Başkan Genç, Ankara'da İşadamları ile Buluştu - Son Dakika
Yerel

Başkan Genç, Ankara'da İşadamları ile Buluştu

Başkan Genç, Ankara\'da İşadamları ile Buluştu

ASİYAD’ın daveti üzerine Ankara’da Samsunlu işadamları ile buluşan Canik Belediye Başkanı Osman Genç, "Kalkınma kesinlikle yerelden geçmektedir.

27.11.2016 19:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ASİYAD'ın daveti üzerine Ankara'da Samsunlu işadamları ile buluşan Canik Belediye Başkanı Osman Genç, "Kalkınma kesinlikle yerelden geçmektedir. 'Yerel yönetimlerimizi ne kadar güçlendirirsek şehrimize ve insanlığa o denli katkı koyabiliriz. Samsun'u birlikte daha ileriye taşıma ve hedeflerine ulaştırma adına işadamlarımızın her türlü önerisine ve fikrine açığız" dedi.

Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Ankara Samsun Sanayici İşadamları ve Yöneticileri Derneği'nin (ASİYAD) daveti üzerine derneğin toplantısına katıldı. ASİYAD Başkanı Osman Yılmaz ve dernek yöneticileri ile Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu Başkanı Fevzi Apaydın'ın da yer aldığı toplantıda Ankara'da yaşayan Samsunlu işadamları ile bir araya gelen ve sohbet eden Başkan Genç, Türkiye'nin ve dünyanın farklı şehirlerinde şehrin nüfusu kadar Samsunlunun yaşadığına işaret ederek, bu enerjinin mutlaka şehrin yararına kullanılması gerektiğini söyledi.

Samsunlu işadamlarının başka şehirlerde güçlü olmasının kendilerini mutlu ettiğini ifade eden Başkan Genç, "Samsun dışında yaşan hemşehrilerimiz aynı zamanda Samsun'un birer fahri temsilcileridir. Samsun'da bugün 1 milyon 270 bin insan yaşıyor. Ancak bir o kadar insanımız da Türkiye'nin ve dünyanın farklı şehirlerinde yaşamını idame ettiriyor. Peki bu insanları gurbete gitmeye zorlayan sebepler neler' Neden bu insanlar doğdukları şehirde değiller de doydukları şehirdeler? Bunu mutlaka sorgulamamız ve bu insanları Samsun dışına iten sebepleri şehir olarak çözüme kavuşturmamız gerekir" dedi.

Samsun'un geçmişte önemli bir ticaret şehri olduğunu hatırlatan Başkan Genç, "Artık yeni dünyada Yeni Türkiye var. Bu Yeni Türkiye'de Yeni Samsun'u olus¸turmamız gerekiyor. Yeni dünyada ulaşım ve lojistik ön plana çıkıyor. Bu nedenle üretim ve tüketim merkezleri ile yani liman ve ard bölgeler arası ilişkileri kurmamız gerekiyor. Ürettiğimiz ürünü mutlaka en kısa ve en ekonomik şekilde limanla buluşturmamız gerekiyor. Lojistik amaçlı liman kapasitesi artırılarak Tekkeköy bölgesinde sağlanmalıdır. Samsun Organize Sanayi Bölgesi'nin toplam alanı 1 milyon 500 bin metrekare. Oysa Gaziantep OSB 45 milyon metrekare. Bu nedenle bu şehre en az 20 milyon metrekare alana sahip üç tane OSB gerekmektedir" diye konuştu.

"Demiryolu ağı güçlendirilmeli"

"Anadolu'yu yeniden bu bölgeye bagˆlamamız açısından Samsun'a komşu illerin ve ilçelerin de yararlanacagˆı şekilde hızlı yük treninin kurulması zorunludur" diyen Başkan Genç, "Samsun'u Orta Dogˆu'ya bagˆlayacak olan Samsun-lrak Demiryolu hayata geçirilmelidir. Batman'ın Kurtalan ilçesinden lrak'ın Zaho kentine kadar olan kısım demiryolu uzatılmalıdır. Bunun haricinde Samsun'u Akdeniz'e açacak olan Samsun- İskenderun demiryolu hattı da mutlaka yapılmalıdır. Çarşamba Havaalanı'nın yolcu ve yük taşımacılığı kapasitesi artırılmalıdır ve bölgesel bir kargo havaalanı olarak işlev görmesi teşvik edilmelidir" ifadelerini kullandı.

Samsun'un iki şeye ihtiyacı olduğunu bunların da "plan ve güven" olduğunu dile getiren Genç, "Bu şehrin mutlaka bir 'kullanma kılavuzu' olmalıdır. Bunu yaptığınız takdirde şehrin sorununun yüzde 80'ini çözmüşsünüz demektir. Güven ise, asayiş güvenliğinin yanı sıra şehirlerimiz yatırımcılara da güven vermelidir. Bunları sağladığınızda şehrinizin yatırım çekmemesi için hiçbir sebep yok. Şehirlere yön verecek olan yerel yönetimlerdir. 21. yüzyılda belediye başkanlarının başarı kriterleri de değişti. Şehre kazandırdığınız okul sayısı, kültür merkezi, hastane sayısı kadar başarılısınız, işsizligˆi ne kadar önlemişseniz o kadar başarılı sayılıyorsunuz. Yani ürettiğiniz kadar değerlisiniz" şeklinde konuştu.

"21. yüzyılı iyi algılamalıyız"

Kalkınmanın yerelden geçtiğine de işaret eden Başkan Genç, şunları söyledi: "Yerel yönetimlerimizi ne kadar güçlendirirsek şehrimize ve insanlıgˆa o denli katkı koyabiliriz. Yerel yöneticiler tıpkı bir CEO gibi düs¸ünmelidir. Yerel yönetimler asla 'yeterli kaynagˆımız yok' diye mazerete sığınmamalı. Yerel yönetici, tıpkı bir işadamı gibi düşünerek kendi kaynaklarını olus¸turabilecek fırsatlar ortaya koyması lazım. Bu manada 21. yüzyılı iyi algılamalıyız. Bunun için dünyaya, ülkemize ve şehrimize ait fotoğrafı iyi okumak lazım. Samsun dışında Samsun nüfusu kadar insanımız yaşamaktadır. Bu aslında Samsun için aynı zamanda avantajdır da. Bu enerjiyi mutlaka şehrimizin yararına kullanmalıyız. Samsun'u birlikte daha ileriye taşıma ve hedeflerine ulaştırma adına işadamlarımızın her türlü önerisine, fikrine açığız."

Ankara Samsun Sanayici İşadamları ve Yöneticileri Derneği Başkanı Osman Yılmaz da, davetleri üzerine toplantılarına katılan Başkan Genç'e teşekkür etti. Başkan Genç ayrıca, Dernek Başkanı Osman Yılmaz ve dernek yöneticilerine Canik Belediyesi tarafından düzenlenen Samsun Ekonomi Çalıştayı'nın sonuç raporunu içeren kitap verdi. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Başkan Genç, Ankara'da İşadamları ile Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement