Urla Belediye Başkanı İsyan Etti: Oturduğum koltuk icralık! - Son Dakika
Politika

Urla Belediye Başkanı İsyan Etti: Oturduğum koltuk icralık!

Urla Belediye Başkanı İsyan Etti: Oturduğum koltuk icralık!

İzmir'in Urla Belediye Başkanı Uyar, 3 dönem başkanlık yapan Karaosmanoğlu'ndan devraldığı belediyede oturduğu koltuğun bile icralık olduğunu söyledi.

15.04.2014 20:38  Güncelleme: 20:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir'in Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, üç dönem başkanlık yapan Selçuk Karaosmanoğlu'ndan devraldığı belediyede makam aracın da bile 14 icra olduğunu, seçimden önceki iki ayda 300 kişiye nakdi yardım yapıldığını, Roman vatandaşlar için alınan ancak kullanılamayan konteynerlere 462 bin lira borçlanıldığını belirterek, "Seçimden bir gün önce cumartesi günü bile belediyeye personel alınmış. Doktor odasında dört kişi oturuyor. Yer yok seddeyi kullanıyorlar. Oturduğum koltuk bile icralık" dedi.

1 HAFTA ÖNCE MAZBATASINI ALDI, İCRA ŞOKU YAŞADI

İzmir'in eski Urla Belediye Başkanı Selçuk Karaosmanoğlu, 1999 yılında ANAVATAN'dan seçilmiş 2004 yılında yine aynı partiden seçilip daha sonra CHP'ye geçmiş, 2009 yılında CHP'den yeniden seçilmişti. Son seçimde CHP'den aday adayı olan ancak aday gösetrilmeyince yarışa DSP'den giren Selçuk Karaosmanoğlu, seçimi CHP'li rakibi Sibel Uyar'a kaybetti. 15 yıl başkanlık yapan Karaosmanoğlu döneminde CHP'den meclis üyesi olan Uyar, bir hafta önce mazbatasını alıp oturduğu koltukta, icra şoku yaşadığını söyledi.

Bindiği makam aracında 14 icra olduğu anlatan Uyar, şöyle konuştu:

"İCRACILARLA UĞRAŞIYORUM, SIKINTI ÇOK CİDDİ"

"İcracılarla uğraşıyorum çok ciddi sıkıntı var. Belediyeye iş yapan firmalar paralarını istiyor. Bugüne kadar değil borçlarını alabilmek muhatap bulamamışlar. 'Ticari hayatımız bitiyor' diye ağlıyorlar. Belediyenin borçlarını bağımsız bir denetim firması inceliyor. Henüz net bir tablo önümüzde değil. Makam arabamda 14 icra var. Oturduğum koltuk bile icralık. Roman vatandaşlara içinde yaşamaları için 42 konteyner alınmış. Mülkiyetine bakılmadan alım yapıldığından o mahalleye konamıyor. Onlar atıl bir şekilde kalıyor. Konteynerler için 462 bin liralık icra işlemi var. Son bir iki ay 300 kişiye encümen onaylı nakdi yardım yapılmış."

"URİT MÜDÜRÜ HER GÜN BOSTANLI'DAN ALINIYOR URLA'YA GETİRİLİYOR"

Urla Belediye Başkanı Sibal Uyar, yönetimi ve denetimi olmayan belediyeye ait URİT Limited Şirketi'nin başındaki müdürü işten çıkardığını belirterek, "URİT Müdürü Bostanlı'da oturuyor. Sabah belediyenin arabası gidiyor evinden alıyor, belediyeye girmiyor Gülbahçe'deki spor salonuna gidiyor. Bir şoför bir koruma eşliğinde. Öğleden sonra nasip olursa Allah izin verirse URİT'e geliyor. Akşamüstü saat 17.00'da yine belediyeye ait arabayla evine gidiyor. İnsanda birazcık vicdan olur. Çıkışını verdim sebepsiz yere işten çıkardığım gerekçesiyle dava açmış" dedi.

"BALIK FATURASI YOK, KASA AÇIK, KAHVALTI HAZIRLAYACAK USTA YOK"

Sibel Uyar, belediyenin restoranına habersiz gittiğini belirterek, yaşadıklarını şöyle anlattı:

"Sabah saat 08.30'da URİT Tesisleri'ne gittim. Gece bekçisi vardı. Mutfağa, soğuk havaya girdim. Hiçbir şeyin elle tutulur yanı yok. Kasaya baktım kasa açık içinde para var. Bir gece önceki hesap alınmamış. Z raporu alınmamış. Daha sonra sorumlusu geldi. Alınan balıkların faturasını istedim. 'Yok' dediler. Kahvalı istedim. Ustası yok ki kahvaltı hazırlasın."

"BURASI HİLAL-İ AHMER CEMİYETİ DEĞİL"

Uyar, turizm ofisinde çalışan kızların İngilizce bilmediğini, halkla ilişkiler biriminde görev alanların belediye çalışmalarından haberdar olmadıklarını dile getirerek, "Seçimden bir gün önce cumartesi günü işe alım olmuş. 'Adama sen burada çalışmıyorsun. Senin kaydın yok' diyorum. 'Hayır ben işe girdim' diyor. Biri gelmiş odama 'bana iş verir misiniz benim canım sıkıldı, sandalyede oturuyorum' diyor. Nasıl olacak bu iş? Hala insan kaynaklarından belediyede kaç kişi çalıştığına dair net sayı alamadım. En son yoklama yapacağım. Doktor odasında dört kişi oturuyor, yer yok artık sedyede oturuyorlar. Kıyafet talimathanesi yayınladım. Terlikle transparanla gelen vardı. Ben kimsenin emeğinde değilim. İşten çıkarınca da 'emek düşmanı' ilan ediyorlar. Kimse kusura bakmasın burası Hilal-i Ahmer (Kızılay) cemiyeti değil. Ben liyakatla işe almak istiyorum. Adama göre iş değil işe göre adam almak istiyorum" dedi.

"SORUNLARI ÇÖZECEK ENERJİM VAR"

Sibel Uyar, belediyede tasarrruf başlattığını, personele avans bile vermediğini belirterek, "Meclis üyesiydim. Kötü olmasını bekliyordum ama bu kadarını tahmin etmiyordum. Meclis üyesi olarak inceleme hakkımız yok. Belediye bir başkanlık sistemi. İçeri girince neyin neden olduğunu görünce üzülüyorsunuz. Benim bunları çözecek çok enerjim var. Yeter ki ekip sağlam olsun. Gece saat 23.00'e kadar çalışıyorum" dedi.

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Politika Urla Belediye Başkanı İsyan Etti: Oturduğum koltuk icralık! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (6)

  • manisalı: meslis üyesi iken bunlardan haberin yokmuydu.elektiriklermi kesildi... 44 5 Yanıtla
  • atakan: EEE NE YAPALIM SİZİN BELEDİYELERİNİZ HEP BOYLE ZATEN AL BİRİNİ VUR ÖTEKİNİ, BUNDA GARİP BİR DURUM YOK BİZ BUNLARI ZATEN BİLİYORUZ SİZE NEDEN GARİP GELDİ,KÖR KÖR BAĞLANDIĞINIZ TAKIM DESTEKLER GİBİ DESTEKLEDİĞİNİZ CHPNİN İÇ YÜZÜ BUNLAR SEN SEÇİMDEN ÖNCE BİLMİYORDUN TABİİ BUNLARI HADİ BAKALIM TEMİZLEYİN PİSLİĞİNİZİ.KILIÇDAR BUNA NE DİYECEK ACABA KAMERALAR KARŞISINA ÇIKIP İKİ KELİME EDERMİ... 38 8 Yanıtla
  • MERDO: VATANDAŞ ALSANA CHP BELEDİYE HİZMET YERİNE KAZIK YİYİN. SİZE BU YARAŞIR. İNSAN LAYIK OLDUĞU ŞEKİLDE YÖNETİLİRMİŞ. 36 10 Yanıtla
  • atakan: ÖNCEKİ CHPLİ BALEDİYE BAŞKANINDAN DEVRALMIŞSIN AĞLAMANA GEREK YOK SİZ BOYLESİNİZ SÖYLERSİN KILIÇDARA TEMİZLER O.SADECE BİR KASET ÇIKARIR OLDU BİTTİİİİİ. 35 8 Yanıtla
  • tuhan: işte chp zihniyeti şimdi bubaşkanın kıçına bir iftira atarla düzene uymamaktan ozaman görürsün gününü 18 5 Yanıtla
  • emre zeytinalanı: öncelikle urlada hdp ye yapılan haksızlığı düzeltmek ve urlamızın ne kadar demokrat olduğunu kanıtlamak adına bir girişimde bulunulmasını temenni ederim,,başarılar başkanım 3 8 Yanıtla
  • Türkiye, Afrika Savunma Sanayii Pazarına Aktör Olarak Dahil Oldu
    10:20 Türkiye, Afrika Savunma Sanayii Pazarına Aktör Olarak Dahil Oldu

    Türkiye'nin Afrika Açılımı politikasını değerlendiren Afrika-Türkiye İşbirliği Platformu Başkanı Osman Genç, "Yıllık savunma harcamaları yaklaşık 70-75 milyar dolar olan Afrika Savunma Sanayii pazarına Türkiye'de bir aktör olarak dahil olmuştur" dedi.

  • Tekirdağ'da Tefecilik ve Yağma Operasyonu: 11 Zanlı Gözaltına Alındı
    10:19 Tekirdağ'da Tefecilik ve Yağma Operasyonu: 11 Zanlı Gözaltına Alındı

    Tekirdağ'da polis ekipleri tarafından düzenlenen operasyonda tefecilik ve nitelikli yağma suçlamasıyla 11 zanlı gözaltına alındı. Operasyon sonucunda bir ruhsatsız tabanca, bir pompalı tüfek, 36 tabanca fişeği, 91 boş senet ve bir kelepçe ele geçirildi. Gözaltına alınan zanlıların emniyetteki işlemleri devam ediyor.

  • Düzce Valisi Şehit Aileleri ve Gazilerle İftar Yaptı
    10:11 Düzce Valisi Şehit Aileleri ve Gazilerle İftar Yaptı

    Düzce Valisi Selçuk Aslan, 18 Mart Şehitleri Anma Günü iftar programında şehitlerimizin emaneti şehit aileleri ve gaziler ve aileleriyle iftar yaptı. Vali Aslan, şehit aileleri ve gazilerle hasbihal etti ve şehitler için dua okundu. İftara Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, şehit aileleri, gaziler ve aileleri ile kurum müdürleri katıldı.

  • Karamürsel'de Şehit Yakınları ve Gaziler İçin İftar Programı Düzenlendi
    10:06 Karamürsel'de Şehit Yakınları ve Gaziler İçin İftar Programı Düzenlendi

    Kocaeli'nin Karamürsel ilçesinde, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109. yıl dönümü dolayısıyla şehit yakınları ve gaziler onuruna iftar programı düzenlendi.

  • Ümraniye Belediye Başkanı Yıldırım, esnaf ziyaretlerinde bulundu
    10:06 Ümraniye Belediye Başkanı Yıldırım, esnaf ziyaretlerinde bulundu

    AK Parti Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, Ümraniye'de esnaf ve vatandaşlar ile bir araya geldi. Seçim çalışmaları kapsamında esnafları ziyaret eden Yıldırım, vatandaşlarla sohbet etti ve isteklerini dinledi.

  • Mersin'de Göçmen Kaçakçılığı Operasyonu: 3 Zanlı Gözaltına Alındı
    09:59 Mersin'de Göçmen Kaçakçılığı Operasyonu: 3 Zanlı Gözaltına Alındı

    Mersin merkezli düzenlenen göçmen kaçakçılığı operasyonunda, yasa dışı yollarla düzensiz göçmenleri yurda sokan ve yurt dışına çıkmalarını sağlayan 3 şüpheli gözaltına alındı. Operasyonlar Mersin, Osmaniye ve Adana'da gerçekleştirildi. Şüphelilerin ikametlerinde yapılan aramalarda 2 cep telefonu ve 2 SIM kart ele geçirildi.

  • Oğuzeli'nde Kentsel Dönüşüm Projesi Başladı
    09:59 Oğuzeli'nde Kentsel Dönüşüm Projesi Başladı

    Oğuzeli'ndeki çarpık yapılaşmanın önüne geçmek ve ilçenin çehresini değiştirmek amacıyla başlatılan Kentsel Dönüşüm Projesi'nin ilk yıkımı gerçekleştirildi. Proje hakkında bilgi veren Oğuzeli Belediye Başkanı Mehmet Sait Kılıç, ilçenin girişini modern bir görünüme kavuşturmayı hedeflediklerini belirtti.

  • Adana'da 80 ruhsatsız tabanca ele geçirildi, 329 kişi yakalandı
    09:54 Adana'da 80 ruhsatsız tabanca ele geçirildi, 329 kişi yakalandı

    Adana Seyhan polisi yaptığı çalışmalarda 80 ruhsatsız tabanca ele geçirirken çeşitli suçlardan aranan 329 kişiyi de yakaladı. Ekipler ayrıca 60 ruhsatsız tabanca, 5 kurusıkı tabanca, 15 ruhsatsız tüfek, 229 şarjör, 673 mermi ve tabanca yapımında kullanılan malzemeler ele geçirdi. Ayrıca 626,68 gram narkotik madde, 629 uyuşturucu hap ve 7 çalıntı araç da bulundu. Toplamda 7 kişi ruhsatsız silah suçundan, 31 kişi ise diğer suçlardan tutuklandı.

  • Edirne'de 6 düzensiz göçmen yakalandı
    09:53 Edirne'de 6 düzensiz göçmen yakalandı

    Edirne'nin Lalapaşa ilçesinde, yasa dışı yollarla yurda giren 6 düzensiz göçmen yakalandı. İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, kentte düzensiz göçün önlenmesine yönelik denetimlerini sürdürüyor. Lalapaşa'ya bağlı Çallıdere köyünde yapılan çalışmalarda Suriye ve Filistin uyruklu 6 kişi yakalandı. Göçmenler, jandarmadaki işlemlerinin ardından İl Göç İdaresi Müdürlüğüne gönderildi.

  • AK Parti Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, Ümraniye'de esnaf ve vatandaşlar ile buluştu
    09:51 AK Parti Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, Ümraniye'de esnaf ve vatandaşlar ile buluştu

    AK Parti Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, seçim çalışmaları kapsamında Ümraniye'de esnafları ziyaret etti ve vatandaşlarla bir araya geldi. Yıldırım, vatandaşların istek ve görüşlerini dinleyerek hatıra fotoğrafı çektirdi.


Advertisement