Başkan Gürsoy'un Baston Deneyimi - Son Dakika
Yerel

Başkan Gürsoy'un Baston Deneyimi

Adilcevaz Belediye Başkanı Necati Gürsoy, Adilcevazlı Baston Ustası Cumali Birol'u atölyesinde ziyaret ederek birlikte yaptıkları ebru çalışmasını bastona işledi.

14.09.2014 15:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adilcevaz Belediye Başkanı Necati Gürsoy, Adilcevazlı Baston Ustası Cumali Birol'u atölyesinde ziyaret ederek birlikte yaptıkları ebru çalışmasını bastona işledi.

Başkanı Gürsoy, atölyesinde ziyaret ettiği Birol'a övgüler yağdırdı. Birol'un ebru sanatını bastona işleyerek bastonculuğa yeni boyut kazandırdığını belirten Gürsoy, bunun Adilcevaz için çok büyük bir değer olduğunu vurguladı.

Gürsoy, "Kendisi ilçemizin ismiyle özdeşleşen meşhur ceviz ağacından yaptığı bastonlar ile Adilcevaz'ı dünyaya tanıtıyor. El sanatları konusunda kendisine her anlamda destek vermeye çalışıyoruz. Bugün de ziyaret ederek çalışmalarına ortak olduk. Kendisini gerçekten tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum" dedi.

Birol ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, şöyle konuştu:

"Ebru sanatıyla ilgili Antalya'da Fuat Başar, Ankara'da Timuçin Tanaslan ve İstanbul'da da Menderes Karcı gibi önemli hocalardan ders aldım. Amacım Adilcevaz'ın değerlerine yeni bir değer daha katmak. İlçemi ve burada yaptığım işi çok seviyorum. Başkanımıza bize verdiği destekten ötürü teşekkür ediyorum. Çalışmalarımıza katılması bizi onurlandırdı."

Yapılan sohbetin ardından Başkan Gürsoy ve Birol Usta, birlikte şekillendirdikleri ebruyu daha sonra bastona işledi. - Bitlis

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Başkan Gürsoy'un Baston Deneyimi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement