Başkan Edemen: Kaptanımız Şehmus Donarak Yaşamını Yitirmiş - Son Dakika
Güncel

Başkan Edemen: Kaptanımız Şehmus Donarak Yaşamını Yitirmiş

AMED Sportif Faaliyetler Kulübü'nün tecrübeli kaptanı Şehmus Özer, bir arkadaşının düğününe katılmak için gittiği Malatya'dan Diyarbakır'a dönerken, geçirdiği trafik kazası sonucu hayatını kaybetti.

21.12.2016 12:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AMED Sportif Faaliyetler Kulübü'nün tecrübeli kaptanı Şehmus Özer, bir arkadaşının düğününe katılmak için gittiği Malatya'dan Diyarbakır'a dönerken, geçirdiği trafik kazası sonucu hayatını kaybetti. Kaptan Şehmus'un cesedi, uçuruma yuvarlanan aracında, 24 saat sonra bulundu. Amed Sportif Faaliyetler Kulübü Başkanı Nurullah Edemen, Şehmus'un kazadan yaralı olarak kurtulmuş olabileceğini, kimsenin kazayı fark etmemesi nedeniyle 24 saat uçurumda kaldığı için donarak öldüğünü söyledi. Pazar günü deplasmanda oynadıkları ve 1-1 kaldıkları Kahramanmaraş maçı sonrası Diyarbakır'a dönen Amedspor kafilesi, izinli oldukları için futbolcular evlerine dağıldı. Kaptan Şehmus Özer de bir arkadaşının düğününe katılmak üzere özel otomobiliyle Malatya'ya gitti. Bu saatten sonra Şehmus Özer'den haber alınamadı. Pazartesi günü yapılan idmana kaptan Şehmus'un katılmaması üzerine kulüp yöneticileri ve teknik heyetin aradığı Şehmus Özer'in telefonuna ulaşılamadı. Kulüp yöneticileri aradıkları ailesinin de telefonuna ulaşamadığını öğrenince Şehmus Özer'i çok yönlü aramaya başladı. Malatya ve Diyarbakır'daki arkadaşlarıyla yapılan görüşmenin ardından Şehmus Özer'in kaza yapmış olabileceği ihtimali üzerine Malatya, Elazığ ve Diyarbakır'daki Polis Trafik şubeleri ile yapılan görüşmede Şehmus Özer adına herhangi bir kaza kaydının olmadığı öğrenildi. Bunun üzerine Şehmus Özer'in yakınları ve kulüp yöneticileri, Malatya-Elazığ yolunda yaptıkları aramada, Şehmus Özer'in uçuruma yuvarlanmış Gözeli bölgesinde aracını buldu.

Pazartesi gece saat 22.00 sıralarında Malatya'dan çıktığı ve saat 23.00 sıralarında kullandığı aracının Malatya-Elazığ arasında Gözeli bölgesinde uçuruma yuvarlandığı belirtilen ve aracı ile cenazesine dün gece saat 23.00 sıralarında ulaşılan Amedspor kaptanı Şehmus Özer'in cesedi, olay yerine gelen polis ve sağlık ekiplerinin yardımıyla olduğu yerden çıkarılarak, Elazığ Fırat Üniversitesi Hastanesi Morgu'na getirildi.

Burada resmi işlemlerin tamamlanmasını aile fertleriyle bekleyen Amed Sportif Faaliyetler Kulübü Başkanı Nurullah Edemen, yaşanan olayın kendisine ve camiasına büyük acı verdiğini söyledi. Yapılacak işlemlerin ardından Şehmus Özer'in cesedinin Diyarbakır'ın Ergani İlçesi'nde toprağa verileceğini söyledi. Başkan Edemen, "Kahramanmaraş deplasmandan Diyarbakır'a döndükten sonra Pazar günü Şehmus ve futbolcular izinliydi. Pazartesi günü antrenmana gelmeyince telefonunu aradık, ulaşamadık kendisine. Şehmus disiplinli bir sporcumuzdu, kurallara uyan bir arkadaşımzdı. Ailesine ulaştık, ailesi de ulaşamadığını söyledi. Endişelendik aramalarımızı sürdürdük. Malatya'da bir arkadaşının düğününe gittiğini öğrendik. En son görüştüğü bir arkadaşına ulaştık. Bize Pazartesi günü akşam saat 10'da Diyarbakır'a çıkmak için çıktığını söyledi. Ergani'de çocukluk arkadaşı olan birine ulaştık, gelmediğini söyledi. Tüm aramalarımıza rağmen telefonlarına ulaşamayınca kaza ihtimali üzerinde durmaya başladık. Sağolsun emniyet güçleri bize çok yardımcı oldular. Herhangi bir kazanın kayıtlarda bulunmadığını söylediler. Biz Malatya'dan Diyarbakır'a gelirken Gözeli istikametinden gidebileceğini öngürdük. Çünkü, o yol çok sapa bir yol olduğu için ve trafik akışının yüksek olmadığı için o yol üzerinde durduk. Ailesini o yola yönlendirdik biz de Diyarbakır'dan yola çıktık. Ailesi yol boyu gelirken kayan bir araca lastik izlerini görüp takip ettiklerinde Şehmus kardeşimizin aracını uçurumda bulmuşlar. Muhtemelen donarak ölmüştür. Çünkü kaza sırasında yaralı olmuş olabilir, kimse kazayı farketmeyince 24 saat kaldığı için donarak ölmüştür. Biz şu an Elazığ'da otopsi yapılmasını bekliyoruz. Buradan Ergani'ye götüreceğiz cenazeyi, orada defnedeceğiz. Taziyemiz de orda olacak. Ailesine, Amedspor'a ve Türkspor'una başsağılığı dileklerimizi iletiyoruz. Hepimizin başı sağolsun" dedi.

Elazığ'da yapılan otopsi raporunu daha alamadıklarını söyleyen Külüp Avukatı Haldin Sorun Mızrak ise, kaptan Sehmus'un kazada takla atan araçtan çıkmaya çalıştığını, sadece bir ayağının aracın altında kaldığını ve tahminlerine göre kazayı kimsenin fark etmemesi nedeniyle yaklaşık 24 saatlik sürede donarak yaşamını yitirmiş olabiliceğini söyledi. Kulüp Başkanı Nurullah Edemen ise, sosyal medya hesabından, "Önceki gece Malatya'dan dönerken gece saat 23 sularında trafik kazası geçiren ve 24 saat sonra yerini tespit ettiğimiz amedsporumuzun büyük Kaptanı şehmuz Özer'i kaybettik. 24 saat boyunca kimsenin uçurumdan uçtuğunu fark edemediği yolda maalesef kaptanımız donarak yaşamını yitirmiş. Ama bana söz vermiştin takımının başından eksik olmayacaksın diye. Olmadı be kaptan hiç olmadı. Seni çok özleyeceğiz. Mekanın cennet olsun. Amedspor camiamızın ve sevdiklerinin başı sağ olsun"mesajını paylaştığı görüldü.

TFF'DEN BAŞSAĞLIĞI MESAJI YAYIMLADI VE KUPA MAÇINI ERTELEDİ

Bu arada Türkiye Futbol Federasyonu de resmi internet sitesinden Şehmus Özer'in ölümüyle ilgili bir başsağlığı mesajı yayınladı. TFF'nin sitesinde yayınlanan mesajda, "Amed Sportif Faaliyetler Kulübü futbolcularından Şehmus Özer'in geçirdiği trafik kazası sonucu vefat ettiğini büyük bir üzüntü ile öğrenmiş bulunuyoruz. Merhum Şehmus Özer'e Allah'tan rahmet, ailesine, sevenlerine ve Amed Sportif Faaliyetler Kulubü Camiası'na başsağlığı dileriz" denildi. Futbol Federasyonu, yarın Ziraat Türkiye Kupası C Grubu'nda yarın oynanması gereken Amed Sportif Faaliyetler-Gençlerbirliği maçını da, Amedspor Takım Kaptanı Şehmus Özer'in ani ölümü nedeniyle ileri bir tarihe ertelediğini duyurdu.

FENERBAHÇE VE OYNADIĞ FUTBOL KULÜPLERİ DE MESAJ YAYINLADI

Ziraat Türkiye Kupası C Grubu'nda aynı grupta yer alan Fenerbahçe ve Amedspor kaptanı Sehmus Özer'in bugüna kadar formasını giydiği Süper Lig ve diğer liglerde yer alan takımlarda başsağlığı mesajı yayımladı. Fenerbahçe'nin resmi internet sitesinde yayınladığı mesajda, "Türkiye Kupası'ndaki rakibimiz Amedspor'un takım kaptanı Şehmus Özer'in geçirdiği trafik kazası sonucu hayatını kaybettiğini büyük bir üzüntüyle öğrendik.Merhum Şehmus Özer'e Allah'tan rahmet, kederli ailesi ve Amedspor Kulübü başta olmak üzere tüm futbol camiasına başsağlığı dileriz" denildi.

Şehmus Özer, Erganispor, Diyarbakırspor, Altay, Göztepe, Akhisar Belediye, Malatyaspor, Mersin İdman Yurdu, Şanlıurfaspor, Mardinspor, Karşıyaka, Gümüşhanespor, Altay, Kayserispor, Evkur Yeni Malatyaspor ve son olarak da 3 sezondan beri Amedspor'da futbol oynuyordu. - Elazığ

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Başkan Edemen: Kaptanımız Şehmus Donarak Yaşamını Yitirmiş - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Diyarbakır'da gasp çetesi çökertildi
    09:17 Diyarbakır'da gasp çetesi çökertildi

    Diyarbakır'da hırsızlık ve gasp yapan bir çete, polis tarafından yapılan operasyonla çökertildi. Gözaltına alınan 9 şüpheli tutuklanırken, çete üyesi olan bir kişi ise 18 yıl kesinleşen hapis cezası bulunmasına rağmen mutfak dolabında saklanırken yakalandı. Operasyonda suç aleti olarak kullanılan ruhsatsız tabancalar ve mermiler ele geçirildi. Ayrıca çalınan ziynet eşyaları da bulunarak sahiplerine teslim edildi.

  • Yahyalar İlkokulu öğrencileri Düzce Üniversitesi'nde bulunan hayvan müzesini inceledi
    09:15 Yahyalar İlkokulu öğrencileri Düzce Üniversitesi'nde bulunan hayvan müzesini inceledi

    Bahçeşehir Gençlik Merkezi ve Düzce Üniversitesi Genç Ofis işbirliğiyle Yahyalar İlkokulu öğrencileri, Düzce Üniversitesi'nde bulunan Hayvan Müzesi'ni ziyaret etti. Öğrenciler, Orman Fakültesi Herbaryumu, Doldurulmuş Hayvan Müzesi ve Entomoloji Anabilim Dalı Sergisi'ni gezerek hayvanlar hakkında bilgi edindi.

  • 180 milyonluk sazan sarmalı operasyonu: 20 tutuklama
    09:14 180 milyonluk sazan sarmalı operasyonu: 20 tutuklama

    Mersin polisi, bilinen alışveriş sitelerinin kopya linkini üreten, sahte hukuk bürolarından arama ve sazan sarmalı yöntemi ile dolandırıcılık yaparak 180 milyon lira haksız kazanç elde eden çeteyi çökertti. Operasyon sonucunda yakalanan şüphelilerden 20'si tutuklandı. Haksız kazanç elde eden şahısların paraları aklamak için döviz ve altına çevirdiğine ait görüntüler de ele geçirildi.

  • 112 Acil Çağrı Merkezi, Atatürk Anadolu Lisesi'nde eğitimlerine devam ediyor
    09:14 112 Acil Çağrı Merkezi, Atatürk Anadolu Lisesi'nde eğitimlerine devam ediyor

    112 Acil Çağrı Merkezi Müdürlüğü, acil durumlarda 112 eğitimlerine devam ediyor. Atatürk Anadolu Lisesi'nde gerçekleştirilen son eğitimde öğrencilere acil durum kılavuzu da dağıtıldı. Eğitimlerde, hangi durumlarda 112 Acil Çağrı Merkezi'nin aranması gerektiği ve çalışma sistemi hakkında detaylı bilgilendirmeler yapıldı.

  • İzmir'de 12 yaşındaki kız çocuğunu taciz eden şüpheli yakalandı
    09:14 İzmir'de 12 yaşındaki kız çocuğunu taciz eden şüpheli yakalandı

    İzmir'in Karabağlar ilçesinde, 12 yaşındaki kız çocuğunu taciz ettiği iddiasıyla aranan şüpheli, Bayraklı ilçesindeki adreste kıskıvrak yakalandı. Taciz şüphelisinin sorgulanmak üzere emniyete götürüldüğü öğrenildi.

  • Çanakkale'de Sahte Şarap Operasyonu: 450 Litre Sahte Şarap ve Hayvan Ürünleri Ele Geçirildi
    09:14 Çanakkale'de Sahte Şarap Operasyonu: 450 Litre Sahte Şarap ve Hayvan Ürünleri Ele Geçirildi

    Çanakkale İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Yenice ilçesinde bir evde düzenledikleri operasyonda 450 litre sahte şarap, ayı postu, doldurulmuş karaca başı ve dağ keçisi boynuzu ele geçirdi. Gözaltına alınan şüpheli ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

  • Bayburt'ta Mahalli İdareler Seçimine 59 bin 563 seçmen katılacak
    09:13 Bayburt'ta Mahalli İdareler Seçimine 59 bin 563 seçmen katılacak

    31 Mart'ta yapılacak olan Mahalli İdareler Seçimine sayılı günler kala Türkiye'nin en az nüfuslu ili olan Bayburt'ta 303 sandıkta 59 bin 563 seçmen oy kullanacak. Bayburt Merkezde 231 sandıkta 47 bin 871 seçmen oy kullanırken, Demirözü ve Aydıntepe ilçelerinde toplam 11 bin 692 seçmen, 71 sandıkta oy atma işlemi gerçekleştirecek.

  • EPDK, deprem etkisiyle ilgili avans ödemelerinin ertelenmesini uzattı
    09:13 EPDK, deprem etkisiyle ilgili avans ödemelerinin ertelenmesini uzattı

    Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), Kahramanmaraş merkezli depremlerin etkilerinin devam etmesi nedeniyle, olağanüstü hal kararı alınan veya afet bölgesi ilan edilen şehirlerde faaliyet gösteren dağıtım lisansı sahibi tüzel kişilerin avans ödemelerinin ertelenmesi kararını uzattı. Karara göre, avans ödemeleri 30 Eylül'e kadar ertelenecek ve bu süre boyunca temerrüt faizi uygulanmayacak.

  • Bayburt'ta Ambulansın Manevra Yapması Sonucu Kaldırıma Çarptı
    09:10 Bayburt'ta Ambulansın Manevra Yapması Sonucu Kaldırıma Çarptı

    Bayburt-Erzurum karayolu üzerinde yeni valilik binası önünde meydana gelen trafik kazasında, ambulans kamyonete çarpmamak için manevra yaparken kaldırıma çarptı. Kazada her iki araçta maddi hasar oluşurken, 2 kişi yaralandı. Olay yerine sağlık ve trafik ekipleri sevk edildi ve yaralılara ilk müdahale yapıldı. Polis ekipleri güvenlik önlemleri alarak trafik akışını kontrol altına aldı.

  • İçişleri Bakanı: 'Kıskaç-11' operasyonlarında 70 FETÖ şüphelisi yakalandı
    09:08 İçişleri Bakanı: 'Kıskaç-11' operasyonlarında 70 FETÖ şüphelisi yakalandı

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 20 ilde gerçekleştirilen 'Kıskaç-11' operasyonlarında 70 FETÖ şüphelisinin yakalandığını açıkladı. Operasyonların aziz milletin huzuru ve güvenliği için kararlılıkla devam edeceğini belirten Yerlikaya, şüphelilerin örgütün mahrem yapılanmasında faaliyet gösterdiği, ByLock kullandığı ve hapis cezası ile arandığı bilgisini paylaştı.


Advertisement