Başkan Karabacak, Muharrem Ayı Münasebetiyle Vatandaşa Aşura Dağıttı - Son Dakika
Yerel

Başkan Karabacak, Muharrem Ayı Münasebetiyle Vatandaşa Aşura Dağıttı

Başkan Karabacak, Muharrem Ayı Münasebetiyle Vatandaşa Aşura Dağıttı

Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabak, muharrem ayı nedeniyle vatandaşlara aşure dağıttı.

11.10.2016 16:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabak, muharrem ayı nedeniyle vatandaşlara aşure dağıttı.

Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak, muharrem ayı nedeniyle Osmangazi mahallesinde kurulan Salı pazarı girişinde vatandaşlara aşure dağıttı. Aşure dağıtımına Başkan Karabacak'ın yanı sıra, Darıca Kaymakamı Ömer Karaman, Gebze Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Haluk Görgün'de katıldı.

Aşure dağıtım programında açıklamalarda bulunan Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak, "Aşure, Muharrem'in 10. Günü münasebetiyle geleneksel hale gelmiş, 7 çeşit sebze ve meyveden oluşan çok güzel bir aş, çok güzel bir yemek. Bu karışım neticesinde biliyorsunuz Nuh Aleyisselam'dan bize bir rivayet olarak gelir. Ama geleneksel olduğu içinde muharremin 10. Gününde herkesin evinde, iş yerinde aşureler pişirilir ve ikramlarda bulunulur. Bizde belediye olarak her yıl muharrem ayının 10. Gününde bu aşure dağıtımını gerçekleştiriyoruz" dedi.

Aşure günü, muharrem ayı ve Hicri yılbaşının mübarek olması dileğinde bulunan Karabacak, "Bugün Osmangazi mahallemizin en işlek caddesi olan Aşıroğlu caddesindeyiz. Yarın bir başka caddede olacağız. 3-4 gün boyunca bu aşure dağıtımlarımız devam edecek. Cenabı haktan niyaz ediyoruz ki, bu aşure günlerinin ülkemizin birliğine, beraberliğine, kaynaşmasına, farklılıkların bir ve beraber olma adına bugünlerin vesilesi adına bizlerin inşallah birliğine sebep olmasını diliyoruz. Aşure günümüz, muharrem ayımız, hicri yılbaşımız mübarek olsun, kutlu olsun. İslam aleminin birlik ve beraberliğine vesile olsun" şeklinde konuştu.

Salı pazarında girişinde aşure dağıtan Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak'a vatandaşlar teşekkür etti. - KOCAELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Başkan Karabacak, Muharrem Ayı Münasebetiyle Vatandaşa Aşura Dağıttı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement