Başkan Gürkan: "Kırkpınar'da Herhangi Su Baskını Söz Konusu Değil" - Son Dakika
Güncel

Başkan Gürkan: "Kırkpınar'da Herhangi Su Baskını Söz Konusu Değil"

Başkan Gürkan: "Kırkpınar\'da Herhangi Su Baskını Söz Konusu Değil"

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, “653’üncü Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşlerini ve festivalleri mükemmel bir şekilde devam ediyor.

21.06.2014 13:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, "653'üncü Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşlerini ve festivalleri mükemmel bir şekilde devam ediyor. Ne bir sel, ne bir ertelenme, ne de bir su baskını söz konusu" dedi.

Bu yıl tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşlerine damgasını vuran, 'nehir debilerinin yükselmesi ve Sarayiçi'ne su geldi' şeklindeki haberlere Belediye Başkanı Gürkan açıklık getirdi. Sarayiçi Adalet Kasrı yanında gazetecilere açıklama yapan Gürkan, Kırkpınar Yağlı Güreş festivalinin tüm hızıyla devam ettiğini belirterek, "Son 10 gündür, bütün Türkiye'de olduğu gibi Edirne'de çok yağış olması, bizi bir taraftan ciddi anlamda kaygılandırdı. Biz DSİ yetkililerinden su debilerinin yükselmesi konusunda bilgi almıştık. Bununla ilgili bütün ekiplerimiz kurduk, bütün tedbirlerimizi aldık. Kamuoyunda sanki bütün Kırkpınar alanını sel bastı, ertelendi ertelenecek, Kırkpınar iptal edilecek diye bir aldı var. Bunu düzeltmek istiyorum. DSİ Bölge Müdürü Yunus Algın başta olmak üzere tüm bölge ekipleri gerekse Edirne Belediyesinin ekipleri 24 saat esasına göre hiç uyumadan gece gündüz çalışıyorlar. Kırkpınar'da güreşler ve festival boyutunda aksayan hiçbir şey yok şu ana kadar. Dün akşam suyun çok yükselmesine takriben 200 m2'lik bir alanı su bastı. Bununla ilgili geceden bu yana çalışma devam ediyor, suyu boşaltma devam ediyor. Alanın çamur olmasının nedeni, suyu önlemek için koyduğumuz topraklardan kaynaklanıyor. Nitekim, nehrin debisi düşmeye başladı. Ne güreşlerde ne de festival boyutunda konserlerde, eğlencelerde hiçbir aksama yok. 653'üncü Tarihi Kırkpınar'ımız tüm hızıyla görkemli bir şekilde devam ediyor. Bugün güreşlerin 2'inci günü yarın da final güreşlerimiz yapılacak. Ben herkesi Kırkpınar'a davet ediyorum. Kırkpınar'ımız muhteşem bir şekilde devam ediyor, hiç kimse herhangi bir endişe etmesin" şeklinde konuştu. - EDİRNE

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Başkan Gürkan: 'Kırkpınar'da Herhangi Su Baskını Söz Konusu Değil' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement