Başkan Doğan, "Referandum'da İzmit'ten En Az Yüzde 60 Evet" - Son Dakika
Yerel

Başkan Doğan, "Referandum'da İzmit'ten En Az Yüzde 60 Evet"

Başkan Doğan, "Referandum\'da İzmit\'ten En Az Yüzde 60 Evet"

İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, AK Parti İzmit İlçe Başkanı Ali Korkmaz’ı işyerinde ziyaret ederek, gündemdeki konularla ilgili görüş alış verişinde bulundu.

24.01.2017 13:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, AK Parti İzmit İlçe Başkanı Ali Korkmaz'ı işyerinde ziyaret ederek, gündemdeki konularla ilgili görüş alış verişinde bulundu.

AK Parti İzmit İlçe Başkanı Ali Korkmaz, İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan'ı ağırladı. Ziyarette Başkan Doğan, anayasa değişikliği ve referandum konularında açıklamalarda bulundu. Yapılması planlanan referandumun Türkiye'nin geleceği açısından çok önemli olduğunu söyleyen Doğan "Çok tarihi bir referandum olacak. Belki birçok dönemde yapılmaya çalışılan, birçok siyasi liderin düşündüğü fakat elini atmaya bile cesaret edemediği bir adımı attık. 1980 darbe Anayasasının değiştirilmesi konusu ve başkanlık sisteminin getirilmesi konularında önemli bir aşamaya geldik. Başkanlık sistemi, ülkemiz için tarihi bir adımdır. Başkanlık sisteminin mimarı da, diğer bir çok konuda olduğu gibi, hayal bile edilemeyen işleri yapan liderimiz Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve onun yönetimindeki AK Parti'dir" dedi.

Başkanlık sisteminde halkın iradesinin çok daha fazla yönetime yansıyacağını ifade eden Başkan Doğan, "Bu sayede kuvvetler ayrılığı sisteminin daha iyi uygulanacağı da ortadadır. Ben milletvekilliği yaptığım dönemde gördüm ki, parlamento aslında denetim ve yasama görevi yapacakken, kendi içerisinden çıkardığı hükümeti denetleme şeklinde oluyor bu da gerçek denetlemeden uzaklaşıyor. Dolayısıyla yasama, yürütme kuvvetler ayrılığı oluşmamış oluyor. Başkanlık sistemiyle parlamento, kanun çıkarma ve denetleme görevini hükümet üzerinde çok daha özgürce yapacak. Çünkü o sistemde kendi içinden çıkan bir hükümet olmayacak" diye konuştu.

Milletvekilliği döneminde demokrasi komitesi ile yurt dışında başkanlık sistemi tecrübelerini incelediğini söyleyen Başkan Doğan, "ABD, İngiltere, Almanya, Finlandiya gibi demokrasisi gelişmiş ülkelere gittim. Meclislerindeki oturumlara katılıp üst düzey yöneticileriyle bir araya gelerek 2 yıl boyunca demokratik sistemlerini inceledim. ABD'de ve İngiltere'de gördüğüm en net şey, kuvvetler ayrılığının tam olarak gerçekleşmiş olmasıydı. Kontrol ve denge kurulması açısından başkanlık sistemiyle yönetilen ülkelerde yasama, yürütme, yargının kuvvetler ayrılığı ve yasamanın yürütmeyi denetlemesi çok daha açık ve net oluyor. Ne kadar çok demokrasi o kadar çok kalkınma, zenginlik ve refah demektir. Günümüz dünyasında demokrasinin tanımı, halkın iradesinin ne kadar çok yönetime yansıması demektir. Halkın iradesinin yansıması da parlamentonun daha etkin bir yapıya bürümesidir. Bunun en güzel ve en etkin olacağı uygulama da yeni anayasa değişikliği ve başkanlık sistemidir" şeklinde konuştu.

Başkanlık sistemiyle sol siyasette de halkı ve halkçıyı kuşatan yeni bir yapı oluşacağını kaydeden Başkan Doğan, "Yani başkanlık sistemi ve anayasa değişimi ile aslında CHP'de büyük bir değişimin gerçekleşeceğini düşünüyorum. Bu değişim CHP'de dönüşüm sağlayıp, partinin tabana inmesini, büyümesini ve güçlenmesini sağlayacak. Samimi seçmenlerin bu noktayı ele alarak başkanlık sistemine destek vermesini doğru buluyorum ve tüm CHP seçmenlerini referandumda evet demeye davet ediyorum. O zaman, kazanan ülkemizin demokrasisi olacak, kazanan Türk milleti, Türkiye olacaktır" ifadelerini kullandı.

Başkan Doğan son olarak şu ifadelere yer verdi:

"Referandumda, halkımız her zamanki sağduyusunu gösterecektir. Benim bu konuda hiç tereddüttüm yok. Referandumda çok rahatlıkla olumlu sonuç alınacaktır. Bizim hedefimiz, İzmit'te en az yüzde 60 Evet'tir. İzmit halkımızın tercihinin bu noktada çıkacağını biliyorum. Halkımız her zaman bizlere inandı, güvendi. Biz de onları mahcup etmedik. Allah'ın izniyle referandumda tüm Türkiye'de olumlu bir sonuç alınacak ve evet çıkacaktır. Tüm parti teşkilatımızla gece gündüz uyum içerisinde çalışarak en az yüzde 60'lık hedefimize ulaşacağız. Halkımız, ülkemizin geleceği için çok önemli olan referandum evet oyunu verecektir. Halkımıza güvendik ve güveniyoruz. Anayasa değişikliği ve referandum vatanımıza, milletimize ülkemizin geleceğine hayırlı olsun" şeklinde konuştu. - KOCAELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Başkan Doğan, 'Referandum'da İzmit'ten En Az Yüzde 60 Evet' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement