Başkan Ergün "Üniversitenin Ulaşım Sorunu Çözülecek" - Son Dakika
Güncel

Başkan Ergün "Üniversitenin Ulaşım Sorunu Çözülecek"

MANİSA Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Celal Bayar Üniversitesi Yüksek Öğrenim Vakfı Yönetim Kurulu üyeleriyle öğle yemeğinde bir araya geldi.

17.04.2015 09:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Toplantıda Celal Bayar Üniversitesi'nin geliştirilmesi için yapılabilecek projeler hakkında görüş alışverişinde bulunuldu. Celal Bayar Üniversitesi Muradiye Kampüsü'nden kent merkezine ulaşım noktasında önemli adımlar attıklarını belirten Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, "Şehirle üniversitenin kaynaşmasını sağlayacak şehir içindeki minibüslerle entegre olacak oluşumda son noktaya geldik" dedi.

Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kemal Çelebi'nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen yemeğe Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Yunusemre Kaymakamı Yüksel Topal, Şehzadeler Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik ve Yunusemre Belediye Başkan Vekili İsmail Kadıoğlu yer aldı. Yemeğin ardından konuşan CBÜ Rektörü Kemal Çelebi, Üniversitenin faaliyetleri ve önümüzdeki dönemlerde yapılması planlanan projeler hakkında bilgiler verdi. Rektör Çelebi'nin ardından CBÜ Yüksek Öğrenim Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Çevre eski Bakanı Rıza Akçalı, söz aldı. Akçalı, Üniversite'nin gelişimine katkıda bulunmak için el birliği ile çalışmalar yapılması gerektiğini söyledi.

Üniversite Kentle Bütünleşmeli

Çevre eski Bakanı Rıza Akçalı'nın ardından söz alan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün ise Celal Bayar Üniversitesi'nin gelişimine katkıda bulunmak için geçtiğimiz dönemlerde çeşitli çalışmalar yürüttüklerini belirtti. Üniversite ile şehrin bütünleşmesi noktasında ulaşım hamleleri gerçekleştirdiklerini belirten Başkan Ergün, "Tahmin ediyorum ki 3-4 ay içerisinde burada tamamen yeni, Manisa Merkezinde yaptığımız kamera sistemi, kart sistemleri noktasında yani şehirle üniversitenin kaynaşmasını sağlayacak şehir içindeki minibüslerle entegre olacak bu oluşumda son noktaya geldik. Araçların gidiş geliş saatleri bizim kontrolümüzde olacak. Taşımacılık noktasında bundan sonra bir sıkıntı yaşanmaması, öğrencilerin mağduriyet yaşamamaları için biz de işin içinde olacağız. Yılların kanayan yarasıdır bu. Üniversite öğrencisi Manisa ile kopuk. Bütün mesele bu" dedi.

Büyük Düşünmek Gerekiyor

Karayolları ile imzalanan protokolle, Manisa ile Muradiye arasındaki bulvarın bakımını üstlendiklerini belirten Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, "Karayolları ile Manisa ile Muradiye arasındaki bulvarın bakımı üzerine bir protokol imzaladık. Orada yapacağımız çalışmalarla ilgili proje hazırlıyoruz. Bunun yanı sıra kampüs girişindeki bu bulvarı gidiş geliş aydınlatmaları, bordür düzenlemeleri ile daha faal hale getireceğiz. Hatta biz Turgutlu yolunu da aldık. Saruhanlı hattını da aldık. Tamamen bu çevre yolunun etrafında yeşillendirmelerini ve refüj çalışmalarını yapacağız. Artık büyük düşünmek gerekiyor" diye konuştu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Başkan Ergün 'Üniversitenin Ulaşım Sorunu Çözülecek' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement