Başkan Gürbüz'den Doğalgaz Sitemi - Son Dakika
Yerel

Başkan Gürbüz'den Doğalgaz Sitemi

Başkan Gürbüz\'den Doğalgaz Sitemi

Tokat Kent Konseyi Başkanı Gürbüz, doğalgaz çalışması yapıldığı halde şehrin sadece yüzde 35 oranında doğalgaz kullanımı sağlanabildiğini söyledi.

14.06.2014 14:04  Güncelleme: 14:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tokat Kent Konseyi Başkanı Gürbüz, 6 yıldır doğalgaz çalışması yapıldığı halde şehrin sadece yüzde 35 oranında doğalgaz kullanımı sağlanabildiğini ileri sürdü.

Tokat'ta doğalgaz çalışmaları ile ilgili yazılı açıklama yapan Başkan Gürbüz, 2008 yılından bugüne abone sayısının 10 bin 500'e ulaştığını kaydetti. Şehirde doğalgaz kullanımı sayısı ve şehir merkezindeki mahallelerde yapılan çalışmaların yetersiz olduğunu ileri süren Başkan Gürbüz, "Yaptığımız araştırmaya göre, doğalgaz şirketi, Tokat'ın bir çok mahallesine doğalgaz alt yapı tesislerinin yapımı için henüz girmemiştir. Bugün itibarıyla, doğalgaz alt yapımı çalışması biterek, doğalgaz kullanım oranı 10 bin 500 aboneyle, Tokat'ın sadece yüzde 35'ine ancak ulaşabilmiştir. 6 yıldır süren bu çalışmalar, yaptığımız araştırmaya göre, komşu iller nazarında Tokat'ta doğalgaz çalışması çok yavaş ilerlemektedir" ifadelerini kullandı.

Konsey Başkanı Gürbüz, hala hazırda Tokat'ın bir çok mahallesinde doğalgaz alt yapı çalışmalarına başlanmadığını, bunun da şehrin hava kirliliğine en büyük etken olabileceğine dikkat çekerek açıklamalarına şöyle devam etti: "Yaptığımız araştırmaya göre, doğalgaz çalışmaları Karşıyaka, Esentepe, Kümbet, Yenimahalle, Semerkant, Yeşilırmak mahallerinde bitirilmiştir. Buralarda yaşayan vatandaşlarımız istedikleri takdirde doğalgazı kullanabiliyorlar. Tokat'ın şu anda yüzde 35'i doğalgaz kullanıyor. Bu oran çok düşüktür. 6 yıldır Tokat'ta devam eden doğalgaz alt yapı çalışmaları için, ilgili firmanın yeterli yatırım yapmadığını düşünüyoruz. Bir sivil toplum kuruluşu olarak, vatandaşlarımızdan gelen bu şikayetleri hem kamuoyuyla paylaştığımız gibi, yetkili kurumları da bu sorunun çözümü için göreve davet ediyoruz. Tokat'ımızın 42 mahallesi var. Erenler gibi birkaç tane mahallemiz kentsel dönüşüm için işaretlenmiş olsa bile, Tokat'ta doğalgaz çalışmalarına başlanmamış onlarca mahalle, sokak ve caddemiz bulunuyor." - TOKAT

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Başkan Gürbüz'den Doğalgaz Sitemi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement