Başkan Ergene'ye Milletvekili Berber'den Zafer Ziyareti - Son Dakika
Yerel

Başkan Ergene'ye Milletvekili Berber'den Zafer Ziyareti

Başkan Ergene\'ye Milletvekili Berber\'den Zafer Ziyareti

Manisa Milletvekili ve TBMM Plan Bütçe Komisyonu Başkanı Recai Berber seçimlerden zaferle ayrılan Soma Belediye Başkanı Hasan Ergene ve Ak Parti İlçe Teşkilatına tebrik ziyaretinde bulundu.

01.04.2014 13:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Manisa Milletvekili ve TBMM Plan Bütçe Komisyonu Başkanı Recai Berber seçimlerden zaferle ayrılan Soma Belediye Başkanı Hasan Ergene ve Ak Parti İlçe Teşkilatına tebrik ziyaretinde bulundu. Berber, Manisa'yı alan MHP'ye çok önemli mesajlar verdi.

'BAŞKANIMIZIN HER ZAMAN YANINDAYIZ'

30 Martta Soma'da demokrasi şöleninin yaşandığını belirten Berber, "2 ay süren seçim kampanyası meyvelerini verdi. Teşkilatımız centilmence son derece güzel şekilde çalışmalarını yaptılar. Bu çalışmaların sonunda da her seçimde olduğu gibi bir tane başkan seçiliyor. Somalı kardeşlerimiz karar verdiler, çok yüksek bir oy oranı ile başkanımızı 3. dönemde de Hasan Ergene ve ekibini göreve getirdiler. Somalılara vermiş oldukları karardan ötürü teşekkür ediyorum. İnşallah bu karardan asla pişman olmayacaklar. Somamızda hem yerel yönetimle hem de genel yönetimlerle el ele vererek çok güzel hizmetlere el atacağız. Soma'da çok uyumlu bir ekibimiz var. Bunun sonucunu da aldık. Başkanımızın Türkiye için ilk olan projeleriyle Soma'da önemli özelliği var. Bizler de açıkçası böyle çalışkan, tuttuğunu koparan bir başkan olunca her zaman yanında oluyoruz. Her zamanda yanında olacağız. Bizde TBMM Plan Bütçe Komisyonumuzdaki görevimizle Soma'ya güzel hizmetler yansıtmaya çalışacağız." dedi.

Başkan Ergene'nin ustalık döneminde şunu bunu yapayım diye zaman kaybetmeyeceğini kaydeden Berber, "Mazbatasını aldığı itibari ile ara vermeden Somamızın hizmetlerine devam edecek. Özellikle Soma'nın yeniden kurulması ve bir bütün halinde kalkınması için çok güzel hizmetler yapacağını düşünüyorum. İnşallah çevre yolu da tamamlanması ile Soma tam bir şehir haline gelecek." dedi.

"SOMA'NIN PROJELERİNİ ANKARA'DAN DESTEKLER YİNE YAPARIZ"

Büyükşehir konusunda da sonuçlar itibari ile Manisa Belediye Başkanlığı Milliyetçi Hareket Partisi'nin kazandığını belirten Berber, "Bununla ilgili seçim kuruluna itirazlarımız var. Bu itirazlarla ne kadar sonuç değişir bilemeyiz ama her halükarda biz Manisa halkımızın vermiş olduğu karara sonuna kadar saygılıyız. Biz seçimle gelen iktidarların seçimle gitmesi gerektiğini meydanlarda en gür şekilde haykıran partiyiz. Demek ki biz Büyükşehirle ilgili proje ve çalışmalarımızı tam olarak halkımızla paylaşamamışız. Bunun değerlendirmesini kendi içimizde yapacağız. Ancak Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nin büyük çoğunluğu sonuçlar itibari ile Ak Parti'ye ait. Somalı hemşerilerimize şunu söylüyoruz. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı başka bir siyasi partiden ama meclis çoğunluğu başka bir partiden olabilir. Böyle bir durumda halk seçim sonuçları itibari ile Manisa'yı birlikte yönetin demiş. Önümüzdeki dönemde Manisa'nın birçok hizmetlere ihtiyacı var. Yeni oluşmuş olan bir Büyükşehir Belediyesi var. Bütün ilçeleriyle beldeleriyle mahallesiyle onları kucaklaması gerekiyor. İnşallah yeni Büyükşehir Belediye Başkanı bu hizmet anlayışı ile davranır. Bizim meclisteki ekibimize biz güveniyoruz. Manisa'nın ihtiyacı olan her konuda başkan ile ve yönetimle uyumlu çalışacaktır. Ama bazı duyumlar oluyor. Soma'daki birçok hizmet büyükşehir belediyesi eliyle yapılacak, bunların birçoğu acaba yürür mü yapılır mı gibi endişeleri var. Hiç kimsenin endişesi olmasın. Soma Belediye Başkanımızın başlattığı ve bundan sonra büyükşehir belediyesinin yürüteceği tüm projeler bizim oradaki meclis grubumuz vasıtası ile en güçlü şekilde desteklenerek yürütülecektir. Eğer bunlara Büyükşehir Belediyesi'nin engel olmak gibi bir düşüncesi olursa bilin ki biz iktidarız, hükümetiz bunları Ankara'dan destekler yine yaparız. Bu projelerin hiçbirisi yarım kalmaz." dedi.

Soma Belediye Başkanı Hasan Ergene'nin birlikte çalışmaya son derece uyumlu bir insan olduğunu belirten Berber, "Biz belediyeciliği başbakanımızdan öğrendik. Başbakanımız bundan 20 yıl önce 1994'te kendi partisinden çoğunluk yoktu. Orada da bütün muhalefetle anlaşarak yapmak zorundaydı. 4,5 yıllık başkanlık döneminde meclisin aldığı kararların meclisin aldığı kararların %70'i İstanbul Büyükşehir Meclisinin oy birliği ile geçmiştir. Demek ki biz uyumlu çalışmak isteyeni hizmet üretmek isteyen kadrolarız. Bütün siyasi partilerimize böyle centilmence bir seçim geçirmemiz nedeniyle teşekkür ediyorum. Başkanımıza ve ekibini de tebrik ediyorum." ifadelerini kullandı.

ERGENE, "105 BİN 700 HEMŞEHRİMİZE HİZMET İÇİN GÖREVİ ALDIK"

Manisa Milletvekili Recai Berber'in desteğini her zaman arkalarında hissettiklerini söyleyen Başkan Ergene ise "Hamdolsun güzel bir netice aldık. Sevindik. Manisa bizi biraz buruklaştırdı. Ama inşallah halkımıza uyum içersinde hizmet etmek bizim birinci hedefimiz oldu. Soma halkına bugüne kadar Bunu her zaman gösterdik. Hiçbir zaman insanları siyasi görüşünden ötürü farklı davranmadık. Hangi partiye oy verdin diye sormadık. Soma'da yaşayan 105 Bin 700 hemşehrimize hizmet etmek için görevi teslim aldık. Bu doğrultuda görevimizi yürüteceğiz. Hayırlı olsun Allah yardımcımız olsun." dedi. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Başkan Ergene'ye Milletvekili Berber'den Zafer Ziyareti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement