Başkan Genç, Berber Esnafını Dinledi - Son Dakika
Yerel

Başkan Genç, Berber Esnafını Dinledi

Başkan Genç, Berber Esnafını Dinledi

Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç, Antalya Berberler Odası’nın düzenlediği kahvaltıya katıldı.

16.11.2016 09:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç, Antalya Berberler Odası'nın düzenlediği kahvaltıya katıldı.

Antalya Berberler Odası, Döşemealtı'nda faaliyet gösteren 35 üye ile kahvaltıda bir araya geldi. Kahvaltıya katılan Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç de esnafın sıkıntı ve taleplerini dinledi.

Denetimler sıklaştırılsın

Antalya Berberler Odası Başkanı Yüksel Uzun, üyeler arasında birlik ve kaynaşmayı sağlamak ve belediyenin çalışmaları hakkında bilgi almak amacıyla bir araya geldiklerini söyledi. Uzun, "Belediye Başkanımız Turgay Genç'ten oda kaydı olmayan, hijyen kurallarına uymayan ve Pazar günleri kapalı olması gerekirken açık olan işyerlerinin denetimi noktasında destek istiyoruz" dedi.

Üzerimize düşeni yapacağız

Esnafın yanında olduklarının altını çizen Başkan Genç, "Her topluluğun içinde kurallara uymayanlar çıkabilir. Bu konuda zabıta arkadaşları uyaracağım. Rutin denetimlerimizi sıklaştırırız. Mutlaka oda kaydı isteyin, eğer yoksa mutlaka kapatın şeklinde görevli arkadaşlarımıza talimat verdim. Berber esnafımızın da diğer sektörlerde ki esnaflarımızın da yanındayız. Ama kurallara uyulması önceliğimiz" dedi.

Döşemealtı'na vizyon projeler

Berber esnafının sorularını yanıtlayan Başkan Genç, projelerinin bir kısmını anlattı. Göreve geldiğinden beri sistemli ve planlı bir çalışma yürüttüklerini belirten Genç, hedeflenen projelerin yüzde 99'unun startını verdiklerini söyledi. Genç, "Gerçekleşme oranı 40 milyon, cari açığı 16-17 milyon lira olan bir belediye olarak başladığımız noktadan 2017 bütçemiz 220 milyon lira, devamlı gelirlerimiz 130 milyon lirayı buldu. Artık kendi bütçesiyle yatırım yapabilen belediye haline geldik" şeklinde konuştu.

Asfalt çalışmasına hız veriyoruz

Araç ve makine parkurunu genişletip iki katına çıkardıklarını altını çizen Genç, vatandaşların talepleri doğrultusunda 2.5 yılda 400 kilometreye yakın yol açtıklarını kaydetti. Turgay Genç, bu yıl itibariyle asfalt çalışmalarına ağırlık vereceklerini söyledi.

Döşemealtı'nın çehresini değiştiriyoruz

Döşemealtı'nın çehresini değiştirmek için gece gündüz çalıştıklarına vurgu yapan Genç, "Kentleri kent yapan objelerin başında Kent Meydanları geliyor. Kısa bir süre önce çalışmalarına başladığımız Döşemealtı Kent Meydanı yılbaşında tamamlanacak. Bunu yanında 2 bin 500 kişilik Merkez Cami'ye başladık. O projede bu yıl tamamlanma aşamasına geldi."

Çok amaçlı pazaryerleri ve parklar

Vatandaşların öncelikli ihtiyaçlarını göz önüne alarak 11 pazaryeri yaptıklarının altını çizen Genç, 9 parkın da ihalesini yaptıklarını söyledi. Yeni yapılan park ihaleleriyle birlikte toplamda yıl sonuna kadar 32 park alanının ilçeye kazandırılacağını söyledi.

Döşemealtı'nın gelişimine katkı sağlayacak

Döşemealtı'na hastane kazandıracaklarını ve temelini kısa bir süre sonra atacaklarını kaydeden Başkan Genç, "Otogar'ın Döşemealtı'na taşınması için çalışmalar sonuç verdi. 100 dönünlük araziyi Otogar yapılmak kaydıyla Büyükşehir Belediyesi'ne devrini sağladık. Ciddi yatırım hamlesi ile ilçeyi şantiye sahasına çevirdik. Bütün projeler başladı. Dokunmadığımız mahalle kalmadı" dedi.

Program sonunda Uzun, Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç' e plaket verdi. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Başkan Genç, Berber Esnafını Dinledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement