Başkan Ergün Yatırımlar İçin Temaslarda - Son Dakika
Güncel

Başkan Ergün Yatırımlar İçin Temaslarda

MANİSA Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Manisa Büyükşehir Belediyesi'nin Ankara'da bekleyen projelerini takip etmek amacıyla bir takım temaslarda bulundu.

09.02.2015 08:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Müsteşarı Lütfi Akca, İller Bankası Genel Müdürü Turgut Dedeoğlu ve Mahalli İdareler Genel Müdürü Ömer Doğanay ile bir araya gelen Başkan Ergün, MASKİ Genel Müdürlüğü borçlanma yetkisi ile il genelinde hayata geçirilecek olan arıtma tesisleri projelerinin son durumları hakkında bilgi aldı.

Manisa Büyükşehir Belediyesi'nin il merkezi ile 7 ilçede hayata geçireceği arıtma tesisi projeleri ve MASKİ'nin borçlanma yetkileri gibi konuları yerinden takip etmek amacıyla Ankara'ya giden Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, ilk olarak Orman ve Su İşleri Bakanlığı Müsteşarı Lütfi Akca'yı ziyaret etti. Manisa merkezine yapılacak olan atık su arıtma tesisinin 6 aydır Kalkınma Bakanlığı'nın programına alınması için beklediğini aktaran Başkan Ergün, Müsteşar Akca'dan son durum hakkında bilgi aldı. Kalkınma Bakanlığı'nın Ocak ayı toplantısında projeye olumsuz yanıt verildiğini belirten Başkan Ergün, Müsteşar Lütfi Akca'nın girişimleriyle bakanlığın Şubat ayı içerisinde yapacağı ara toplantıda konuyu yeniden gündemine alacağını söyledi.

Gözler Kalkınma Bakanlığı'nda

Şubat ayı ara toplantısında da olumsuz karar çıkması durumunda Manisa merkezinin atık su arıtma tesisini Manisa Büyükşehir Belediyesi'nin yapacağını belirten Başkan Ergün, "Orman ve Su İşleri Bakanlığı Müsteşarımız Sayın Lütfi Akca'ya ziyaretimizde Kalkınma Bakanlığı'nın Şubat ayı ara toplantısında Manisa'nın atık su arıtma tesisi projesini yeniden gündeme alacağını öğrendik. Bu toplantıda da olumsuz bir karar çıkması durumunda bakanlıktaki projelerimizi geri çekerek, tesisi Manisa Büyükşehir Belediyesi kaynaklarıyla biz yapacağız. Manisa'nın çevresel açıdan önemli olan projesi, en az 30 yılını garanti altına alacak. Bu nedenle projeyi önemsiyoruz. Şimdi Kalkınma Bakanlığı'ndan çıkacak kararı bekleyeceğiz" dedi.

İller Bankası'nda arıtma tesisleri görüşüldü

Müsteşar ziyaretinin ardından Başkan Ergün, İller Bankası Genel Müdürü Turgut Dedeoğlu'nu da ziyaret etti. MASKİ Genel Müdürü Yakup Koç ve Genel Müdür Yardımcısı Şehnaz Başaran'ın da hazır bulunduğu ziyarette, 7 ilçeye yapılacak olan mevcut atık su arıtma tesisleri projeleri gündeme geldi. Çevresel açıdan oldukça önemli olan tesislerin bir an önce hayata geçmesini arzuladıklarını dile getiren Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, İller Bankası'nın kendilerine destekleri nedeniyle teşekkür etti. Ziyaretleri nedeniyle Başkan Ergün ve beraberindekilere teşekkür eden Dedeoğlu da, projelerin 1-2 ay içerisinde ihalelerinin İller Bankası kanalıyla yapılacağını belirtti.

4 arıtma tesisinin projesi hazır

İller Bankası Genel Müdürlüğü ziyaretinin ardından görüşmeyle ilgili bilgi veren Başkan Ergün, "Projeleri hazır olan Turgutlu ve Alaşehir arıtma tesisleri yüzde 100 kredilendirilmek suretiyle İller Bankası tarafından yapılacak. Yine projesi hazır olan Gördes ilçemizin tesisi de yüzde 50 kredilendirilmek suretiyle yapımı gerçekleştirilecek. Projeleri hazırlanma aşamasında olan Demirci, Sarıgöl ve Selendi ilçelerimizin atık su arıtma tesisi yatırımları da yine SUKAP'ın yüzde 50 kredilendirme desteğiyle hayata geçecek" diye konuştu.

MASKİ yatırımlara başlıyor

Başkan Ergün'ün Ankara temasları Mahalli İdareler Genel Müdürü Ömer Doğanay ziyaretiyle noktalandı. Ziyarette MASKİ Genel Müdürlüğü'nün 2014 yılı Ağustos ayındaki Genel Kurulu'nda aldığı borçlanma yetkisinin gündeme geldiğini belirten Başkan Ergün, "Mahalli İdareler Genel Müdürü Sayın Ömer Doğanay ile yaptığımız görüşme, olumlu bir havada geçti. MASKİ'nin il genelinde arıtma tesisleri yatırımlarını yapabilmesi için aldığı borçlanma yetkisinin son durumu hakkında kendisinden bilgiler aldık. Sağ olsun Sayın Doğanay ziyaretimizde bizlere sıcak ilgi gösterdi. Kendisine teşekkür ediyorum" dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Başkan Ergün Yatırımlar İçin Temaslarda - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Xiaomi, yeni enerjili araç SU7'yi satışa çıkardı
    12:34 Xiaomi, yeni enerjili araç SU7'yi satışa çıkardı

    Çinli teknoloji firması Xiaomi, kendi geliştirdiği ilk yeni enerjili araç olan SU7 modelini Perşembe günü satışa çıkardı.

  • Öldürülerek yol ortasına bırakılan kadının kimliği tespit edildi
    12:32 Öldürülerek yol ortasına bırakılan kadının kimliği tespit edildi

    Gaziantep-Nizip karayolunda vücudunun çeşitli yerlerinden silahla vurularak öldürülen kadının kimliği tespit edildi. 32 yaşındaki Naciye Cengiz'in cenazesi ailesine teslim edildi. Katil zanlısı yada zanlılarını yakalama çalışmaları devam ediyor.

  • Çanakkale'de Alabora Olan Bottaki Göçmenleri Arama Kurtarma Çalışmaları Devam Ediyor
    12:31 Çanakkale'de Alabora Olan Bottaki Göçmenleri Arama Kurtarma Çalışmaları Devam Ediyor

    Çanakkale'nin Eceabat ilçesi açıklarında 15 Mart'ta alabora olan botta kayıp düzensiz göçmenleri arama kurtarma çalışmaları 15'inci gününde denizden, havadan ve karadan devam ediyor. Şu ana kadar 4 göçmen sağ kurtarılırken, 23 göçmenin cansız bedenine ulaşıldı. Çalışmalar Sahil Güvenlik, AFAD, Polis, Jandarma ve Sağlık teşkilatları iş birliğinde yürütülüyor.

  • Denizli'de trafik kazasında 1 kişi hayatını kaybetti
    12:31 Denizli'de trafik kazasında 1 kişi hayatını kaybetti

    Denizli'nin Pamukkale ilçesinde meydana gelen trafik kazasında İ.A. idaresindeki otomobil ile motosiklet çarpıştı. Kazada motosiklet sürücüsü olan Aziz Soysaç hayatını kaybetti. Otomobil sürücüsü ise gözaltına alındı.

  • Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'den Uluslararası Sıfır Atık Günü Mesajı
    12:29 Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'den Uluslararası Sıfır Atık Günü Mesajı

    Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Uluslararası Sıfır Atık Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Şahin mesajında, çevre ve iklim dostu yaklaşımın önemine vurgu yaparak atıkların kontrolsüz olarak çevreye bırakılmasının ve doğal kaynakların hızlıca tüketilmesinin canlıları tehdit ettiğini belirtti. Ayrıca, sıfır atık projelerinin ülkenin kaynaklarını sanayicilere sağlayacağını ifade etti.

  • Eskişehir'de yağmurla birlikte gelen çamur araç sahiplerini üzdü
    12:26 Eskişehir'de yağmurla birlikte gelen çamur araç sahiplerini üzdü

    Eskişehir'de sabaha karşı toz taşımıyla birlikte oluşan yağmur sonrasında araçlar üzerinde çamurların meydana gelmesi vatandaşları üzerken, oto yıkamacıları sevindirdi. Araçlarını yıkayıp evlerinin önüne park eden vatandaşlar durum karşısında şaşkınlık yaşandı. Aracını dün yıkadığını fakat sabah tozlu bulduğunu belirten bir sürücü, yeniden yıkamak zorunda kalacağını söyledi.

  • Zonguldak'ta ruhsatsız işletilen 4 maden ocağı imha edildi
    12:25 Zonguldak'ta ruhsatsız işletilen 4 maden ocağı imha edildi

    Zonguldak İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından yapılan operasyonda, Kilimli ilçesinde ruhsatsız işletilen dört maden ocağı tespit edildi. Ocalarda ele geçirilen eşyalar, Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) ekipleri tarafından imha edildi ve Orman Bölge Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi.


Advertisement