Başkan Gökçek'ten "Ankaragücü'ne Destek Olmadığı" İddialarına Cevap - Son Dakika
Güncel

Başkan Gökçek'ten "Ankaragücü'ne Destek Olmadığı" İddialarına Cevap

Başkan Gökçek\'ten "Ankaragücü\'ne Destek Olmadığı" İddialarına Cevap

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Ankaragücü’ne destek olmadığına ilişkin iddialara, “Büyükşehir Belediyesi olarak 60 trilyona yakın yardım sağladık.

22.03.2017 16:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Ankaragücü'ne destek olmadığına ilişkin iddialara, "Büyükşehir Belediyesi olarak 60 trilyona yakın yardım sağladık. Halen de sağlamaya devam ediyoruz. Daha ne yapalım?" sözleriyle tepki gösterdi.

Best FM'de Ufuk Karcı'nın "Konuşan Türkiye" programına konuk olan Başkan Gökçek, belli bir kesim tarafından özellikle dile getirilen "Melih Gökçek, Ankaragücü'ne destek olmuyor" eleştirilerine bir kez daha cevap verdi. "Bu söz yüzde 100 yanlış bir söz. Melih Gökçek, zamanında Ankaraspor'u sırf Ankaragücü için feda etti. Ankaraspor'u ligden attılar o dönem" diyen Başkan Gökçek, Ankaragücü yönetiminde olunduğu dönemde kulübe yapılan transferlerden söz ederek, "Kulübün borsa değeri, o dönem 34 milyon euroya çıktı. Bugünkü parayla düşündüğün zaman 140 trilyonluk bir kulüp haline geldi. Ama maalesef o dönemin içinde Cemal Aydın mahkemeye gitti ve bizim üyeliklerimizi düşürdü" diye konuştu.

O dönem "Kulübü borca soktunuz" eleştirilerine maruz kaldıklarını da hatırlatan Başkan Gökçek, "Hem şampiyon olmak istiyorsun, hem 'takım kur' diyorsun, hem de borcun olmayacak. Bunun mantığı var mı? Beşiktaş, Galatasaray, Fenerbahçe, Trabzonspor'un borcu ne kadar? Ciddi borçları var. Bizim öyle büyük borcumuz da yok. Onların katrilyonluk borçları var. 1,5 katrilyon borcu olan kulüp var" şeklinde konuştu.

"2,6 milyon euroluk sporcuyu 400 bin euroya sattılar"

Ankaragücü'nün yine aynı dönemde 140 trilyon liralık sporcusu bulunduğunu ve 80 trilyon lira civarında borcu olduğunu da kaydeden Başkan Gökçek, bu rakamın da lig içinde kazanılacak 60 trilyon liralık gelirle ödenmesinin planlandığını söyledi. Ancak tüm bunlara rağmen o dönem üyeliklerinin iptal ettirildiğini hatırlatan Başkan Gökçek, "Yapmayın, alın kulübü idare edin ya da verin devam edeyim edim. 'Olmaz, yönetimi biz seçeceğiz, siz yöneteceksiniz, para aktaracaksınız' dediler. Var mı böyle bir şey? Ardından da Cengiz Topel geldi ve 2,6 milyon euroya transfer edilen çocuğu, 400 bin euroya Bursa'ya verdiler" açıklamasında bulundu.

Topel yönetiminde tüm sporcuları satıp, paralarının da hiç edildiğini ifade eden Başkan Gökçek, kendisine yöneltilen suçlamaları reddederek, bu sürecin mahkeme kararı nedeniyle işlediğini söyledi. Cemal Aydın, Cengiz Topel ve kendisinin de bulunduğu toplantıda Ankaragücü'nü yıllık 60 trilyon lira geliri olan bir kulüp haline getireceği vaadini de hatırlatan Başkan Gökçek, "Cemal Aydın bunu 3 ayda yapacağımı düşünerek hemen elimden almak istedi kulübü. Kulübü elimizden aldılar Süper Lig'den 1'e düştü, sonra 2'ye düştü. 2. Lig'deyken de 'Melih Gökçek bize destek ol' diye eleştiride bulunuyorlar" ifadelerini kullandı.

Ankaragücü'ne Büyükşehir Belediyesi ve kendi öncülüğündeki Ankaragücü sevdalıları tarafından yapılan destekleri de rakam rakam açıklayan Başkan Gökçek, şöyle devam etti:

"Sadece geçen sene Ankara Büyükşehir Belediyesinin bütçesinden 5 trilyon para verildi. Sezon başında, yazın Ankaragücü'ne gönül verenleri Gölbaşı'nda topladım, 6 trilyon liralık senet ve söz aldık kulübe. Onun arkasından Ankaragücü Spor Kulübünün eski borçları deniyor ya onlardan 27 trilyon vergi borcunu da bir arkadaşımız üstlendi ve ödüyor. Aynı arkadaşımız, bizim hatırımız için 2 sene içinde 20 trilyon da para verdi. 58 trilyon alan adamlar, 'Melih Gökçek niye yardım etmiyorsun?' diye utanmadan, sıkılmadan konuşuyorlar."

"CHP'liler şov yapıyor"

CHP'li milletvekili, belediye başkanı, ilçe başkanı ve meclis üyesinden oluşan grubun Ankaragücü'ne yardım adı altında sadece görüntü verdiklerini ve hiçbir destekte bulunmadıklarını söyleyen Başkan Gökçek, Büyükşehir Belediye Meclisinde CHP ve MHP grupları tarafından verilen önergelerde Büyükşehir tarafından Ankaragücü'ne 5 milyon yardım yapmasına ilişkin de değerlendirmede bulunarak şunları söyledi:

"Bizim Meclis Grup Başkan Vekili arkadaşımız da çok güzel cevap veriyor, 'Tamam biz verelim; Çankaya, Yenimahalle, Etimesgut ve Polatlı Belediyesi 1'er trilyon versinler, biz de 5 trilyon verelim, hatta iki katını da verelim.' Gazetelere açıklama yapmışlar ve 'Bizim bütçemizle Büyükşehir bütçesi bir mi?' demişler. Elbette bir değil ama biz habire veriyoruz. Sizin de bütçeniz az değil, 127 trilyon bütçen var. Çankaya Belediyesi yüzde 1'ini versen ya, her biri birer trilyon verseler olur. Ama veremeyeceklerini söylediler. Arkadaşlar, elinizi taşın altına koymasını öğreneceksiniz. Siyasi şov yapıp, Büyükşehir Belediyesi parasıyla şov yapmayacaksınız."

Gökçek, "Ankaragücü, umarız ki şampiyon olacak. Ankaragücü Ankara'nın en büyük takımı. Bunun tartışması yok" diye konuştu. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Başkan Gökçek'ten 'Ankaragücü'ne Destek Olmadığı' İddialarına Cevap - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Ardahan'da Ata Eziyet Edenlere Para Cezası
    01:00 Ardahan'da Ata Eziyet Edenlere Para Cezası

    Ardahan'ın Göle ilçesinde, ata taşıyabileceğinden fazla yük yükleyerek eziyet eden 2 şahsa 14 bin 432 lira para cezası uygulandı. Görüntülerin sosyal medyada paylaşılmasının ardından hayvanseverlerin tepkisiyle harekete geçen yetkililer, konuyla ilgili tespit ve inceleme başlattı. Jandarma ve Doğa Koruma ekipleri, şüphelileri belirleyerek cezai işlem uyguladı.

  • Avrupa 2.'si boksör memleketi Niğde'de coşkuyla karşılandı
    00:56 Avrupa 2.'si boksör memleketi Niğde'de coşkuyla karşılandı

    Hırvatistan'da gerçekleşen Gençler Avrupa Boks Şampiyonası'nda Avrupa 2.'si olan milli sporcu Emine Kılınç, memleketi Niğde'ye döndü. Kılınç, çeyrek finalde Bulgar rakibini, yarı finalde ise Sırbistanlı rakibini yenerek finalde İngiliz rakibiyle mücadele etti. Avrupa ikincisi olan Kılınç, Niğde'de coşkuyla karşılandı. Hedefinin olimpiyat şampiyonluğu olduğunu söyleyen Kılınç, daha iyi çalışarak gelecek şampiyonalara hazırlanacak.

  • Ordu'da 3 Katlı Binada Yangın: 5 Kişi Dumandan Etkilendi
    00:49 Ordu'da 3 Katlı Binada Yangın: 5 Kişi Dumandan Etkilendi

    Ordu'nun Altınordu ilçesinde, 3 katlı bir binanın zemin katında çıkan yangın sonucunda 13 kişi tahliye edildi. Yangından etkilenen 5 kişi hastaneye kaldırıldı. İtfaiye ekiplerinin müdahalesiyle yangın kontrol altına alındı ve polis ekipleri olayla ilgili inceleme başlattı.

  • Aliağa Belediye Meclisi 2024-2029 dönemi için toplandı
    00:42 Aliağa Belediye Meclisi 2024-2029 dönemi için toplandı

    Aliağa Belediye Meclisi, 2024-2029 dönemi için ilk toplantısını gerçekleştirdi. Meclis başkan vekilleri, katip üyeler, encümen üyeleri ve komisyon üyelerinin seçimi yapıldı.

  • Kadıköy'de direksiyon hakimiyetini kaybeden sürücü park halindeki araca böyle çarptı
    00:40 Kadıköy'de direksiyon hakimiyetini kaybeden sürücü park halindeki araca böyle çarptı

    Kadıköy'de seyir halindeki otomobilin sürücüsü direksiyon hakimiyetini kaybederek önce park halindeki otomobile çarptı, ardından da takla attı. Kazada bir kişi hafif şekilde yaralandı. Kaza anı ise güvenlik kamerasına anbean yansıdı.


Advertisement