Başkan İnci, "Hendek'te Zarar Büyük" - Son Dakika
Yerel

Başkan İnci, "Hendek'te Zarar Büyük"

Başkan İnci, "Hendek\'te Zarar Büyük"

Su baskınlarında zarar gören mahalleri ziyaret eden Hendek Belediye Başkanı Ali İnci, vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini iletti.

09.06.2014 20:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Su baskınlarında zarar gören mahalleri ziyaret eden Hendek Belediye Başkanı Ali İnci, vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini iletti. Çalışmalar hakkında bilgi alan İnci, ilçedeki hasar gören grup yollarının tamiratı ve su kesintilerinin çözümü için gerekli çalışmaların sürdüğünü ifade etti.

Fas ziyaretini iptal ederek yurda dönen ve ayağının tozuyla çizmelerini giyerek sahaya çıkan İnci, Hendek Kaymakamı Mustafa Ayhan, Hendek Belediye Başkan Vekili ve Belediye Meclis Üyesi Şenay Sakal, Hendek Belediye Başkan Yardımcısı Sinan Baylan, Hendek Belediye Meclis Üyesi M.Nedim Alkan, Hendek Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Demirel ile birlikte hasar gören yerlerde incelemelerde bulundu.

Saha çalışmalarına nezaret eden Başkan İnci, "Bugün ilçemizde yaşanan dünyadaki küresel ısınmanın sonuçlarından biridir. Kargalı Deresi, aşırı yağan yağışlar sonrası yatağını aşarak çevresindeki konutlara zarar vermiştir. Ekiplerimiz evlerinde mağdur kalan vatandaşlarımızı sağ salim kurtarmışlardır. Allah'a şükürler olsun büyük bir sel felaketini can kaybı yaşanmadan atlattık. Belediye olarak özel temizlik firmalarından yararlanarak evleri balçığa dönen vatandaşlarımızın mağduriyetlerini giderme adına çalışmalara başladık, kısa zamanda vatandaşlarımızın tekrar evlerine dönmelerine imkan sağlayacağız" dedi.

İnci sözlerine şöyle devam etti: "Hendek İlçemizde metrekareye 108 kg yağmur kısa zamanda düşmüştür. Hendek Kaymakamlığı, Hendek Belediyesi ve 112 Acil servisi su baskınından zarar gören 12 Aile 70 vatandaşımıza acil müdahalede bulunarak, Hendek Kaymakamlığı ve Hendek Belediyesi, Sosyal Tesislerinde çevredeki Otellerde barınmaları ve sosyal ihtiyaçları karşılanmaya devam etmektedir. Belediye ekipleri tüm mahalleleri tek tek gezip fotoğraflayarak hasar tespiti yapıyorlar. Devletimizle birlikte yaralı en kısa zamanda saracağız inşallah."

Hendek'te selin verdiği hasarla ilgili şu ana kadar yapılan tespitlerle ilgili bilgi veren Başkan İnci, "Uludere mevkiinde mevcut bulunan menfez büyük hasar görerek yıkılarak yol geçide kapanmıştır. Kazimiye, Dikmen, Uzuncaorman ve Sivritepe Mahallelerinde büzler ve menfezler hasar görmüştür. Ayrıca Mahalle yollarımızın tümünün kanalları yoğun yağan yağmurdan dolayı malzemeyle dolmuştur. Kanalların makineyle temizlenmesi gerekmektedir. Yüksek rakımda bulunan mahallelerimizin mahalle içlerindeki yollarının stabilizeleri bozuldu. Sel felaketi nedeni ile su şebekelerinde ciddi hasarlar meydana geldi. İlçe merkezine su sağlayan Uludere İçme Suyu Hattı hasar neticesinde kullanılamaz hale geldi. Merkez mahalleler ve yeni oluşan mahallelerimizin asfaltları ciddi anlamda zarar görerek bir kısmı kullanılamayacak durumda" diye konuştu. - SAKARYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Başkan İnci, 'Hendek'te Zarar Büyük' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement