Başkan İnönü Boğaziçi Kıtalar Arası Yüzme Yarışına Katıldı - Son Dakika
Güncel

Başkan İnönü Boğaziçi Kıtalar Arası Yüzme Yarışına Katıldı

İstanbul Boğazında bu yıl 27’incisi düzenlenen Samsung Boğaziçi Kıtalarası Yüzme Yarışına, Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü de katıldı.

26.07.2015 15:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul Boğazında bu yıl 27'incisi düzenlenen Samsung Boğaziçi Kıtalarası Yüzme Yarışına, Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü de katıldı. Başkan İnönü, uzun bir parkuru ilk defa yüzdüğünü belirterek, "Herkesin yapabileceğini sanmıyorum kolay değil biraz cesaret işi" dedi.

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi tarafından bu yıl 27'incisi düzenlenen Samsung Boğaziçi Kıtalarası yüzme yarışı İstanbul Boğazında gerçekleştirildi. Çeşitli ülkelerden 1857 sporcu yarışa kayıt yaptırdı. Kanlıca İskelesi'ne, İstanbul Şehir Hatları vapuruyla gelen 251 Rus, 153 İngiliz, 99 İtalyan sporcunun da aralarında bulunduğu 1857 yüzücü saat 10.00'da vapur düdüğüyle startın verilmesini ardından boğaza atladı, ardından yarışmacılar Kuruçeşme'ye kadar olan parkurda kulaç attı.

ŞİŞLİ BELEDİYE BAŞKANI İNÖNÜ DE KATILDI

Yarışmaya 60-69 yaş arası erkekler kategorisinde Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü de katıldı. Kanlıca iskelesinde verilen "start" ile Kuruçeşme arasındaki parkuru kat eden Başkan İnönü, yaklaşık iki saat sonra yarışı bitirdi. Denizden çıkan Başkan İnönü, havluyla kurulandıktan sonra dereceye giren bazı yarışmacılara ödül verdi. Yarışma hakkında açıklamalarda bulunan Başkan İnönü, "Ben genelde yüzerim ama böyle uzun bir parkuru ilk defa yüzdüm. Anlaşıldığı üzere akıntı bugün azmış. Onun için epey uğraştım ama kaçıncı olduğumu bilmiyorum. Önemli olan bitirebilmiş olmamdır. Bende zaten bitirmek için katıldım, çok da zevk aldım ve öneririm. Ben İstanbulluyum, boğaz da yüzdüm ama bu tarz ilk defa oldu. İki saate yakın sürmüş olması lazım. Birinci olmadığım kesin kaçıncı olduğum hakkında bilgi vermediler. Ben 61 yaşındayım bu yüzden 60-69 yaş kategorisinde katıldım. Herkesin yapabileceğini sanmıyorum kolay değil ama herkesin yapması gereken bir şey. Biraz cesaret işi" diye konuştu. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Başkan İnönü Boğaziçi Kıtalar Arası Yüzme Yarışına Katıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement