Başkan Hasan Akgün, Türkiye'nin En Büyük Mahalle Parkında İncelemelerde Bulundu - Son Dakika
Güncel

Başkan Hasan Akgün, Türkiye'nin En Büyük Mahalle Parkında İncelemelerde Bulundu

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, 27 Mayıs tarihinde açılışı yapılacak olan Büyükçekmece Belediyesi Büyük Atatürk Parkı’nda incelemelerde bulundu.

04.05.2016 09:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, 27 Mayıs tarihinde açılışı yapılacak olan Büyükçekmece Belediyesi Büyük Atatürk Parkı'nda incelemelerde bulundu.

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, 27 Mayıs tarihinde açılışı yapılacak olan Büyükçekmece Belediyesi Büyük Atatürk Parkı'nı basın mensupları ile ziyaret etti. 255 bin metrekare alan üzerine inşa edilen ve Türkiye'nin en büyük mahalle parkı olma özelliği taşıyan parkta incelemelerde bulunan Başkan Akgün, eksikliklerin giderilmesi noktasında Büyükçekmece Belediyesi Başkan Yardımcısı Maksude Sak'a talimat verdi.

TÜRKİYE'NİN EN BÜYÜK MAHALLE PARKI BÜYÜKÇEKMECE'DE İNŞA EDİLİYOR

Böylesine önemli bir eseri Büyükçekmece'ye kazandırıyor olmaktan son derece mutluluk duyduğunu belirten Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, "Büyükçekmece Büyük Atatürk Parkı, Dr. Sadık Ahmet İlköğretim Okulu önünden başlıyor, Büyükçekmece Mimar Sinan Sahili'ne kadar devam ediyor. Burada, tren yolu ayrı, bisiklet yolu ayrı, hepsi ayrı yapıldı. İstanbul'da 255 bin metrekarelik mahalle parkı hiç yok. 255 bin metrekarelik bir mahalle parkına şimdi giriyoruz. Açılışını da inşallah 27 Mayıs'ta yapacağız, bir aksilik olmazsa" dedi.

"İşte burası bizim Büyükçekmece'mizin, Mimaroba ile Sinanoba Mahallesi arasındaki misafirlerimizi ağırlayacağımız salonumuz haline geldi" diyerek sözlerine devam eden Başkan Akgün, "Eğer burası bize bağlanmamış olsaydı, bu park burada bazı bloklar gibi burasının büyük bir kısmı imara açılacak ve yüksek katlı binalardan oluşacaktı. Çünkü burada başka bir yerler zamanında yine parktı, parkı imara açmışlar, biz bereket zamanında el koyduk. İstanbul'un en iddialı, halkın huzur içerisinde, çok fazla sunileştirilmemiş bir park olarak, halkın huzur içerisinde gezebileceği, güzel ve genelde ağaç yoğunluklu, içerinde oturabilecek tesislerinde olduğu ve çeşitli bölümlerden oluşan bir park oldu. Parkımızın içerisinde Yunus Emre var, Namık Kemal var, Büyük Atatürk Koruluğu var, Barış Manço var, Nazım Hikmet var, biraz ilerisinde Türkiye'de ilk kez Nobel Kimya Ödülü alan Aziz Sancar Parkı var. Dolayısıyla çeşitli isimlerle süslenmiş olan bölümlerden oluşan 255 bin metrekarelik bir parktır. Bitti bitiyor, az kaldı. İstanbul'a ve Büyükçekmece halkımıza önemli bir hediyemizdir" ifadelerini kullandı. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Başkan Hasan Akgün, Türkiye'nin En Büyük Mahalle Parkında İncelemelerde Bulundu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement