Başkan Ertürk'ten, Avrupa Konseyi'ne '15 Temmuz' Mektubu - Son Dakika
Güncel

Başkan Ertürk'ten, Avrupa Konseyi'ne '15 Temmuz' Mektubu

Başkan Ertürk\'ten, Avrupa Konseyi\'ne \'15 Temmuz\' Mektubu

DARBE girişiminde Ankara'nın Kazan İlçesi'ndeki 4'ncü Ana Jet Üs Komutanlığı'ndan havalanan F-16'ların açtığı ateşle 9 şehit, 92 gazi veren Kazan'ın Belediye Başkanı ve Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi Türkiye Ulusal Heyet üyesi Lokman Ertürk, Avrupa Konseyi'ne destek için mektup yazdı.

23.08.2016 10:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

DARBE girişiminde Ankara'nın Kazan İlçesi'ndeki 4'ncü Ana Jet Üs Komutanlığı'ndan havalanan F-16'ların açtığı ateşle 9 şehit, 92 gazi veren Kazan'ın Belediye Başkanı ve Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi Türkiye Ulusal Heyet üyesi Lokman Ertürk, Avrupa Konseyi'ne destek için mektup yazdı. Başkan Ertürk mektubunda, FETÖ tarafından gerçekleştirilen darbe girişimine ilişkin bilgi verdi, Konsey'den darbecilere karşı verdiği meşru mücadelede Türkiye'ye destek olmasını istedi.

Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi Genel Sekreteri Andreas Kiefer ise Ertürk'e verdiği yanıtta, Türkiye'yi demokrasi, insan hakları ve hukukun egemenliğini istikrar etme konularındaki tüm çabalarında desteklemeye devam edeceklerini söyledi.

LAİK HUKUK DEVLETİ VURGUSU

Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi Türkiye Ulusal Heyet Üyesi olan Başkan Ertürk, Avrupa Konseyi'ne FETÖ tarafından gerçekleştirilen darbe girişimine ilişkin mektup gönderdi. Ertürk, Türkiye Cumhuriyeti'nin temel insan haklarına saygılı, demokratik, laik bir hukuk devleti olduğunu vurgulayarak, Türk Silahlı Kuvvetleri içinde örgütlenen FETÖ'cüler tarafından, Türkiye Cumhuriyeti'nin meşru hükümetini ve anayasal hukuk devletini ortadan kaldırmaya yönelik darbe girişiminde bulunulduğunu anımsattı. Darbe girişimi sırasında darbeci askerler tarafından 240 kişinin katledildiği, 3 bine yakın insanın da yaralandığını belirten Ertürk, TBMM ve Cumhurbaşkanlığı Külliyesi başta olmak üzere bir çok kurumun da bombalandığını ifade etti.

Başkan Ertürk, bu girişimin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde vatansever güvenlik güçleri ve Türk milletinin karşı koyması sonucunda kısa süre içerisinde bastırıldığını söyledi. Ertürk, "Halkımız bu darbe girişimine karşı bütün sivil toplum örgütleri ve siyasi partileri ile birlikte kahramanca bir duruş sergilemiş, milli iradenin gücünü tüm dünyada gözler önüne sererek, demokrasiye bağlılığını ispatlamıştır" dedi.

ERTÜRK, AVRUPA'YI UYARDI

Türkiye'nin bölge ülkeleri açısından 'model ülke' konumunda olduğunu ifade eden Başkan Ertürk, "Gerçekleştirilmeye çalışılan darbe girişiminin başarıya ulaşması durumunda, ülkemizin elde ettiği demokratik kazanımların kaybedilmesinin yanı sıra, bu terör organizasyonun birçok ülkedeki gizli yapılanmaları ile Ortadoğu'da ve Avrupa ülkeleri içerisinde de önemli derecede istikrarsızlığa sebebiyet vereceği muhakkaktır" dedi.

DESTEK ÇAĞRISI

Başkan Ertürk, Türkiye'nin darbecilere karşı mücadelesini anayasal hukuk düzeni ve taraf olduğu uluslararası anlaşmalar çerçevesinde titizlikle yürüttüğünü ifade etti. Ertürk, "Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin vermiş olduğu bu meşru mücadeleye Avrupa Konseyi çatısı altında beraber çalıştığımız siz değerli dostlarımızın gerekli desteği vereceğine dair inancımız sonsuzdur. Bu aynı zamanda temel insan haklarına bağlı demokratik ve hukukun üstünlüğünü esas alan Avrupa idealinin de tabi bir sonucudur" diye konuştu.

KIEFER'DEN DESTEK YANITI

Genel Sekreter Andreas Kiefer ise verdiği cevapta, Ertürk'e mektubu için teşekkür ettiğini söyledi. Kiefer, "Avrupa Konseyi, ülkenizin geçtiği bu zor süreçten sonra, Türkiye'yi demokrasi, insan hakları ve hukukun egemenliğini istikrar etme konusundaki bütün çabalarında desteklemeye devam edecektir" dedi. Kiefer ayrıca, Avrupa Konseyi Dönem Başkanlığını yürüten Estonya Dışişleri Bakanı Marina Kaljurand ve Avrupa Konseyi Genel Sekreteri Thorbjorn Jagland'ın da daha önce yaptığı açıklamalarda bu alanda mesajlar verdiğini belirtti.

- Kazanankara

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Başkan Ertürk'ten, Avrupa Konseyi'ne '15 Temmuz' Mektubu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Türkiye, Trade Winds Europe/Eurasia'ya ev sahipliği yapacak
    09:51 Türkiye, Trade Winds Europe/Eurasia'ya ev sahipliği yapacak

    Türkiye, ABD liderliğindeki ticaret misyonu ve iş geliştirme forumu olan Trade Winds Europe/Eurasia'ya 16 yıl sonra yeniden ev sahipliği yapacak. İstanbul'da düzenlenecek etkinlikte 300'den fazla yerli ve yabancı katılımcı bir araya gelecek ve uluslararası ticaretin rüzgarı esecek. Etkinlik, şirketlere büyüme ve görünürlük elde etme fırsatı sunarken, ABD'li firmalar da Türkiye pazarına girmek için yeni bağlantılar kurabilecek.

  • Ergene'de Basketbol Minik Kız ve Erkek Müsabakaları Tamamlandı
    09:51 Ergene'de Basketbol Minik Kız ve Erkek Müsabakaları Tamamlandı

    Ergene Gençlik ve Spor Müdürlüğü tarafından düzenlenen basketbol minik kız ve erkek müsabakaları, Ergene Belediyesi Spor Salonu'nda gerçekleştirildi. 8 okuldan takımların katıldığı müsabakalarda, minik sporcular kıyasıya mücadele etti. Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Şenol Doğramacı, müsabakaları yakından takip ettiğini ve dereceye giren öğrenci sporculara hediyelerini takdim ettiklerini belirtti.

  • Kırklareli Valisi Birol Ekici, huzurevi sakinleri ile iftar yaptı
    09:47 Kırklareli Valisi Birol Ekici, huzurevi sakinleri ile iftar yaptı

    Kırklareli Valisi Birol Ekici, Lüleburgaz Ramazan Yaman Huzurevi'ni ziyaret ederek yaşlılarla iftar yaptı. Ekici, yaşlıların bilgi ve tecrübelerinden yararlanılması gerektiğini vurgulayarak gereken saygı ve sevginin gösterilmesi gerektiğini belirtti.

  • Beyoğlu'ndaki 'kin' cinayetinde şüphelinin ifadesi: 'Oğlu 'Sefil Bilo', 'Küçük Emrah' diyerek beni aşağıladı'
    09:46 Beyoğlu'ndaki 'kin' cinayetinde şüphelinin ifadesi: 'Oğlu 'Sefil Bilo', 'Küçük Emrah' diyerek beni aşağıladı'

    Beyoğlu'nda yaşanan cinayetin şüphelisi, olayın ardından verdiği ifadede, oğlunun kendisini aşağıladığını ve amacının oğlunu öldürmek olduğunu ancak bulamayınca babasını öldürdüğünü söyledi. Şüphelinin geçmişte soyadını da değiştirdiği ortaya çıktı.

  • Erzincan'da Kuzular Anneleriyle Buluştu
    09:46 Erzincan'da Kuzular Anneleriyle Buluştu

    Erzincan'da baharın habercisi kuzuların anneleri ile buluşması renkli görüntüler ortaya çıkardı. Koyun ve kuzuların buluşma anları drone ile kaydedildi. Koyun besleyen üreticiler, kuzulama döneminde koyunları sabah ve akşam olmak üzere günde iki kez anneleriyle buluşturuyor. Kuzulayan koyunlar bir süre yavrularıyla aynı mekanda bırakılıyor ve daha sonra ayrı yere konulan kuzular, sabah ve akşam olmak üzere günde iki kez anneleriyle bir araya geliyor. Bu duygusal ve renkli anlar drone ile saniye saniye kaydedildi.

  • ASO Teknopark A.Ş. Genel Kurulunda Seyit Ardıç Yeniden Başkan Seçildi
    09:44 ASO Teknopark A.Ş. Genel Kurulunda Seyit Ardıç Yeniden Başkan Seçildi

    Ankara Sanayi Odası (ASO) Teknopark A.Ş. olağan genel kurul toplantısında, ASO Başkanı Seyit Ardıç yeniden yönetim kurulu başkanı olarak seçildi. Toplantıda, şirketin yeni yönetim kurulu üyeleri de belirlendi. ASO Teknopark'ın, üretime yönelik bir tasarımla sanayi ile bütünleşen, yüzü sanayiye dönük bir teknopark olacağı vurgulandı.

  • Beyoğlu'nda Bir Adamı Öldüren Saldırganın İfadesi Ortaya Çıktı
    09:44 Beyoğlu'nda Bir Adamı Öldüren Saldırganın İfadesi Ortaya Çıktı

    Beyoğlu'nda kurulan bir semt pazarında tezgahta duran 66 yaşındaki adamı silahla ateş açarak öldüren saldırganın ifadesi ortaya çıktı. Saldırgan, oğlunu öldürmek amacıyla tezgah açtıkları yere geldiğini ancak oğlunu bulamayınca babasını öldürdüğünü söyledi. Ayrıca saldırganın geçmişte soyadını da değiştirdiği belirlendi.

  • Mersin'de İki Özel Bireyin 'Temsili Askerlik' Mutluluğu
    09:44 Mersin'de İki Özel Bireyin 'Temsili Askerlik' Mutluluğu

    Mersin'in Erdemli ilçesinde yaşayan 50 yaşındaki konuşma engelli İbrahim Atalay ile 21 yaşındaki işitme engelli Ali Develi, askerlik yapma hayallerini gerçekleştirmek için bir günlük temsili askerlik yaptı. İlçe jandarma komutanlığı tarafından eğitim verilen ve nöbet tutan özel bireylere terhis belgesi verildi. Aileler, bu mutlu anları fotoğraflayarak ölümsüzleştirdi.

  • Dolar ve Euro Güne Yükselişle Başladı
    09:41 Dolar ve Euro Güne Yükselişle Başladı

    Dolar 32,3750 liradan, euro ise 34,9800 liradan güne başladı. İstanbul Kapalıçarşı'da dolar 32,3750 liradan, euro ise 34,9800 liradan alınıp satılıyor. Önceki kapanışta dolar 32,31 liradan, euro ise 34,91 liradan satılmıştı.


Advertisement