Başkan Kalın 'Çekme Helva' Yapımına Katıldı - Son Dakika
Yerel

Başkan Kalın 'Çekme Helva' Yapımına Katıldı

Başkan Kalın \'Çekme Helva\' Yapımına Katıldı

Seyitgazi Belediye Başkanı Hasan Kalın, Değişören mahallesinde vatandaşların davetini kırmayarak ’Çekme Helva’ yapımına katıldı.

08.02.2017 16:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Seyitgazi Belediye Başkanı Hasan Kalın, Değişören mahallesinde vatandaşların davetini kırmayarak 'Çekme Helva' yapımına katıldı.

Başkan Hasan Kalın, her platformda vatandaşlar ile bir araya gelerek özel günlerine ortak olmaya devam ediyor. Değişören mahallesinde vatandaşların davetini kırmayan Seyitgazi Belediye Başkanı Hasan Kalın, Değişörenlilerin yöresel meşhur çekme helvasının yapımına katıldı. Başkan Kalın, yöresel kültürün yaşatıldığı Değişörenlilere teşekkür ederek, "Değişören mahallemizde hemşerilerimizle çekme helva yapımını gerçekleştirdik. Çekme helva yapımı çok meşakkatli ama bir o kadar da ortak yapılan bir tatlı olduğu için birlik ve beraberliğin en iyi örneklerinden birisi. Soğuk kış günlerinin geleneksel tatlısı ve eğlencesi olan çekme helvanın yerel kültürün parçası diğer değerler gibi kuşaktan kuşağa aktarılması bizim için önemli. Değişören mahallemizde bu kültürü yaşatan ve bizleri sofralarına davet eden hemşerilerime teşekkür ediyorum" dedi. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Başkan Kalın 'Çekme Helva' Yapımına Katıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement