Başkan Duman: "İnsan Haklarına Dayalı Sendikacılık Yapıyoruz" - Son Dakika
Yerel

Başkan Duman: "İnsan Haklarına Dayalı Sendikacılık Yapıyoruz"

Başkan Duman: "İnsan Haklarına Dayalı Sendikacılık Yapıyoruz"

Hak-Sen Ağrı Şube Başkanı Abdurraman Duman, “Türkiye’de sendikal mücadeleye başladığımızdan bu yana insanların ırkı, cinsiyeti, inancı, siyasi görüşünü hiç önemsemedik” dedi.

03.05.2016 15:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hak-Sen Ağrı Şube Başkanı Abdurraman Duman, " Türkiye'de sendikal mücadeleye başladığımızdan bu yana insanların ırkı, cinsiyeti, inancı, siyasi görüşünü hiç önemsemedik" dedi.

Gazetecilere açıklama yapan Hak-Sen Ağrı Şube Başkanı Abdurraman Duman, "Bizler; sendikacı kimliğinden önce, birlikte hak aramanın gereğine inanan eğitimcileriz. Eğitim-Hak Sendikası'nın kurucuları, siyaseten ve ideolojik yapılanmalardan bağımsız, bir sendika var etmek için yola çıktılar. Eğitim Hak-Sen'in yol arkadaşları, uzakta kalıp temsil edilmeyi beklemek ve eleştirmek yerine çözüme taraf olmayı seçtik. Siyasallaşmakla suçlanan sendikalara alternatif olarak kurulmuş olan sendikamız sekiz yıllık samimiyet sınavını başarıyla vererek kuruluş ilkelerine sadakatini ispatlamış, her koşulda eğitimcilerin sesi olduğunu camiaya ve muhatabımız olan kurumlara kabul ettirmiştir. Maaşlı, profesyonel sendikacılar yerine bizzat öğretmenler, akademisyenler, memurlar tarafından belirlenen sendikal görüşümüz bizi geniş bir tabana oturtmaktadır. Eğitim Hak-Sen; tüm eğitim çalışanlarının kendi siyasi görüşünü, etnik kökenini, inancını, felsefi duruşunu inkar etmeden, etiketlenmeden katılabileceği, üye odaklı duruşu ile takdir toplayan, nicel olarak da hızla büyüyen bir eğitim sendikasıdır. 81 ile yayılmış olan üyelerimiz ve yeni temsilciliklerle her geçen gün büyüyen, güçlenen Eğitim Hak-Sen ülke çapında teşkilatlanmasını devam ettirmektedir. Eğitim Hak-Sen; eğitim iş koluna tanımlı her öğretmen, hizmetli, memur, teknik eleman, yönetici, 4-C'li personeli, Yurt-Kur personeli, öğretim görevlileri ve devlet üniversitelerinde çalışan tüm görevlileri aynı ölçüde değerli ve önemli kabul eder. Eğitim Hak-Sen, eğitim hizmetinin uzmanlık gerektiren tam zamanlı bir iş olmasından hareketle sözleşmeli-ücretli çalıştırılmaya karşı durur. Kadro mücadelesi verir. Ücret sendikacılığı yerine çalışanların insan onuruna yaraşır bir yaşam sürdürmeleri için mücadele verir. Doğrudan eğitim ve eğitimciyle ilgili olmayan siyasi konular hakkında sendika gündemini meşgul etmez. Eğitim Hak-Sen, üyelerinin siyasi eğilimleri üzerine ipotek koymadığı gibi onlara siyasi sözler vermez, taraf olmaz. İnsan haklarına dayalı sendikacılık yapıyoruz. Türkiye'de sendikal mücadeleye başladığımızdan bu yana insanların ırkı, cinsiyeti, inancı, siyasi görüşünü hiç önemsemedik. Bizim için önemli olan tek şey insan olmamızdı. Herkes arasındaki eşitliği savunduk ve bizim için önemli olan o üyemizin sırf insan olmasından dolayı sahip olması gereken hakların verilmesiydi. Bu nedenle ki vizyonumuzu insan haklarına dayalı sendikacılık haline getirdik. Bunun için çalışmaktayız. Türkiye'de sendikacılık açmazlarını bu vizyonumuzla hep beraber aşacağımıza inanıyorum. İçimizde doğru bir iş yapmanın huzuru ve inancı var" dedi. - AĞRI

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Başkan Duman: 'İnsan Haklarına Dayalı Sendikacılık Yapıyoruz' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement