Başkan Duruay Sözünü Tuttu - Son Dakika
Güncel

Başkan Duruay Sözünü Tuttu

Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruay, Karaali Yatılı İlköğretim Bölge Okulu öğrencilerine verdiği sözü tuttu.

22.12.2014 10:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruay, Karaali YİBO'dan toplam 60 öğrenciyi Konya'ya götürdü, öğrencilere tarihi karış karış yaşama fırsatı sundu.

Öğrenciler insanlık tarihi açıdan önemli medeniyetlere sahne olmuş Konya'da tarihi ve kültürel güzellikleri görme imkanı bulurken, Mevlana, Şems-i Tebrizi Türbeleri ile Alaattin Keykubad Camii, Karatay Medresesi, Meram Bağları, ve 80 Binde Devr-i Alem gezdirildi.

Gezilerin arasında Konya'nın meşhur etli ekmeği de Karaali YİBO öğrencilerine ikram edildi. Ziyaretlerin tamamlanmasının ardından öğrencilere "Konya hatırası" olması için alışveriş yapabilecekleri yerler de gezdirildi.

Başkan Duruay ise yapmış olduğu açıklamasında , "Konya, insanlık tarihi açısından önemli medeniyetlere sahne olmuş, oldukça zengin bir kültürün izlerini bağrında taşıyan, Mevlana gibi yetiştirdiği İslam büyükleri ile gönülleri fetheden bir şehir. Karaali YİBO öğrencilerimizin de bu tarihi havayı soluması, değerlerimize sahip çıkma ve tarihi tanıma açısından inanıyorum ki faydalı bir gezi olmuştur" ifadelerini kullandı.

Konya gezisinden dolayı Başkan Duruay'a teşekkürlerini ileten öğrenciler, ilk kez kendilerine yüksek hızlı trenle seyahat etme imkânı verilmesinden ötürü de mutlu olduklarını belirttiler.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Başkan Duruay Sözünü Tuttu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Malazgirt'te doğal otlar tezgahlarda satışa sunuluyor
    21:44 Malazgirt'te doğal otlar tezgahlarda satışa sunuluyor

    Muş'un Malazgirt ilçesinde baharın gelişiyle dağlarda yeşeren uçkun, mantar, kenger ve sirmo gibi doğal otlar toplanarak tezgahlarda satılıyor. Vatandaşlar, bu işi yaparak aile bütçelerine katkı sağlıyor. Karların erimesiyle dağlarda çıkan şifalı bitkilerin destesi 50, mantarın kilosu ise 350 liradan satılıyor.

  • Hazine iddiası jandarma ve emniyet ekiplerini alarma geçirdi
    21:37 Hazine iddiası jandarma ve emniyet ekiplerini alarma geçirdi

    Van'ın İpekyolu ilçesinde define avcılarının kazı yaptığı ihbarı üzerine olay yerine giden jandarma ve emniyet personeli, mühimmat ele geçirdi. Jandarma ve emniyet ekipleri, kazı alanında güvenlik önlemi alarak çalışma başlattı ve mühimmatı ele geçirdi. Olaya ilişkin soruşturma devam ediyor.


Advertisement