.

Kursiyerlerin belgelerini almaları ve yaklaşık 8 ay süren kurs sonunda el emeği göz nuru ürünlerinin görücüye çıkarıldığı etkinliğe İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan'ın yanı sıra Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zekeriya Özak, İzmit Kaymakamı Ersin Emiroğlu, İzmit İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Akmanşen, Belediye Meclis Üyesi Emine Okanalp Halk Eğitim Müdürü Salih Aydın, kursiyerler ve yakınları katıldı.

37 branşta bin 225 kursiyerin belge alıp eserlerinin sergilendiği etkinlikte konuşan Başkan Doğan, "çok güzel eserlerle, çok güzel anılarla bir yılın sonuna daha geldiniz. Bizler İZMEK kurslarını bir halk üniversitesi olarak görüyoruz. Bu halk üniversitesi onbinlerce mezun vermiş durumda. Bunun en büyük mimarı sizlersiniz. Sizler olmasanız bu çalışmalar olmaz, siz olmasanız bu etkinliklerin bir anlamı olmazdı. Kurslarımıza gelerek birbirinden güzel ürünler ortaya çıkardınız, aynı zamanda da kendinize sosyal bir ortam oluşturdunuz. Sizlerin ilginiz ve mutluluğunuz bizim enerjimiz. Sizden aldığımız güçle her gecen yıl daha iyisi için çalışıyoruz. İsteyen bayanlarımız ürünlerinizi sizler için hizmete açtığımız satış noktalarında satabilirsiniz. Üretim konusunda çalışmalar yapmak isteyen bayanlarımız da, Kadın Sosyal Yaşam Merkezimizi kullanabilirler.

Biz istiyoruz ki, aranızdan iş kadınları çıksın. Önce bir atölyeyle başlasın sonra bir fabrikaya dönüştürsün. Çok yetenekli olduğunuzu ben çok iyi biliyorum. Biz kadın dostu bir belediyeyiz. Yaptığımız her işte onları önemseyerek hareket ediyoruz. Konaklarımızı da sizlerin faaliyetlerinize açıyoruz. Bu hizmetlerimizi yaparken başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere hükümetimizin önemli desteklerini alıyoruz" şeklinde konuştu.

Kurs öğretmenlerine de çalışmalarından dolayı teşekkür eden Doğan, kadınları ücretsiz olan belediyenin fitness salonlarını kullanmaya davet etti. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zekeriya Özak ta yaptığı konuşmada, İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan'a baş sağlığı dileyerek vatandaşları annelerinin kıymetini bilmeleri konusunda uyarıda bulundu. İZMEK kurslarının bir halk üniversitesine dönüştüğünü de belirterek Özak bu başarılı hizmetlerinden dolayı Başkan Doğan'a teşekkür etti.

İzmit Kaymakamı Ersin Emiroğlu ve İzmit İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Akmanşen de konuşmalarında, "Eğitim beşikten mezara kadar süregelen bir süreçtir. İzmit Belediyesinin eğitimin her alanına yapmış olduğu katkılar takdiri hak ediyor. Başkanımıza, özellikle eğitim konusunda desteklerinden dolayı teşekkür ediyoruz" dediler.

Konuşmaların ardından kursiyerlere belgeleri verildi ve daha sonra sergiler gezildi. - KOCAELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Başkan Doğan, İzmek Bir Halk Üniversitesine Dönüştü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement