Başkan Gürkan, Kurban Bayramı Öncesi Kentin Gündemini Değerlendirdi - Son Dakika
Yerel

Başkan Gürkan, Kurban Bayramı Öncesi Kentin Gündemini Değerlendirdi

Başkan Gürkan, Kurban Bayramı Öncesi Kentin Gündemini Değerlendirdi

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Kurban Bayramı öncesi Edirne gündemine ilişkin konuları değerlendirmek üzere basın toplantısı düzenledi.

02.10.2014 16:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Kurban Bayramı öncesi Edirne gündemine ilişkin konuları değerlendirmek üzere basın toplantısı düzenledi. Gürkan, Edirne'de bulunan nehirlerin çevre düzenlemelerini yaparak vatandaşlara ücretsiz kullanabilecekleri rekreasyon sahaları hazırlayacaklarını söyledi.

Edirne Belediye Başkanlığı Meclis Salonu'nda düzenlenen basın toplantısına Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Belediye Başkan Yardımcıları Dr. Ertuğrul Tanrıkulu, Çiğdem Gegeoğlu ve çok sayıda basın mensubu katıldı. Belediye Başkanı Recep Gürkan, Tunca Nehri kenarında bulunan Mehmetçik Gazinosu ile ilgili yapacakları düzenlemeler, Edirne Kent Ormanı karşısında bulunan arazide yapmayı planladıkları ücretsiz kent parkının planlamaları ve yıllardır kentte yaşanan taşkın sahası konumunda bulunan arazilerin durumu hakkında bilgiler verdi.

"NEHİR KENARLARINDA REKREASYON ÇALIŞMALARI YAPACAĞIZ"

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Tunca Nehri kenarında bulunan ve uzun süre önce askeriye tarafından yapılan ve şu an kullanılmayan Mehmetçik Gazinosunu milletvekilliği döneminde de soru önergesi ile gündeme getirdiğini hatırlatarak, "Bayramdan sonra Mehmetçik Gazinosu'nu yıkıyoruz ve kendimize ait olan parselleri düzenleyeceğiz. Diğer dört parseli de geçerek ayrıca orada bir de yol var, geçtiğimiz Eylül ayında belediye meclisinde 2007 yılında Devlet Su İşleri'ne tahsis edilmiş olan belediye arsaları vardı. O arsalarda da bir rekreasyon düzenlemesi yaparak, o bölgenin ücretsiz olarak halkın kullanımına açacağız" dedi.

Meriç Nehri kenarında bulunan Protol Evi'nin devamındaki arazide de çeşitli düzenlemeler yapacaklarını anlatan belediye başkanı Gürkan, "Yürüyüş parkuru demeyelim ama gezinti parkuru olarak o araziyi düzenledik. Önümüzdeki günlerde rekreasyonu bitecek. Bayramdan sonra sizlerle ve Edirnelilerle birlikte orasını da halka ücretsiz olarak gezinti alanı ve seyir terası olarak açılışını yapacağız" şeklinde konuştu.

"TAŞKIN SAHASI MAZERETİNE SIĞINILMASI KENTİN GELİŞİMİNİ ENGELLİYOR"

Başkan Gürkan, Edirne'nin yıllardır baş edemediği taşkın sorunu nedeniyle kentin en güzel yerlerini layık olduğu şekilde değerlendiremediklerini dile getirerek, "Çok geniş alanların taşkın sahası içinde yer alması nedeniyle taşkın sahası mazeretinin arkasına sığınılması ve bu kapsamda yolda, erişimde, mimari düzenlemelerde bu gerekçe ile kentin gelişiminin önünün tıkanması bana çok doğru gelmiyor" ifadelerini kullandı.

"TRAKYA TARIMSAL ARAŞTIRMA ENSTİTÜSÜ'NE TOHUM ÜRETMEK İÇİN BAŞKA YERLER TAHSİS EDİLEBİLİR"

Edirne'nin her ne kadar yeşil alanlarının çok fazla olduğu gözükse de insanların sosyalleşmesini ve kaynaşmasını sağlayacak parkların çok fazla olmadığına değinen Gürkan, "Ücretsiz parkların olmadığını hepimiz biliyoruz. Söğütlük olarak bildiğimiz Edirne Kent Ormanı'nın karşısında bulunan ve Trakya Tarımsal Araştırma Enstitüsü'ne tahsil edilmiş ait 337 dönümlük büyük alan var ve orası hazine arazisi. Bu alanda biz büyük bir kent parkı yapmak istiyoruz. Yeni bir yeşil alan oluşturmak istiyoruz. Kaldı ki 2014 yılında kentin en merkezi en güzel yerinde tohum üretmek amacıyla tarlaların olması da artık efektif değil. Orası birinci sınıf tarım arazisi ama Edirne'nin neresi birinci sınıf tarım arazisi değil? Trakya Tarımsal Araştırma Enstitüsü'ne tohum üretmek için başka yerler tahsis edilebilir" dedi. - EDİRNE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Başkan Gürkan, Kurban Bayramı Öncesi Kentin Gündemini Değerlendirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement