Başkan Genç, Çocukları Ağırladı - Son Dakika
Yerel

Başkan Genç, Çocukları Ağırladı

Başkan Genç, Çocukları Ağırladı

Dünya Çocuk Hakları Günü nedeniyle minik öğrencileri makamında ağırlayan Canik Belediye Başkanı Osman Genç, "Çocuk gülerse dünya güler.

22.11.2016 17:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dünya Çocuk Hakları Günü nedeniyle minik öğrencileri makamında ağırlayan Canik Belediye Başkanı Osman Genç, "Çocuk gülerse dünya güler. İçinde çocuk olmayan hiçbir projenin başarılı olma şansı yoktur" dedi.

Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Dünya Çocuk Hakları Günü nedeniyle Hasköy İlkokul ve Ortaokul öğrencileri ile AK Parti Canik Gençlik Kolları üyelerini makamında ağırladı. Okul Müdürü Ümmet Öngör ve öğretmenlerin de yer aldığı ziyarette öğrencilerle sohbet eden Başkan Genç, miniklerin Dünya Çocuk Hakları Günü'nü kutladı. Öğrencilerle sohbet eden Genç, "Çocuklarımızın sağlıklı ortamlarda yetişmesi, gelecek nesillerin sağlığının sigortasıdır. Bu nedenle çocuklarımıza çağdaş yaşam koşullarında her türlü imkanı sağlamak hepimizin görevidir" dedi.

Çocuk hakları ihlallerinin önlenmesi için Birleşmiş Milletler tarafından kabul edilen Çocuk Haklarına Dair Sözleşme'nin, herkesin dikkat etmesi gereken en önemli uluslararası belge olduğuna vurgu yapan Başkan Genç, "Çocuklarımız, en kıymetli varlıklarımız, geleceğe açılan ve geleceği görmemizi sağlayan pencerelerimizdir. Çocuklar bize Allah'ın emanetidir, dünyanın neresinde olursa olsun onların haklarını savunmak insani bir erdemdir. İnsanlığı sevmek, çocuğu sevmekle başlar. Çünkü çocuklar gülerse dünya güler" diye konuştu.

Çocukların, toplumda en önemli bireyler olduğunu dile getiren Başkan Genç, " Türkiye'de 75 milyonu aşan nüfusta 0-19 yaş arası 25 milyondan biraz fazla çocuk yaşamakta ki yüzde 33 önemli bir orandır. Bu sebeple genç ve üretken nüfusun devamı için hepimize görevler düşmektedir. Şunu çok iyi bilmeliyiz ki, çocuğun en temel hakkı çocuk olma hakkıdır. Biz de Canik Belediyesi olarak neredeyse tüm projelerimizde çocuklarımızı düşünerek hareket ediyoruz. İçinde çocuk olmayan hiçbir projenin başarılı olma şansı yoktur. Bu nedenle çocuklarımıza ayrı bir önem veriyoruz. Geleceğimiz olan tüm çocuklarımızın Dünya Çocuk Hakları Günü'nü kutluyorum" ifadelerini kullandı.

Başkan Genç, ziyarette ayrıca öğrencilere Canik Belediyesi tarafından hazırlatılan ve bastırılan Çocuk Hakları Kitabı hediye etti. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Başkan Genç, Çocukları Ağırladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement