Başkan Ergün'den Turgutlu Çıkarması - Son Dakika
Güncel

Başkan Ergün'den Turgutlu Çıkarması

Başkan Ergün\'den Turgutlu Çıkarması

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Turgutlu'yu ziyaret etti.

31.05.2014 09:03  Güncelleme: 09:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İlk ziyaretini Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin'e yapan Başkan Ergün, burada Turgutlu ile ilgili hayata geçirmeyi planladıkları projelerden bahsetti. Daha sonra köyden mahalleye dönüşen Dağmarmara ve Güney Mahallelerini ziyaret eden Ergün, vatandaşlarla sohbet ederek kendisine ikram edilen kirazlardan tattı. Mahallenin eksiklikleri hakkında da bilgi alan Ergün, eksikliklerin giderileceği sözünü verdi.

Yerel seçimlerin ardından ilçe turlarına başlayan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Cuma gününü Turgutlu'da geçirdi. Başkan Ergün'e Turgutlu ziyaretinde Alaşehir Belediye Başkanı Gökhan Karaçoban, Selendi Belediye Başkanı Nurullah Savaş, MHP İl Başkanı Tanju Balatlı, Turgutlu MHP İlçe Başkanı Sedat Kutlu, Büyükşehir Belediye Başkan Danışmanı Mimar Azmi Açıkdil, Kent Estetiği Dairesi Başkanı Serpil Çakır, Zabıta Daire Başkanı Aydoğan İra, İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanı Türkan Taş Köroğlu, Emlak ve İstimlak Daire Başkanı Taner İçöz, Etüt ve Projeler Dairesi Başkanı Emine Müge Kuğu, Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Mehmet Cem Çöllü ile birlikte Büyükşehir Belediyesi Sosyal Tesisler Müdürü Tamer Çipiloğlu'da eşlik etti. Başkan Ergün, Turgutlu'da ilk ziyaretini Turgutlu Belediyesi'ne gerçekleştirdi. Burada Belediye Başkanı Turgay Şirin ve başkan yardımcıları tarafından belediye önünde karşılanan Başkan Ergün daha sonra Şirin'in makamında Turgutlu'da hayata geçirmeyi planladıkları projelerden bahsetti.

Büyükşehrin Yapılanması Sürüyor

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin'i ziyaretinde basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Seçimlerin ardından yaklaşık iki aylık bir sürecin geride kaldığını ifade eden Başkan Ergün, "Manisa'da hem mesir haftası, meclis çalışmaları ve bunu yanı sıra Soma'da hepimizin yüreğini yakan maden faciası nedeniyle ilçe ziyaretlerimizi gerçekleştiremedik. Ben buradan maden şehitlerimizi bir kez daha rahmetle anıyorum, geride kalanlara sabır diliyorum" dedi. Büyükşehrin yapılanması ile ilgili çalışmaların devam ettiğini ifade eden Başkan Ergün, "Genel sekreter, daire başkanları, müdürlükler ve MASKİ'nin kurulması ile ilgili çalışmalarımızda sona geldik. Tahmin ediyorum bir hafta on günlük bir süre içerisinde birimlerimiz tam anlamıyla hizmetlerine başlayacak" dedi.

Turgutlu'ya Verdiğimiz Sözleri Tutacağız

Seçim çalışmaları sırasında Turgutlu halkına verdikleri sözleri hatırlatan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, "Turgutlu ile ilgili düşündüğümüz bazı projelerimiz var. Bununla ilgili gerekli girişimler yapılıyor. Tabi bu geçiş dönemini atlattıktan sonra Allah nasip edende 2015 yılı içerisinde bu projeleri başlatıp Turgutlu'ya verdiğimiz sözleri birer birer yerine getireceğiz" diye konuştu. Elbirliği ile Turgutlu'yu daha yaşanabilir bir kent haline getirmeyi planladıklarını ifade eden Ergün, "Değerli Belediye Başkanımız Turgay Şirin'in çalışmalarına Büyükşehir olarak elimizden gelen katkıyı vereceğimizden kimseni şüphesi olmasın. Yakın zamanda bunların müjdelerine Turgutlu halkımızla paylaşacağız" şeklinde konuştu.

Büyükşehrin Desteklerini Hissetmeye Başladık

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün'ün ziyaretinden duydukları memnuniyeti ifade eden Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin, Büyükşehrin desteklerini hissetmeye başladıklarını söyledi. Turgutlu ile ilgili kavşak projeleri olduğunu hatırlatan Şirin, "Bununla ilgili Fen İşleri Müdürümüz Büyükşehir ekibiyle sürekli istişare halindeler. Yalnız bizim orayla ilgili bir hassasiyetimiz oluştu. Çünkü bahsettiğimiz alan 1,2 kilometrelik bir alanı kapsıyor. Burada üzerini kapatarak Turgutlu'yu bağlayacak üzerinde yeni yaşam alanları oluşturacak şekilde bir proje hazırlanması gerekiyor. Bu konuda verdiğiniz destekler nedeniyle teşekkür ediyorum" dedi.

Turgutlu'da Esnaf Ziyareti Yaptılar

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin ve beraberindekilerle birlikte Pazar Camii'nde kılınan Cuma namazının ardından esnaf ziyareti yaptılar. Turgutlu'da esnaf ziyareti yaptığı sırada çocukları da unutmayan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, elini öpen çocuklara harçlık dağıttı.

Dağmarmara ve Güney Mahallelerini Sevindiren Ziyaret

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün daha sonra Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin ve beraberindekilerle birlikte Büyükşehir kapsamında köyden mahalleye dönüşen Dağmarmara ve Güney Mahallelerini ziyaret etti. İlk ziyaretini Dağmarmara'ya yapan Başkan Ergün burada bulunan Niyazi Üzmez İlköğretim Okulu'nun eksiklikleri hakkında Okul Müdürü Mehmet Akif Bağdelen'den bilgi aldı. Okulun bahçe düzenlemesi ihtiyacının yanı sıra okul duvarlarının yenilenmesi ve spor sahaları noktasında eksikliklerinin olduğunu ifade eden Okul Müdürü Bağdelen, bu sıkıntıların çözümü noktasında destek istedi. Köy yollarında asfaltlama yapılacağını ve bu çalışmalar esnasında okul bahçesinin de asfaltlanacağı sözünü veren Başkan Ergün, okul duvarlarının yenilenmesi ve spor sahası ile ilgili eksikliklerin de tamamlanması noktasında ilgili daire başkanına talimat verdi.

Güney'de İkram Edilen Kirazlardan Tattı

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Turgutlu ziyaretini Güney Mahallesi'nde tamamladı. Burada mahalle sakinleri tarafından karşılanan Başkan Ergün, mahalle kahvehanesinde Muhtar ile birlikte Güney sakinlerinden mahallelerinin eksiklikleri hakkında bilgi aldı. Kendisine ikram edilen kirazlardan da tadan Başkan Ergün, önümüzdeki günlerde bölgede düzenlenecek Kiraz Festivali'ne davet edildi. Başkan Ergün, programının uyması durumunda festivale katılabileceğini söyledi. Başkan Ergün Güney'den ayrıldığı sırada Kiraz hasadından dönen işçilerle de sohbet ederek, işçilerin kendisine Kiraz ikramını geri çevirmedi. İşçilerle bir süre sohbet eden Başkan Ergün, Güney'den ayrılarak Turgutlu ziyaretini tamamladı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Başkan Ergün'den Turgutlu Çıkarması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kayseri'de Yabancı Uyruklu Şahsı Bıçaklayarak Öldüren Adam Tutuklandı
    23:42 Kayseri'de Yabancı Uyruklu Şahsı Bıçaklayarak Öldüren Adam Tutuklandı

    Kayseri'nin Melikgazi ilçesinde, aralarında husumet bulunan M.P. ile yabancı uyruklu Abdul Shaid Zahin arasında çıkan tartışma sonucunda M.P. tarafından bıçaklanan Zahin hayatını kaybetti. Şüpheli M.P. gözaltına alındıktan sonra tutuklanarak cezaevine teslim edildi.

  • Hatay İskenderun'da 4 hükümlü ve 5 şüpheli yakalandı
    23:38 Hatay İskenderun'da 4 hükümlü ve 5 şüpheli yakalandı

    Hatay'ın İskenderun ilçesinde, kesinleşmiş hapis cezası bulunan 4 hükümlü ile çeşitli suçlardan aranan 5 şüpheli yakalandı. Operasyonlarda bir tabanca, 90 fişek, 4 tüfek, 11 tüfek fişeği ile 1 bıçak ele geçirildi. Tutuklanan şüpheliler adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

  • Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında 29 düzensiz göçmen yakalandı
    23:33 Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında 29 düzensiz göçmen yakalandı

    Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında Sahil Güvenlik Kuzey Ege Grup Komutanlığı ekipleri tarafından hareket halinde bir lastik bot tespit edildi. Yapılan operasyonda Afganistan ve İran uyruklu 8'i çocuk toplam 29 düzensiz göçmen yakalandı. Göçmenler, işlemlerinin ardından Ayvacık Geri Gönderme Merkezine teslim edildi.


Advertisement