Başkan Kamacı'dan Gündem Değerlendirmesi - Son Dakika
Yerel

Başkan Kamacı'dan Gündem Değerlendirmesi

Başkan Kamacı\'dan Gündem Değerlendirmesi

Didim Belediye Başkanı Mümin Kamacı, yaklaşık 1 aydır ara verdiği haftalık olağan toplantıda gazetecilerle bir araya geldi.

25.05.2013 14:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Didim Belediye Başkanı Mümin Kamacı, yaklaşık 1 aydır ara verdiği haftalık olağan toplantıda gazetecilerle bir araya geldi.

Kamacı gündeme ilişkin konularda basının sorularını yanıtladı. Başkanlık makamında yapılan toplantıya Belediye Başkan Yardımcılar Ahmet Karaoğlu ve Süleyman Böcü ile Özel Kalem Müdürü Başak Kamacı da katıldı.

"CEM EVİ YER SORUNU"

Başkan Kamacı Cemevinin yer sorunuyla ilgili yöneltilen soruya "Cem evi yer sorunuyla ilgili sunmuş olduğumuz yerde SGK'nın haczi var. İşlemler uzun sürecek gibi, hukukçu arkadaşlar yeni bir çözüm içinde çalışıyor. Şu anda Cemevinin bulunduğu yerde kamulaştırmasız el atma yada kamulaştırma yaparak, bedelini ödeyeceğiz. Tabii buranın kıymetinin Kıymet takdir komisyonu yapacak. 4300 m2'lik bir yer, bedeli henüz belli değil"dedi.

"BORÇ YİĞİDİN KAMÇISI"

Didim Belediyesinin borçlarıyla ilgili de değerlendirmede bulunan Kamacı "Borç yiğidin kamçısı; Şu an bizim borcun yüksek olması altyapıdan kaynaklı; 95 milyon dolar olarak bilinen altyapı borcu da bu açıklanan borcun içerisinde…2004 yılından biz belediyeyi aldığımızda belediyenin 252 trilyon borcu vardı. Zaten Soysalan döneminde 49milyon 500 bin dolar altyapı için kredi çıkmıştı, sonrasında Ünal Boztürk zamanında da 45 milyon 710 bin dolar daha altyapı için kredi alındı. Bizim dönemimizde de 1,5 milyon dolar daha kredi çıkmıştı ama biz almadık. Altyapıyla ilgili alınan bu kredi kesin hesap netleşmediği için borç olarak duruyor. Firmadan kesin hesap kabul etmediğimizden hazineye de borcu ödeyemedik. Kesin kabulün olmamasının bir nedeni de firmanın iflasını açıklaması; zaten biz altyapıdan dolayı vatandaştan alınacak olan parayı almadık. Açıklanan bu borcun yüksekliği bundan da kaynaklı" diye konuştu.

"EN BEĞENİLEN PROJE ALTINKUM"

29 Mayıs-2 Haziran tarihlerinde İstanbul CNR'de yapılacak olan Sosyal Demokrat Belediyeler fuarına katılım sağlanacağını açıklayan Başkan Kamacı "Bu fuarda belediyemizin yapmış ve yapacağı 4 proje sergilenecek. 61 belediyenin 500 projesi görücüye çıkacak. Biz de fuarda yapmış olduğumuz Altınkum projesi ve Eskiköy projesi ile yapacak olduğumuzu Mavişehir sahil projesi ve Kültür Merkezi projemizle yer alacağız" dedi.

Kamacı ayrıca Belediye tarafından yaptırılan projelerle ilgili de anket yaptırdıklarını söyleyerek "Kamuoyunda en çok beğenilen projemiz Altınkum projemiz olmuş; en beğeni toplayan etkinliğimiz ise Deve güreşi olmuş" dedi.

"DİDİM BELEDİYESİ'NDE SU BİRÇOK BELEDİYEYE GÖRE ÇOK DAHA UCUZ"

AK Parti Didim İlçe Teşkilatının belediyenin su ücretleriyle ilgili yapmış olduğu bilbordlu eleştirilere Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Karaoğlu su bedelinin Didim'de pahalı olmadığını birçok il ve ilçede belediyelerin uygulamış olduğu su bedellerinden örnekler vererek açıkladı. Karaoğlu, birçok il ve ilçede 2.70, 2.90 gibi fiyatlar uygulanırken, kendilerinin belediye olarak suyun metreküpünü evlere 2.20 TL'den sattıklarını belirtti. Ayrıca, bu diğer belediyelerin suyu barajlardan sağlarken, Didim Belediyesi olarak yer altı suyu kullandıklarını, bunun da daha zor ve pahalı bir yöntem olduğunu ekledi.

Belediye Başkan Yardımcısı Süleyman Böcü ise AKP'li belediyede su ucuz kullanılacak diye beyanatların doğru olmadığını 2014 yılındaki seçimden sonra su ücretlerinin Büyükşehir Belediyesince belirleneceğini ifade etti.

"SU FİYATINI BIRAKSIN DA BENZİN FİYATINA BAKSIN"

Başkan Kamacı ise su ücretleri üzerinden yapılan politikayı çirkin olarak nitelerken "Çamur at izi kalsın siyaseti yapıyorlar. Biz Didim'de 42 kuyudan su çıkarıyoruz; onların anlattığı gibi barajlardan su almıyoruz. İlçe Başkanı Didim'de su pahalı diyor rakamlar ortada; biz ise Dünyanın en pahalı benzinini kullanıyoruz. Geçen hafta iki kez benzine zam yapıldı. Bu ülkeden 2002 yılında mazotun ve benzinin fiyatı ne kadardı şimdi ne kadar. AKP İlçe Başkanı bunları değerlendirerek siyaset yapsın" sözleriyle cevap verdi. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Başkan Kamacı'dan Gündem Değerlendirmesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement