Başkan Edebali'ye Mesafeleri Kısaltan Ziyaret - Son Dakika
Güncel

Başkan Edebali'ye Mesafeleri Kısaltan Ziyaret

Başkan Edebali\'ye Mesafeleri Kısaltan Ziyaret

Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, Ardeşen Belediye Başkanı Hakan Gültekin'i konuk etti.

12.03.2016 14:39  Güncelleme: 14:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa Rize Günleri kapsamında Bursa'ya gelen Ardeşen Belediye Başkanı Hakan Gültekin, Ardeşen Kaymakamı Emrah Yılmaz ve beraberindeki heyeti, Yıldırım Kaymakamı Mehmet Aydın ile ağırlayan Başkan İsmail Hakkı Edebali, "Ardeşen Kaymakamımız, Değerli Başkanım ve heyetlerinin gerçekleştirdiği ziyaret, mesafelerin kısalmasına, dostluğumuzun pekişmesine ve yeşiliyle ünlü iki şehrimizin buluşmasına vesile oldu" dedi. Yıldırım'ın, Osmanlı Devleti'nin imparatorluğa geçiş sürecindeki önemi, ilçede bulunan tarihi eserler ve iz bırakan şahsiyetler, UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alan tarihi Cumalıkızık Köyü ve Yıldırım'da gerçekleşmekte olan vizyon projeler hakkında heyete bilgi veren Başkan İsmail Hakkı Edebali, "Kadim medeniyetimizin bizlere emaneti, Yıldırım Bayezid Han'ın ismini taşıyan, Anadolu'nun, Balkanların ve Kafkasların buluşma noktası olan kültür mozaiği ilçemizde, devlet büyüklerini yetiştiren ve Cumhurbaşkanı'mız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın doğduğu, doğasıyla ününe ün katmış bir topraklardan gelen misafirlerimizi ağırlamaktan dolayı oldukça mutluyum" diye konuştu.

'BİR BÜTÜNÜN PARÇALARIYIZ'

İlçeler arasında uzak mesafeler olmasına rağmen yakın ilişkiler kurulması adına bu ziyareti gerçekleştirdiklerini belirten Ardeşen Belediye Başkanı Hakan Gültekin, "Yıldırım'da ve Bursa'da, Rizeli hemşehrilerimizin sayısı oldukça fazla. Bizler, yüzlerce yıllık mazisi olan bir medeniyetin parçalarıyız. Başkanımız'a, Ardeşenli hemşehrilerimizin selamını getirdik ve kendilerini de ilçemizde ağırlamaya davet ediyoruz" şeklinde konuştu. Ziyarette konuşan Ardeşen Kaymakamı Emrah Yılmaz, "Yıldırım Belediye Başkanımız'ın göstermiş olduğu misafirperverlikten ve tarihimize damgasını vurmuş bir ilçe olan Yıldırım'da bulunmaktan dolayı oldukça memnun oldum. Başkanımız'a, tarihi ve kültürel değerleri yaşatarak ilçeye yeni bir çehre kazandırma çalışmalarında başarılar diliyorum" ifadelerini kullandı. Yıldırım Kaymakamı Mehmet Aydın da yaptığı konuşmada, "Yıldırım ve Ardeşen insan yapısıyla, kültürüyle, yeşiliyle, suyuyla, dağıyla birbirine benzeyen iki güzel şehir. Karşılıklı ziyaretleri artırarak kardeşliğimizi pekiştireceğiz" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Başkan İsmail Hakkı Edebali, Ardeşen Belediye Başkanı Hakan Gültekin'e Yıldırım Bayezid Han portresi olan çini takdim etti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Başkan Edebali'ye Mesafeleri Kısaltan Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement