Başkan Ekinci, "Eyyübiye Yeni Yaşam Alanına Kavuşuyor" - Son Dakika
Yerel

Başkan Ekinci, "Eyyübiye Yeni Yaşam Alanına Kavuşuyor"

Başkan Ekinci, "Eyyübiye Yeni Yaşam Alanına Kavuşuyor"

Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, yeni yaşam alanı olarak belirledikleri Turkuaz Eyyübiye konutlarındaki çalışmaları yerinde inceledi.

18.09.2015 14:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, yeni yaşam alanı olarak belirledikleri Turkuaz Eyyübiye konutlarındaki çalışmaları yerinde inceledi.

16 Blok ve 832 konuttan oluşan ve içerisinde çocuk oyun alanları, alışveriş merkezi ve diğer ayrıcalıklı hizmetleri ile Eyyübiye halkının beklentilerine cevap verecek olan Turkuaz Eyyübiye Konutlarının 1. Etap çalışmalarını kapsayan 216 konutun 159'u bitme aşamasına geldi.

Akçakale-TOKİ Çevre Yolu üzerinde yapımı devam eden Edessa Konutları olarak yapımına başlanan ve daha sonra Eyyübiye Belediyesi himayesi altına alınarak Turkuaz Eyyübiye A.Ş konutları olarak yükselişe geçen konutlarda, birçok daire tamamlandı. 16 Blok ve 832 konuttan oluşan ve içerisinde çocuk oyun alanları, alışveriş merkezi ve diğer ayrıcalıklı hizmetleri ile Eyyübiye halkının beklentilerine cevap verecek olan Turkuaz Eyyübiye Konutları günden güne yükseliyor.

16 blok ve 832 konuttan oluşan A Tipi (3+1) 124 Metrekare 156 Konut, B Tipi (3+1) 108 Metrekare 416 Konut, B1 Tipi (3+1) 105 Metrekare 156 konut ve C Tipi (2+1) 100 Metrekare 104 Konuttan oluşan Turkuaz Eyyübiye Konutları görücüye çıkmış durumda. 832 konutun 1. etap çalışmalarını kapsayan 216 konutun 159 dairesi bitme aşamasına geldi.

Yükselen konutları yerine inceleyen Başkan Ekinci ve beraberindekiler bir süre örnek daireleri ve yapımı tamamlanan konutları gezerek burada eksiklikler hakkında bilgi alışverişinde bulundular. Ekinci yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Göreve başladığımız ilk andan itibaren, konut noktasındaki sıkıntıları biliyorsunuz. Bir diğer hususta ilçemizde planlı alanların olmaması da bir gerçektir. Bu anlamda da daha önce Edessa konutları olarak başlanan bu proje yarım kalmıştı. Eyyübiye Belediyemizin ticari işletmesi olan Turkuaz A.Ş vasıtasıyla bizde burada konuya dahil olduk ve 832 konutla ilgili inşaata başladık. Sizlerin de gördüğü gibi şuana kadar 159 dairenin inşaatı bitti. Geride kalan bloklarda da hummalı bir şekilde çalışma devam ediyor. Yine buraya yerleşen insanlar var ve bunların su, elektrik sorunları var. Su ve alt yapı konusu çözüldü. Bloklar arası parke taşları da döşeniyor. Buraya açılacak yeni yolla beraber çevre düzenlemesini de bitireceğiz. Birinci sınıf işçiliğin olduğu böyle bir siteyi halkımıza kazandırmış olacağız. Burada insanlarımızın talepleri doğrultusunda bu konutlardan alabilecekler ve güzel yaşam alanlarını olduğu bir site onlara kazandırmış olacağız." - ŞANLIURFA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Başkan Ekinci, 'Eyyübiye Yeni Yaşam Alanına Kavuşuyor' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement