Başkan Gökçek'den 'Ankara Bulvarı'na' İlişkin Açıklama - Son Dakika
Güncel

Başkan Gökçek'den 'Ankara Bulvarı'na' İlişkin Açıklama

Başkan Gökçek\'den \'Ankara Bulvarı\'na\' İlişkin Açıklama

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Ankara Bulvarı’nın 5. İdare Mahkemesi tarafından verilen karar doğrultusunda 16 Ağustos 2015 tarihinde trafiğe kapatılacağını belirterek, “Ankara halkına yapılan hizmet düşmanlığının, halka zulüm etmenin bir örneğini yaşayacağız. Buradaki mesele Melih Gökçek düşmanlığından, AK Parti düşmanlığından başka hiçbir şey değildir” dedi.

13.08.2015 14:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Ankara Bulvarı'nın 5. İdare Mahkemesi tarafından verilen karar doğrultusunda 16 Ağustos 2015 tarihinde trafiğe kapatılacağını belirterek, "Ankara halkına yapılan hizmet düşmanlığının, halka zulüm etmenin bir örneğini yaşayacağız. Buradaki mesele Melih Gökçek düşmanlığından, AK Parti düşmanlığından başka hiçbir şey değildir" dedi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, TMMOB'a bağlı bazı odaların başvurusuyla mahkemenin Atatürk Orman Çiftçiliği (AOÇ) İmar Planı'nı iptali ve Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi'nin kararı sonrası Ankara Bulvarı ve bağlantı yollarının kapatılmasıyla ilgili basın toplantısı düzenledi. Büyükşehir Belediyesi Başkanlık makam katında gerçekleştirilen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Gökçek, "Ankara halkına yapılan hizmet düşmanlığının, halka zulüm etmenin bir örneğini yaşayacağız. Mimarlar ve diğer bağlı 5 oda Ankara 5. İdari Mahkemesi AOÇ ile ilgili olarak planımızı iptal etti. Bu plan 5 yıl önce belediye meclisimizden geçti. 2010 yılında geçen bir kararın 5 yıl sonra iptal edilmesinin mantığı kesinlikle izah edilebilmesi mümkün değildir" şeklinde konuştu.

Ankara Bulvarı'nın kapatılmasıyla oluşacak zararları anlatan Gökçek, "Bu yollar kapatıldığında Ankara halkının sadece 1 yıl içerisinde geçmiş parayla 1 katrilyon liradır. Ankara bu parayı 1 yılda kaybedecektir. Mahkeme bunu görmeden insanların zaman açısından, maddi açıdan içerisine düştükleri sıkıntıyı düşünmeden verilen karar hukuki bir karar değildir. Bana göre karar hiç bilimsel olmayan, tamamen keyfi olarak verilmiş bir karardır" ifadelerini kullandı.

Bulvardan ortalama 350 bin araç geçtiğine dikkat çeken Gökçek, "Yaklaşık günde 1 milyon insan içerisinden geçiyor. Bu 1 milyon insanın mağduriyetini nasıl telafi edecekler? Özellikle mahkeme kararına baktığımızda inanılmaz derecede komik; 'Buranın tarım alanı olarak kullanılması gerekiyormuş, bu yol AOÇ'ni boydan boya ikiye bölüyormuş, Atatürk'ün mirasına ihanetmiş" diye konuştu.

"MESELE MELİH GÖKÇEK DÜŞMANLIĞINDAN BAŞKA HİÇBİR ŞEY DEĞİLDİR'

"Buradaki mesele Melih Gökçek düşmanlığından, AK Parti düşmanlığından başka hiçbir şey değildir" diyen Gökçek, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Tamamen ideolojiktir, ondan dava açılmıştır. Başka herhangi bir nedeni yoktur. Nedir bu halka, millete düşmanlığınız? Ben mi geçiyorum oradan? Günde 1 milyon insan kullanıyor orayı. Eskişehir yolu inanılmaz yoğun hale gelecek. İnsanların zaman kaybı inanılmaz hale gelecek. Şuanda bir istikamete 5-10 dakikada gidilirken, bu 30-45 dakikaya çıkacak. Yazık günah değil mi? Bu nasıl bir zulümdür. Meslek Odaları Kanunu'nun kesinlikle değiştirilmesi lazım."

"PAZARI PAZARTESİYE BAĞLAYAN SABAHA KARŞI SAAT 03.00'TEN İTİBAREN YOLLARI KAPATIYORUZ"

Bilirkişiler hakkında suç duyurusu hazırladıklarını ifade eden Gökçek, "Çünkü açıkça hukuka ve kanuna aykırı yorum yapmışlardır ve insanlara zarara yol açmışlardır. Pazarı pazartesiye bağlayan akşam sabaha karşı saat 03.00'ten itibaren yolları kapatıyoruz. Vatandaşlarımız bizim belediye meclisinde aldığımız karara karşı dava açabilirler" dedi.

"ÜMİT EDİYORUM Kİ BU KAPATMA SÜRECİ YENİDEN BİR MAHKEME KARARIYLA KALKAR"

Mimarlar Odası Ankara Şubesi Başkanı Tezcan Candan'ın konuya ilişkin attığı bir tweete de cevap veren Gökçek, "Kılavuzu karga olanın akıbeti hayır olmaz' derler. İnanıyorum ki millet demokratik tepkisini mutlaka bu odalara karşı gösterecek. Odalar da bir daha dava açmaya kalktığı zaman düşünecektir. Odalar kendi meslek odalarının yapması gereken işleri yapmak yerine ideolojik tavırlar içerisinde bulunuyorlar. Ümit ediyorum ki bu kapatma süreci yeniden bir mahkeme kararıyla kalkar" şeklinde konuştu. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Başkan Gökçek'den 'Ankara Bulvarı'na' İlişkin Açıklama - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement