Başkan Hasan Akgün, Düzenlenen Törenle Mazbatayı Aldı - Son Dakika
Yerel

Başkan Hasan Akgün, Düzenlenen Törenle Mazbatayı Aldı

Başkan Hasan Akgün, Düzenlenen Törenle Mazbatayı Aldı

30 Mart seçimlerinde ipi göğüsleyerek 5. kez Büyükçekmece Belediye Başkanı olan Dr. Hasan Akgün mazbatasına kavuştu.

07.04.2014 00:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

30 Mart seçimlerinde ipi göğüsleyerek 5. kez Büyükçekmece Belediye Başkanı olan Dr. Hasan Akgün mazbatasına kavuştu. Mazbatasını almaya gelen Hasan Akgün'e CHP İstanbul Milletvekili Süleyman Çelebi ve CHP İstanbul Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu'da eşlik etti.

Coşkulu bir kalabalık eşliğinde İlçe Seçim Kurulu'na gelen Dr. Hasan Akgün mazbatasını almadan önce bir konuşma yaparak, "30 Mart Pazar günü yerel yönetim seçimleri oldu. 8 gün geçtikten sonra Büyükçekmece ilçesi olarak Büyükçemece Belediye Başkanlığına yeniden seçilen ben Hasan Akgün meclis üyesi arkadaşlarımızla beraber 8 gün sonra mazbatamızı alıyoruz. Ben 40 yıllık yerel demokrasiye verdim. 74 yılından beri seçimlere giriyoruz. İlk defa bugüne kadar halkın iradesinin sandığa yansımasından sonra 8. günde halkın iradesini resmileştiren mazbatayı alıyoruz ilk defa böyle bir şeye şahit oluyorum. Tabi hukukun vermiş olduğu haklar vardır. O hukuk kuralı içerisinden itirazlar edilmiştir. Ancak o kadar açık bir farkla seçimi aldıktan sonra yapılan itirazların tamamının bir hazımsızlık olduğunu düşünüyorum" dedi.

"Bu olaylar halkın iradesine saygısızlıktan başka bir şey değildir" diyen Başkan Akgün, "Biz halkın vermiş olduğu kararı sonuna kadar başımız üzerinde taşımaya hazır demokratik bir ekibiz. Ama bu son gördüğümüz seçim manzaralarından maalesef bir bakıma Büyükçekmece halkının iradesine 8 gün boyunca o ilgili şahıslar tarafından ipotek konmuştur adeta. Bunu da nefretle kınıyorum" diye konuştu.

Konuşmasının ardından mazbatayı alan Akgün, dışarıda bekleyen vatandaşlara da seçim otobüsü üzerinden seslendi. Akgün, "Aylardan beri beraber yatıp kalktık. Büyükçemece ailem büyüklüğünü gösterdi. Büyükçekmece halkı aydınlığa oy verdi geleceğine oy verdi. Aynı inanç ve şevkle yıllardan beri devam etmiş olduğumuz hizmete çıtayı daha yükselterek devam edeceğimizden kimsenin şüphesi olmasın. İlçe seçim kurulu başkanına, ilçe yönetim kuruluna ve diğer hukukun hakkını verenlere halkın iradesini savunanlara şahsım ve halkım adına bir kez daha teşekkür ediyorum. Halkın iradesini yok saymaya çalışanları bir kez daha şiddetle, nefretle kınıyorum" dedi.

Başkan Akgün, daha sonra partililer ve töreni izlemeye gelen vatandaşların tebriklerini kabul etti. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Başkan Hasan Akgün, Düzenlenen Törenle Mazbatayı Aldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement