Başkan Gürkan, Stk'larla İstişare Toplantısı Yaptı - Son Dakika
Yerel

Başkan Gürkan, Stk'larla İstişare Toplantısı Yaptı

Başkan Gürkan, Stk\'larla İstişare Toplantısı Yaptı

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, sivil toplum kuruluşu temsilcileri (STK) ile istişare toplantısı yaptı.

16.06.2015 17:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, sivil toplum kuruluşu temsilcileri (STK) ile istişare toplantısı yaptı. Başkan Gürkan, sivil toplum kuruluşlarının katılımcı belediyeciliğin olmazsa olmazı olduğunu söyledi.

Battalgazi Belediye Meclisi Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıda konuşan Başkan Selahattin Gürkan, "Ramazan arifesini yaşadığımız şu günlerde, Ramazan ayını daha iyi nasıl değerlendiririz, onu istişare etmek için bir araya geldik. Bizim belediyecilik anlayışımızda biliyorsunuz 5 temel unsur vardır. Bunların en başında gelen katılımcı belediyecilik anlayışımızdır. Katılımcı belediyecilik anlayışıyla hem seçim zamanında hem de diğer zamanlarda sivil toplum örgütlerinin görüş ve önerileri bizim için yol haritası olacağını ifade etmiştik. Ramazan ayı insanları kurtuluşa götüren, doğruyu yanlışlardan ayıran Kuran-ı Kerim'in indiği aydır. Ramazan ayı yine Kadir Gecesi'ni içinde barındıran aydır. Ramazanın başı rahmet, ortası mağfiret, sonu da günahlardan arındıran bir mübarek aydır. Bu ayda şeytanların bağlandığını ve rahmet kapılarının aralandığını Peygamberimiz bize bildirmiştir. Bizler de bu ayı kendi içeriğine uygun olarak dolu dolu yaşamak istiyoruz. Özellikle Battalgazi bölgemizdeki fakir fukara sayısının fazla olması, ayrıca Suriye'deki hadiseler neticesinde ilçemize ve ilimize gelmiş, mülteci durumunda olan Müslüman kardeşlerimizin hem bu süreç içerisinde onlara karşı ilgi ve alaka uyandırma konusunda neler yapabiliriz, bunun gayreti içerisindeyiz" dedi.

Ramazan ayında belediye olarak çeşitli etkinlikler yapacaklarını ifade eden Gürkan, "Kültür ve sosyal işler birimimiz bu konuda bir çalışma yaptı. Bu çalışma ile ilgili her akşam bir sponsor firma ile bir iftar yemeği vermeyi düşünüyoruz. Bu iftar yemeğinden önce de sivil toplum örgütlerimizle ve Malatya'mızda insanımızı sıkmadan Ramazan ayının ruhunu göz ardı etmeden bir vaaz programı düşünüyoruz. Burada il Müftümüz, ildeki hocalarımız ve Malatya'daki kanaat önderlerimiz, isterse kendilerine vaaz verdirmek istiyoruz. Temel kaideye zarar vermemek kaydıyla bu vaazları Malatyalı hemşehrilerimize vermek istiyoruz. Şunu da belirtelim; Battalgazi Belediyesi olarak iftarların tümünü karşılayabilirdik. Ancak toplumdaki yardımlaşma duygusunun ortaya çıkarılması noktasında, ayrıca insanların birbirlerini tanıması ve kaynaşması noktasında her gün bir iş adamımız veya bir gurup esnafımızın iftar yemeği vermesi noktasında düşüncelerimizi ifade ettik. Bugün beni birkaç iş adamımız da aradı. Özellikle kendi yapacağı paketlerin fakir fukaraya dağıtılması noktasında bizden aracı olmamızı istedi. Bu konuda da elimizden geleni yapacağımızı söyledik. Zaten belediyecilik anlayışımızın Sosyal ve Kültürel Belediyecilik anlayışımızda olmazsa olmazlarımızdandır" diye konuştu.

Başkan Gürkan'ın yaptığı konuşma sonrası sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri önerilerini dile getirdi. Sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, Ramazan ayında her kesimi kucaklayan etkinliklerle, birlikteliğin taçlandırılması gerektiğine dikkat çekti. - MALATYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Başkan Gürkan, Stk'larla İstişare Toplantısı Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement