Başkan Gökçek Esnaf Odalarıyla Bir Araya Geldi - Son Dakika
Güncel

Başkan Gökçek Esnaf Odalarıyla Bir Araya Geldi

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’nin düzenlediği kahvaltılı toplantıya katıldı.

23.03.2014 16:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'nin düzenlediği kahvaltılı toplantıya katıldı. ANFA Altınpark B salonunda düzenlenen toplantıda Başkan Gökçek'i esnaf, "Ankara seninle gurur duyuyor" tezahüratlarıyla karşıladı.

Salonu tıklım tıklım dolduran esnafa hitaben bir konuşma yapan Başkan Gökçek, "20 seneden beri belediye başkanlığı yapıyorum. Bugüne kadar şoför esnafının benden isteyip de almadığı hiçbir şey olmadı. Allah nasip ederse bundan sonrada böyle devam edecek" dedi.

Ankara ulaşımında hizmet veren minibüs, mavi otobüs odası Başkanlarının taleplerini " aranızda anlaşın gelin istediğiniz herşeyi yaparım " diyerek karşıladığını anlatan Başkan Gökçek,

"5 yaş olan ticari araç sınırının, 7 yaşa çıkarılmasını istediniz. Bunu da istediğiniz gibi yaptık artık araçların yaş sınır 7 oldu. Hayırlı olsun. En büyük sıkıntılarınızdan biride çift yollarda 50 kilometre olan hız sınırıydı. O sınırı da 82 kilometreye çıkardık, marjıyla birlikte 90 kilometre oldu. Artık bu konuda da rahatladınız" diye konuştu.

Ankara genelinde yeni açılan yollarla birlikte trafiğin daha da rahatladığını ifade eden Başkan Gökçek konuşmasını şöyle sürdürdü. "Ankara Bulvarı'ndan memnunsunuzdur? Hherhalde. Sadece taksici esnafı değil. Tüm Ankara memnun bu yoldan Ciddi anlamda zaman ve benzin tasarrufu oldu. Her türlü engellemelere, karşı çıkmalarına rağmen ODTÜ yolunu yaptık. Trafiğin ne kadar rahatladığını görüyorsunuz. İstanbul yoluna paralel, 8 kilometrelik bir yol daha yapıyoruz. Bu yol da trafiği büyük oranda rahatlatacak."

5 YILDA 71 TANE ALT ÜST GEÇİT YAPTIK

Başkan Gökçek 2009 yerel seçimlerinde Ankara'ya 30 tane alt-üst geçit yapmaya söz verdiklerini hatırlatarak, geçen 5 yıllık süre toplamda 71 tane alt-üst geçit yaptıklarını söyledi.

Ankara trafiğinin, 1 yıl önceki trafik koşullarında olması için her yıl 125 kilometre yol yapılması gerektiğine dikkat çeken Başkan Gökçek şu bilgileri verdi:

"Her yıl 50 bin araç Ankara trafiğine giriyor. Bu nedenle mevcut yollar 1 yıl sonrası için yeterli olmuyor. Ben belediye başkanı olduğumda Ankara'da 150 bin araç vardı. Bugün ise 1 milyon 500 bin araç var. Buna rağmen trafik eskisinden daha rahat. Hatırlarsanız 20 yıl önce TBMM önündeki kavşakta en az 40 dakika beklenirdi. Bugün ise bu kavşakta 5 dakika dahi beklemeden geçilir."

Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı sürdürülen Tema park, Ankapark, İnanç Merkezi gibi dev projelerin projelerin tamamlandığında turist sayısının katlanarak artacağını kaydeden Başkan Gökçek, şoför esnafının da işlerinin projelerle beraber en az yüzde 30 oranında artacağını kaydetti.

200 MODERN TAKSİ DURAĞI İNŞA EDİLDİ

Başkan Gökçek, şoför esnafının müjdeler vererek sürdürdüğü konuşmasında bugüne kadar 200 tane modern taksi durağı inşa ettiklerini, 200 tane daha durak yeri tespit ettiklerini, bunu da en kısa zamanda yapacaklarını vurguladı.

Esnaf Odaları Birliği'nin Ulus'taki taş binanın yeniden düzenlenmesi için talepte bulunduklarını belirten Başkan Gökçek "Başkanınızdan öğrendiğim kadarıyla 2 buçuk milyona yakın masraf gerekiyormuş. Söz veriyorum burasını da esnafımıza yakışan bir saray haline getireceğim" diye konuştu.

-CHP ADAYI BOŞ VAATLERDE BULUNUYOR

30 Mart 2014 yerel seçimlerin yaklaştıkça CHP adayının her türlü vaatte bulunduğunu kaydeden Başkan Gökçek "Su ve bilet paralarını indiriyor, servis paralarını belediye bütçesinden veriyor. Televizyonlarda sürekli bu tarz vaatlerde bulunuyor. Bende soruyorum 'Bunların parasını nereden bulacaksın?' diye. 'İmar rantından karşılayacağım' diye cevap verdi. Ben de '20 yıldır Belediye Başkanlığı yapıyorum 'imar rantı' diye bir şey bilmiyorum' dedim. 'Bana öğretir misin?' diye sordum. 'Bunları tartışmayalım' diye cevap verdi. Bu vaatlerinin karşılığı 1.6 katrilyon tutuyor. 5 senede bu 8 katrilyon demek anlamına geliyor. 5 senede Büyükşehir Belediyesi'nin yaptığı hizmetlerin toplamı 5 katrilyon. Sen 8 katrilyonu bu vaatlerine verirsen; asfaltı köprüyü parkları alt yapıyı hangi parayla yapacaksın.

Cem Uzan vardı o da böyle vaatlerle yüzde 7 oranında oy almıştı. Ona da öyle demişlerdi. 'At atabildiğin kadar belki inanan çıkar' demiştim. Ama bir de bunun menfisi var. 'Bizi kandırıyorsun' diye sormazlar mı?

Yine CHP adayına sordular bir gün 'Sen servisleri kaldırıyorsun ulaşımı ucuzlatıyorsun taksici ve minibüsçüler ne yapacak?' Cevap olarak 'Onlar için biz gerekeni yapacağız' diye karşılık verdi" şeklinde konuştu.

Şoför esnafına olan desteğin Belediye Başkanı olduğu ilk gün ki gibi devam edeceğini ifade eden Başkan Gökçek, "İlk geldiğimde Zabıta sizi rahatsız etmeyecek dedim. ve duraklardan zabıtaları kaldırdım" dedi.

VIP TAKSİ OLAYI TAMAMEN YALANDIR

Ankara'da 1000 tane VIP taksi diye bir uygulamayı başlatacağı gibi aslı astarı olmayan dedikodular üretildiğine dikkat çeken Başkan Gökçek şunları söyledi:

"Ankara'da 7 bin 700 tane taksi var. 20 seneden beri bir tane bile taksi ilave etmedim. Dünyada ölçü bin kişiye 1 taksi şeklindedir. Ankara'da nüfus 7 milyon 700 oluncaya kadar bu taksi sayısı Ankara için yeterlidir. İkincisi 'Melih Gökçek minibüsleri kaldıracak' diye dedikodular çıkarıyorlar. Benim gönlüm ulaşımdan zamanla devletin tamamen uzaklaşmasıdır. Neden böyle birşey yapayım. Hiç mantığı var mı? Şoför esnafının böyle dedikodulara inanmayacağını biliyorum. Yaptıklarım yapacaklarımızın teminatıdır."

Başkan Gökçek konuşmasını Çubuk, Akyurt, Kalecik, Bala, Ayaş, Elmadağ duraklarının katılım paylarının bu hafta UKOME toplantısında yüzde 20 oranında indirim yapılacağını söyleyerek tamamladı. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Başkan Gökçek Esnaf Odalarıyla Bir Araya Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement