Başkan Kamacı; "Yalı Caddesi Trafiğe Kapatıldı" - Son Dakika
Yerel

Başkan Kamacı; "Yalı Caddesi Trafiğe Kapatıldı"

Başkan Kamacı; "Yalı Caddesi Trafiğe Kapatıldı"

Didim Belediye Başkanı Mümin Kamacı Yalı Caddesinin trafiğe kapatıldığını ve 85 bin metrekarelik parke taşı ihalesi yaptıklarını belirtti.

23.02.2013 15:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Didim Belediye Başkanı Mümin Kamacı Yalı Caddesinin trafiğe kapatıldığını ve 85 bin metrekarelik parke taşı ihalesi yaptıklarını belirtti.

Didim Belediye Başkanı Mümin Kamacı, Fen İşleri Müdürlüğü'nün çalışmalarını anlatarak, üst yapı çalışmalarıyla ilgili de bilgiler verdi. Başkan Kamacı'ya Belediye Başkan Yardımcısı ve Fen İşleri Müdür Vekili Süleyman Böcü, Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Karaoğlu ve Belediye Meclis Üyesi Vedat Ege eşlik etti.

Fen İşleri Müdür Vekili Süleyman Böcü ise,Yalı Caddesindeki proje çalışmaları kapsamında ağaç dikim işlerinin sürdüğünü ve çiçeklendirme çalışmalarının devam edeceğini kaydetti. Böcü, Mavişehir'deki dolgu çalışmalarının yağmur nedeniyle ara verildiğini belirterek çalışmalarının havaların düzelmesiyle süreceğini söyledi. Parke taşı çalışmalarına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Böcü, "İlke kararı olarak 2009 yılından bu yana sokaklar parke taşı ile döşeniyor. Cumhuriyet Mahallesi ile Tuntaş otel ve Palm Wings otel civarında döşeme çalışmaları sürüyor. Sokaklar parke ile kaplanıyor ama PTT'nin direkleri görüntü açısında kentimize yakışmıyor, hoş olmuyor."dedi.

Başkan Kamacı, Yalı Caddesi'nin trafiğe kapatıldığını vurgulayarak "Bundan sonra Yalı Caddesi trafiğe kapalı; biz buranın çöplerinin toplanması için de 2 tonluk küçük kamyon aldık. Bu araç dışından İtfaiye ve Ambulansta özel durumlarda giril yapacak. Esnaf mallarını el arabalarıyla taşıyacak" dedi.

Eskiköy olarak bilinen Hisar Mahallesinde yeni çalışmaların yapılacağını belirten Kamacı, "Eskiköy'de ilk etapta bazı çevre düzenlemesi ve yol düzenlemesi yapıldı. Biz buranın Kültür turizmine kazandırılması için çalışmaya devam ediyoruz. Kamulaştırılan yerler var; restorasyon yapılacak yerler mevcut; Tapınak ve çevresi Didim için çok farklı; biz burada sosyal projelere de ağırlık vereceğiz; ağaç dikeceğiz; şapel tamamlandı hizmete açacağız. Burada 2 katlı bir evi satın aldık kamulaştıracağız. Belki bu yeri restorasyon yaptırarak Müze haline getireceğiz. Yani Eskiköy'ün yaşanabilir olması noktasında çalışmalarımız sürecek" diye konuştu. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Başkan Kamacı; 'Yalı Caddesi Trafiğe Kapatıldı' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement