Başkan Karadeniz: "Belediye İçin Amortisman Giderleri Oluşmaya Başladı" - Son Dakika
Yerel

Başkan Karadeniz: "Belediye İçin Amortisman Giderleri Oluşmaya Başladı"

Yerel Yönetimlerde Yeni Vizyonlar Konferansı’nda konuşan Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz, belediye bütçesiyle ilgili, “Belediyemiz için ayrı bir amortisman giderleri oluşmaya başladı” dedi.

17.01.2015 17:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yerel Yönetimlerde Yeni Vizyonlar Konferansı'nda konuşan Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz, belediye bütçesiyle ilgili, "Belediyemiz için ayrı bir amortisman giderleri oluşmaya başladı" dedi.

Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz, Avrasya Bir Vakfı tarafından düzenlenen "Yerel Yönetimlerde Yeni Vizyonlar" konulu konferansa katıldı. Küçükçekmece Avrasya Bir Konferans Salonu'nda düzenlenen programda, yerel yönetimlerin yönetim şekilleriyle ilgili bir konuşma gerçekleştiren Başkan Karadeniz, siyasi iktidar olarak Küçükçekmece Belediyesi'nde 11 yıldır bulunduklarını belirterek bir önceki dönem Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay'dan övgü dolu sözlerle bahsetti. 11 yıllık süre içerisinde Küçükçekmece Belediyesi'ne birçok yeni hizmetlerin ortaya çıktığını söyleyen Başkan Karadeniz, "Bundan sonraki yürüyüşte şunları görmek gerekiyor. Artık belediyemiz için ayrı bir amortisman giderleri oluşmaya başladı. 10 yıl önce Yahya Kemal Beyatlı diye bir gösteri merkezimiz olmadığı için bununla ilgili bir harcamada yoktu. 3 tane kültür merkezi olmadığı için bununla ilgili harcamada yoktu. 9 tane bilgi evi olmadığı için bununla ilgili harcama da yoktu. Dolayısıyla bundan sonraki yürüyüşte bugüne kadar ortaya koyduğumuz eserlerin ayakta kalması için doğru yönetilmesi için ilerlememiz gerekiyor" şeklinde konuştu.

"VATANDAŞLAR KENDİ BELEDİYE BÜTÇELERİNİ BİLMİYOR"

Uzun yıllardır siyasetle uğraştığını söyleyen Karadeniz vatandaşların oturdukları ilçe belediye bütçelerini bilmediğini düşündüğü belirterek, "Bir vatandaş ister Avcılar'da, ister Bağcılar'da ister Ümraniye'de otursun hiç kimse kendi belediyesinin bütçesi ile ilgilenmez, belediye bütçesini bilmez. Bu aslında temel bir sorun çünkü eski anlayışla sana belediye baksın diye bir kavram var ya, işte her şey belediyelerden istenir, her teklif belediyeler götürülür. Ancak doğru bir planlama ile bu işlerin yapılıp yapılmadığını kontrol edebilecek bir seçmen vatandaş yapısına sahip olmamanız önemli bir sorun bence" diye konuştu.

"MAHALLE KÜLTÜRÜMÜZ YAVAŞ YAVAŞ KAYBOLUYOR"

Kentsel dönüşüm çalışmaları ile ilgili endişeli olduğunu dile getiren Başkan Karadeniz, "Mahalle kültürümüzün yavaş yavaş kaybolduğunu bunun bize neye mal olabileceğini de hesap etmemiz gerekiyor. 60'lı 70'lı yıllarda yaşanan gecekonduculuğu bir noktada da bizi bazı belalardan koruduğunu fark etmemiz gerekiyor" dedi.

"BİR İKİ AY KULLANILACAK AÇIK HAVUZ MUHAFAZAKAR DEĞERLİ KAYBETTİRİYOR"

Muhafazakar değerlerin korunmasında insanların bazı değerli düşünemediğini kaydeden Karadeniz, "Mesela ben şunu açıkça söylüyorum, benim belediye başkanlığım dönemimde büyük projeler noktasında Küçükçekmece'ye gelen bütün müteahhitlere açık havuz yapmayın diyorum. Tavsiye ediyorum, kanuni zorlamam yok. Ama elimden gelse belki emsali dahil edilerek bu komşuluk kültüründe havuz işini aradan çıkartmak lazım. Açık havuzu dahil ediyorum, kapalı havuza sözüm yok. Havuz başındaki komşulukla neleri kaybettiğimiz aslında fark edemiyoruz. Bir iki ay kullanılacak bir havuz işin böyle bir konsept oluşturduk. Bu konseptte en muhafazakar insanların daire sahibi olabilmek için sıraya girdiğini görmek beni üzüyor" şeklinde konuştu.

Başkan Karadeniz konuşmasının sonunda vatandaşların sorularını cevapladı. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Başkan Karadeniz: 'Belediye İçin Amortisman Giderleri Oluşmaya Başladı' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement