Başkan Kamil Uçan Taleplerini Açıkladı - Son Dakika
Yerel

Başkan Kamil Uçan Taleplerini Açıkladı

Başkan Kamil Uçan Taleplerini Açıkladı

Eğitim-Bir-Sen Kütahya Şube Başkanı ve Memur-Sen Kütahya İl Temsilcisi Kamil Uçan, ’3. Dönem Toplu Sözleşme’ süreci öncesi açıklamalarda bulundu.

29.07.2015 11:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eğitim-Bir-Sen Kütahya Şube Başkanı ve Memur-Sen Kütahya İl Temsilcisi Kamil Uçan, '3. Dönem Toplu Sözleşme' süreci öncesi açıklamalarda bulundu.

Uçan, 27 Temmuz 2015 tarihinde 81 İl Memur-Sen Temsilcileri ile birlikte Memur-Sen Genel Merkezi'nde yapılan açıklama ve Devlet Personel Başkanlığı'nın önünde toplanıp bir süre burada eylem yaptıktan sonra 3. dönem toplu sözleşme taleplerinin yer aldığı dosyayı Devlet Personel Başkanlığı'na teslim ettiklerini söyledi.

Toplu sözleşmede 2016-2017 yıllarına ait maaş ve ücretlere zam teklifinin; yüzdelik zam, taban aylığa zam, refah payı ve enflasyon farkı olacağına dikkat çeken Uçan, "Kamu görevlilerinin maaş ve ücretlerine, 2016 yılında; birinci altı ayda yüzde 8, ikinci altı ayda yüzde 8 ve 1 Ocak 2016'dan geçerli olmak üzere taban aylığa 150 TL zam artı 2015 yılı ekonomik büyüme oranının yüzde 50'si ve üç aylık dönemlerdeki büyüme oranları kadar Refah Payı artışı artı enflasyon farkı, 2017 yılında; Birinci Altı Ayda yüzde 7, ikinci altı ayda yüzde 7 ve 1 Ocak 2017'dan geçerli olmak üzere taban aylığa 100 TL zam artı 2017 yılında üç aylık dönemlerdeki ekonomik büyüme oranı kadar Refah payı artışı artı enflasyon farkı, Kamu görevlilerinin yıl boyunca yüzde 15 vergi diliminde vergi ödemesini ve bunu aşan tutarın işveren tarafından karşılanmasını, 2015 yılından sonra başlayan kamu görevlilerine 1 derece verilmesini, halen üç ayda bir 60 TL olarak ödene toplu sözleşme ikramiyesinin; yüzde 50 zamlı (90 TL) olarak ödenmesini, yetkili sendika üyelerine ise yüzde 100 zamlı (120 TL) olarak ödenmesini, ayrıca 4-C statüsünde çalışan personelin kadroya alınmasından doğum ve ölüm yardımlarının artırılmasına, yemek yardımından kreş yardımına, özel hizmet tazminat oranlarının artırılmasından kıdem aylığına, emeklilerin aile yardım ödeneğinden yararlanmasından ders ücretleri ve fazla çalışma ücretlerinin iyileştirilmesine, öğretmenlere nöbet günü için 6 saat nöbet ücreti ödenmesinden ek gösterge rakamının tüm çalışanlar için 600'er puan artırılmasına kadar pek çok taleple toplu sözleşme masasında olacaklarını ve çalışanların verdiği yetkiyle yine çalışanların hakları için mücadele ve müzakere edeceğiz" diye konuştu. (EFE) - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Başkan Kamil Uçan Taleplerini Açıkladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement