Başkan Gürkan'dan Kırkpınar Başpehlivanı Recep Kara'ya Cevap: "Herkes İşini Yapacak" - Son Dakika
Spor

Başkan Gürkan'dan Kırkpınar Başpehlivanı Recep Kara'ya Cevap: "Herkes İşini Yapacak"

Başkan Gürkan\'dan Kırkpınar Başpehlivanı Recep Kara\'ya Cevap: "Herkes İşini Yapacak"

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Mehmet Yeşil Yeşil’i yenerek 655. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri Başpehlivanı olan Recep Kara hakkında, “Recep Kara kendi yağlı güreşine baksın.

26.07.2016 13:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Mehmet Yeşil Yeşil'i yenerek 655. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri Başpehlivanı olan Recep Kara hakkında, "Recep Kara kendi yağlı güreşine baksın. Biz nasıl haddimizi bilerek güreşe katılmıyorsak güreşçilere karışmıyorsak Kırkpınar'ın nasıl düzenleneceği de pehlivanların haddi değil. Herkes işini yapacak" dedi.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, 655. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri sonrası basın mensuplarıyla bir araya geldi. 655. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri hakkında değerlendirmelerde bulunan Başkan Gürkan, bir gazetecinin "Recep Kara'nın Kırkpınar organizasyonunu belediyenin gerçekleştirmemesi gerektiği açıklamasında bulunduğu" sorusuna cevap verdi.

Başkandan sert cevap

Başkan Gürkan, gazetecinin sorusuna, "Tarlada izi olmayanın, harmanda sözü olmaz" ata sözüyle cevap verdi. Recep Kara'nın pazar günü Kırkpınar'da 4. kez başpehlivan olduğunu belirten Başkan Gürkan, "Kendisini tebrik ediyorum, bileğinin hakkıyla başpehlivan olmuştur. 2004, 2007, 2008'den sonra 8 yıl aradan sonra 4. kez başpehlivan olmak hakikatten bilekli olmayı gerektirir. Kendisinin pehlivanlığını tartışacak halimiz yok. Bizim uzmanlık alanımız da değil. Ama Kırkpınar'ı kimin düzenleyeceğini belirlemek de geleneklere ait bir şey. Bu gelenekleri bilmesi gerektiğine inanıyorum. Ben pehlivanlık konusunda haddimi bileceğim. Kırkpınar'ı kimin düzenleyeceği konusunda da pehlivanlar haddini bilecek. Herkes kendi işine bakacak. Kendi görevini yerine getirecek. Recep Kara güreşle uğraşsın. Pehlivanlığını yapsın. Biz de onu alkışlayalım" şeklinde cevap verdi.

Bilet satış rekoru kırıldı

Bu yıl şenliklerin iptal edilmesine rağmen Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde rekor seviyede bilet satıldığını ifade eden Başkan Gürkan, "Tüm zamanların bilet satış rekorunu kırdık. 5 bin 776 adet parayla bilet satıldı ve bunun geliri de 347 bin 120 lira" dedi.

Pehlivanlar 2 ton yağ kullandı

Başkan Gürkan, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'la birlikte pazar günü Er Meydanı'nda stadın yenilenmesiyle ilgili açıklama yaptıklarını da hatırlatırken 655. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde pehlivanların 2 bin 100 litre zeytinyağı kullandığını, uzunluğu 3 kilometreyi bulan pehlivanların terini silmekte salaşpur bezi kullanıldığını açıkladı. - EDİRNE

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Başkan Gürkan'dan Kırkpınar Başpehlivanı Recep Kara'ya Cevap: 'Herkes İşini Yapacak' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement