Başkan Karakuş'tan Hollanda ve Almanya'ya Kınama - Son Dakika
Yerel

Başkan Karakuş'tan Hollanda ve Almanya'ya Kınama

Başkan Karakuş\'tan Hollanda ve Almanya\'ya Kınama

Araban Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ahmet Karakuş, Hollanda ve Almanya’nın Türkiye’ye karşı sergilediği tavrını kınadı.

15.03.2017 11:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Araban Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ahmet Karakuş, Hollanda ve Almanya'nın Türkiye'ye karşı sergilediği tavrını kınadı.

Araban Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ahmet Karakuş, Hollanda'da Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı sayın Fatma Betül Sayan Kaya'nın Türk Büyükelçiliğine girişinin engellenmesi, Almanya sınırına kadar götürülmesini ve Türk vatandaşlarına at ve köpekler ile polis müdahalesini yazılı açıklama ile kınadı. Hollanda'nın tutumunu çirkin olarak nitelendiren Karakuş, "Bu hareket Bakanımızın şahsında Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne ve biz vatandaşlara yapılmıştır. Hem diplomatik teamüller, hem demokrasi, hem de insan hakları ayaklar altına alınmış, pervasızca çiğnenmiştir. Hem bir sivil toplum örgütü başkanı, hem de gururla taşıdığım Türkiye Cumhuriyeti Devleti vatandaşlığı kimliğimle, bu hakareti kesinlikle kabul etmediğimi bildiriyor, şiddetle kınıyorum. Son günlerde Hollanda ve Almanya'da yaşanan olaylarla baş gösteren Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne yönelik bu antidemokratik tavırların, medeni olmakla övünen Avrupa'ya yakışmadığı ortadadır. Sergilenen tavırlar, medeniyet dedikleri şeyin aslında bir maske olduğunun göstergesidir. Hollanda ve Almanya'nın Türkiye'ye karşı sergilediği kabul edilemez tavrını şiddetle kınıyorum" dedi. Karakuş, tepkisini "Sözde demokrasinin gücü ve beşiği olduklarını iddia eden AB ülkesi kisvesi altında diğer ülkelerin içişlerine karışarak huzursuzluk ve terörü besleyerek demokrasiden ve insan haklarından ne kadar uzakta olduklarını tüm dünyaya bir kez daha açık açık gösterdiler. Tabi böylece maskeleri de düşmüş oldu. Her iki ülkenin tutumu kabul edilemez. Demokrasi ve insan haklarını hiçe sayan Hollanda ve Almanya'nın tutumlarını şiddetle kınıyorum. Avrupa Konseyi, NATO üyesi ve AB'ne aday ülke olan Türkiye Cumhuriyeti Devletinin Dışişleri Bakanını Mevlut Çavuşoğlu'nun uçuşuna izin verilmemesi temel insan haklarından olan seyahat özgürlüğünü engellemektir. Türkiye Cumhuriyeti Devletinin Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'nın Hollanda'da Türkiye Rotterdam Başkonsolosluğuna alınmaması ve bira bayan bakanın en temel ihtiyaçlarının bile karşılanmasına müsaade edilmeyerek kendi araçlarının içinde hapis edilmesi olayın gerilimini iyice arttırarak iki ülke ilişkilerine zarar vermeye yönelik bir yaklaşımdır. Avrupa Birliğinin kurucu üyelerinden olan Hollanda'nın AB görev ve hedefleri ile çelişen, tüm AB değerlerinden uzak olan bu tutumun izahının yapılması mümkün değildir. Avrupa Birliği Konseyi, Hollanda'nın derhal Türkiye Cumhuriyeti Devletinden özür dilemesini sağlaması gerekir ve Türk Hükumetinin bu insanlıktan uzak Hollanda ve Almanya'ya misliyle cevap vermesi gerektiğini ve Türk vatandaşlarının da tüm Hollanda ve Almanya'nın mallarını almayarak boykot edilmesi gerektiğini düşünüyorum'"diye konuştu. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Başkan Karakuş'tan Hollanda ve Almanya'ya Kınama - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement