Beylikdüzü Başkanı Ekrem İmamoğlu, Yetim Çocukları Ziyaret Etti - Son Dakika
Güncel

Beylikdüzü Başkanı Ekrem İmamoğlu, Yetim Çocukları Ziyaret Etti

Beylikdüzü Başkanı Ekrem İmamoğlu, Yetim Çocukları Ziyaret Etti

Beylikdüzü Belediye Başkanı İmamoğlu, eşi ve çocuklarıyla birlikte Bahçelievler Atatürk Kız Yetiştirme Yurdu ve Umut Çocukları Derneğini ziyaret etti.

21.07.2014 10:09  Güncelleme: 11:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, eşi ve çocuklarıyla birlikte Bahçelievler Atatürk Kız Yetiştirme Yurdu, Umut Çocukları Derneği ve İstanbul Yetiştirme Yurdundan Ayrılanlar Derneği'ne ziyarette bulundu.

Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Bahçelievler Atatürk Kız Yetiştirme Yurdu'nu ziyaret etti. Kendisi de yetiştirme yurdunda büyümüş bir kişi olan İstanbul Yetiştirme Yurdundan Ayrılanlar Derneği Başkanı Remzi Taşkıran'ın da eşlik ettiği ziyarette, ilk olarak Bahçelievler'de yer alan İstanbul Atatürk Kız Yetiştirme Yurdu'nu ziyaret eden Başkan İmamoğlu, eşi Dilek İmamoğlu ve çocuklarıyla birlikte 13-18 yaş arası yetim kız çocuklarıyla bir araya geldi.

Yurdun misafir odasına gelen çocuklara önce ailesini tanıtan Başkan Ekrem İmamoğlu, daha sonra tek tek yetim çocukları dinledi. Trabzon'da okuduğu yıllarda okulunun karşısında yetiştirme yurdu olduğunu, bu sebeple yurtta yetişmiş çok sayıda arkadaşı olduğunu belirten İmamoğlu, "Birçoğu yakın arkadaşım. Bugün halen görüşürüz" dedi.

O dönemde babasının da yurda yakın bir yerde esnaflık yaptığını, belli bir süre de yurda destek veren bir kuruluşun başkanlık görevini yürüttüğünü ifade eden İmamoğlu, çocuklarla anısını paylaşarak, "O zaman yurtta arkadaşlarıma destek olmak için yurdun duvarlarını bizzat kendim boyamıştım" dedi.

"OKUMAKTAN SAKIN VAZGEÇMEYİN"

Eğitimin önemine vurgu yapan İmamoğlu, özellikle kız çocuklarının eğitimlerini tamamlamış olmalarının çok önemli olduğunun altını çizerek, "Okumaktan sakın vazgeçmeyin. Ne gerekiyorsa yapın" nasihatinde bulundu ve çocuklar için elinden gelen katkıyı sunacağını söyledi.

"HER ZAMAN BİRLİK İÇİNDE OLMALISINIZ"

Geçmişte yurtlarda çok zor şartlarda kaldıklarını ifade eden Dernek Başkanı Remzi Taşkıran ise, "Artık yöneticiler bilinçli. Kurumlar eskiye oranla çok daha iyi" bilgisini vererek, "Bizler Yetiştirme Yurdundan Ayrılanlar olarak bir araya geldik. Sizler bizim kardeşimizsiniz. Yurttayken kıymetinizi bilmezsiniz ama ilerde en çok birbirinizi arayacaksınız. O nedenle her zaman birlik içinde olmalısınız" diye konuştu.

Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve ailesi, daha sonra çeşitli sebeplerle sokakta yaşamak zorunda kalan çocuklara katkı sunan Umut Çocukları Derneği'ne ziyarette bulunarak çalışmalar hakkında bilgi aldı. İmamoğlu'na, ziyarette derneğe daha önceden sağladığı desteklerinden ötürü teşekkür belgesi ve el yapımı bir tabak hediye edildi.

"AİLE TABLOSU HEDİYESİ DUYGUSAL ANLAR YAŞATTI"

Ardından ailesiyle birlikte davet edildiği İstanbul Yetiştirme Yurdundan Ayrılanlar Derneği üyeleriyle iftarını açan İmamoğlu, yıllarca devlet himayesinde büyütülmüş yurt çocuklarıyla aynı sofrayı paylaştı. Başkan İmamoğlu'na ziyaret sonunda aynı zamanda ressam olan Dernek Başkanı Remzi Taşkıran tarafından aile fotoğrafından oluşan bir tablo hediye edildi. Tabloyu çok beğenen İmamoğlu ve eşi duygusal anlar yaşadı. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Beylikdüzü Başkanı Ekrem İmamoğlu, Yetim Çocukları Ziyaret Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement