Başkan Karadeniz, Gençlerle Demokrasiyi Konuştu - Son Dakika
Yerel

Başkan Karadeniz, Gençlerle Demokrasiyi Konuştu

İstanbul Arel Üniversitesi tarafından düzenlenen ‘Yerel Yönetimler ve Demokrasi’ konulu seminere katılan Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz, gençlerle demokrasiyi konuştu.

06.03.2015 09:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul Arel Üniversitesi tarafından düzenlenen 'Yerel Yönetimler ve Demokrasi' konulu seminere katılan Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz, gençlerle demokrasiyi konuştu.

Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz, İstanbul Arel Üniversitesi tarafından düzenlenen 'Yerel Yönetimler ve Demokrasi' başlıklı seminere katıldı. Arel Üniversitesi Tepekent Yerleşkesi'nde gerçekleşen seminerde üniversiteli gençlerle buluşan Temel Karadeniz'e, Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu ve Arel Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Kemal Gözükara ile Öğretim Üyesi. Doç. Dr. Ahmet Tolga Türker eşlik etti.

"DEMOKRASİ OLMAZSA YOK OLURUZ"

Konuşmasında yerel yönetimlerde demokrasinin önemine vurgu yapan Temel Karadeniz, "Demokrasi aslında bir çözümdür. Demokrasinin ne kadar kıymetli olduğunu anlamamız lazım. Eğer demokrasi çözümünü tercih etmezsek yok olmaya mahkum oluruz. Yerel yönetimler demokrasinin gelişeceği beşiklerdir" dedi.

"KOMİSYONLAR ARTIK HER PARTİDEN OLUŞUYOR"

Demokrasi kültürünü geliştirmek gerektiğinin de altını çizen Temel Karadeniz, yerel yönetimlerdeki demokratikleşmeyi de birkaç örnekle açıkladı: "Belediye meclislerinde siyasi konuşmalar yapmak yasak. Bu bizim için önemli bir nimettir. Komisyonlar artık tek bir partiden değil, tüm partilerden oluşuyor."

ÖĞRENCİLERDEN TEMEL BAŞKAN'A TEŞEKKÜR

Konuşmasının ardından öğrencilerin sorularını da yanıtlayan Temel Karadeniz'e, Arel Üniversitesi öğrenci temsileri, üniversitelerinin Sefaköy Yerleşkesi'ne yaptığı ışıklandırma dolayısıyla teşekkür etti.

Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu ise yaptığı konuşmada, kentleri yaşayan organizmalara benzeterek, yerel yönetimlerde en önemli özelliğin yurttaşların hayatına dokunabilen işler yapmak olduğunu söyledi.

Program sonunda Kemal Gözükara, konuşmacılara teşekkür ederek plaket takdim etti. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Başkan Karadeniz, Gençlerle Demokrasiyi Konuştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement