Başkan Ergül Sinop'ta Yapılacak Projelerini Açıkladı - Son Dakika
Yerel

Başkan Ergül Sinop'ta Yapılacak Projelerini Açıkladı

Başkan Ergül Sinop\'ta Yapılacak Projelerini Açıkladı

Sinop Belediye Başkanı Baki Ergül, Sinop’ta yapılması planlanan ve ilin kalkınmasında önemli rol oynayacak projeler ile ilgili basın açıklaması düzenledi.

27.09.2016 16:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sinop Belediye Başkanı Baki Ergül, Sinop'ta yapılması planlanan ve ilin kalkınmasında önemli rol oynayacak projeler ile ilgili basın açıklaması düzenledi.

Sinop Belediye Başkanlığı toplantı salonunda yapılan açıklamada Ergül, "Sinop'ta özellikle son zamanlarda çok güzel şeyler oluyor. Açıkçası bu durumda beni mutlu ediyor. Güzel gelişmelerden bir tanesi geçen hafta yaptığımız toplantıda da son gündem konusu olan Sakarya Caddesi yenileme projesini konuşacağız. Sakarya Caddesi yenileme projesine ne zaman başlanacak diye birtakım sorular var. Sinop'un kalbi olan Sakarya Caddesi Sinop'un genel konseptine, insan güzelliğine, Sinop'un doğasına uymuyordu. İnşallah yenileme projesiyle revize edeceğiz. Esasında biz projenin ihalesini 22 Mart'ta yaptık. Bugüne kadar beklememizin nedeni; yazın turistlerin gelmesi ile sokaklar kalabalık olduğu için bu projeyi yapamayız diye düşündük. İki haftadan beride İlköğretim Haftası nedeniyle bekliyorduk. Önümüzdeki hafta Pazartesi günü Sakarya Caddesi'nin trafiğe kapatılacağını ifade eden tabelalarımızı astık. Çalışmalar nedeniyle vatandaşlarımız şikayetçi olacaktır. Ben bu sorunları da göğüslemeye hazırım. Ortak paydamız Sinop olduğu için başlangıçta böyle olacaktır. Bizim insanlarımızın hoşgörüsüne sığınarak bu çalışmayı başlatmaya karar verdik. Muhtarlarımızın da belediyemize desteği olacaktır. Bu projenin bitimiyle tüm esnaflar dahil olmak üzere bütün Sinop'taki arkadaşlarımız beğenilerini ifade edecekler diye düşünüyorum. Yeşillikler içerisinde insanların daha çok gezinti yapabilecekleri, oturup sohbet edebilecekleri bir cadde şekline dönüştüreceğiz. Bu projeyle birlikte araçlar yol kenarına park edemeyecek böylece daha hızlı daha düzenli trafik akışı ilerleyecek. Tabii dolmuşların girip çıkabileceği ceplerde olacak. Minibüslerin yolcu indirme-bindirme yerleri olacak. Nihayetinde araç trafiğine engel olunmayacak. Belki buradaki en büyük sorun şu olacak: Cadde üzerinde bulunan dükkanlar nasıl ikmal yapacak? Projemizde yol kenarındaki babalar hareketli olacak eğilip düzelebilecek kapasitede olacak. Böylece araçlar kaldırıma çıkabilecekler. Yalnız ikmal diğer illerde olduğu gibi her saat başı olmayacak. Gece 00.00 ile sabah 08.00 arasında bu ihtiyaçlarını karşılayabilecekler. Bu çalışmayı keyfe keder yapmıyoruz. Doğalgaz çalışmaları nedeniyle Sakarya Caddesi zaten kapanacak. Önceki gün YEDAŞ, doğalgaz, Telekom, müteahhit ile toplantı yaptığımız da bizler konsensüs içerisinde bu caddeye girdiğimiz zaman bu caddeden artık doğalgaz geçmiş olacak, YEDAŞ - Telekom çalışmaları bitmiş olacak, taban tamamlanmış olacak bir yandan da cephe giydirmesinin de ihale hazırlıkları içerisindeyiz. Dolayısıyla çok yönlü bir çalışma gerçekleştiriyoruz. Özellikle muhtarlarımızdan, siz değerli basın mensuplarından bu konuda bana yardımcı olmanızı istiyorum. Tüm belediye personeli her şeyi ile bu güzel projenin Sinop'a kazandırılması için yoğun bir şekilde çalışıyor. Bitince herkesin memnun olacağı bir proje olacak" dedi.

Yıllardan beri Sinop'un gündemini meşgul eden 'çekek yeri' diye tabir edilen bir konu olduğunu ifade eden Ergül, "Türkiye de bazı şeyler çok ağır mı ilerliyor bana mı öyle geliyor. Sözü geçen alanın 4-5 senedir hukuki prosedürü var. Mahkeme, Danıştay, karar düzeltme derken en sonunda her şey bitti. Planlar zaten hazır oradaki kötü görüntüyü ortadan kaldırmamız lazım. Kış döneminde ada da yol yapım çalışmalarımız olacak. Yoldan bir kaya malzemesi çıkacak. Bu çıkan kaya çok kıymetli bir malzeme oldu. Derelerden malzeme alınmadığından dereler için yol için dolgu için çok önemli bir maddedir. Bir yandan yol çalışmaları ilerlerken bir yandan da gereken yerlerin dolgusu yapılacak. Böylece kış mevsiminde çekek alanının altyapı çalışmalarını bitireceğiz. İlerleyen zamanlarda da dantel gibi işleriz. Yaşadığımız şansızlıklardan ötürü çalışmamızı sona erdiremedik. İktidar değişiklikleri, bize bağışlanan paranın yetmeyişi gibi sebeplerden dolayı çalışmalarımız ertelenmek durumunda kaldı. Dosyanın her eksiği tamamlandı. Kültür Bakanlığına gidip belli bir miktar paraya ihtiyacımız olduğunu söyleyeceğiz. İsteğimiz gerçekleşmezse de biz belediye olarak ihalesini kendimiz yapmaya hazırız" diye konuştu. - SİNOP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Başkan Ergül Sinop'ta Yapılacak Projelerini Açıkladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement