Başkan Karaosmanoğlu Amatör Kulüplerin Ödüllerini Dağıttı - Son Dakika
Yerel

Başkan Karaosmanoğlu Amatör Kulüplerin Ödüllerini Dağıttı

Başkan Karaosmanoğlu Amatör Kulüplerin Ödüllerini Dağıttı

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu’nun düzenlediği 2014-2015 sezonu ödül törenine katıldı.

30.07.2015 12:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu'nun düzenlediği 2014-2015 sezonu ödül törenine katıldı.

2014-2015 Sezonunu başarıyla tamamlayarak başarılı olan kişi ve takımların ödül törenine katılan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, yoğun katılımın yaşandığı törende sportif başarıların güzel insan yetiştirmenin önüne geçmemesinin önemine değindi. Kocaeli Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Başkanı Murat Aydın'ın ev sahipliğinde gerçekleşen törene spor dünyasının birçok ismi katılırken, Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez'de spor severle birlikte kupa sevincine ortak oldu.

ASKF Başkanı Murat Aydın törende yaptığı konuşmada, "2009'da yapılan Hasan Doğan amatör evinin yapımı başta olmak üzere, bizlere her türlü desteği veren ve tesisleşmede önemli adımların atılmasını sağlayan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu'na teşekkür ederim" dedi.

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ise, "Yaşadığımız ülkenin ve kentin huzurlu olmasını hepimiz arzu ediyoruz. Çevremizde saygı ve güvene değer verilmesini arzularız. Ancak hiçbiri kendiliğinden olmaz. Bu ancak emekle olacak bir sosyal durumdur. Saygı görmek istiyorsak, saygı göstermeliyiz. Çocuklarımıza ve gençlerimize bunun önemini öğretmeliyiz. Bazı değerlerimiz törpüleniyor. Değerlerimizi korumanın yolu sadece okulda verilen eğitim yeterli olmadığı biliyoruz. İşte tam da burada amatör spor kulüpleri devreye giriyor. Spor o kültürün devreye girmesinde çok önemli rolü olduğunu ifade etmeliyim. Spor dostluğu getirmelidir. Bu anlayışla amatör spor kulüplerine her türlü desteği verdik, vermeye devam edeceğiz. Çocuklarımızı geleceğe iyi hazırlamalıyız. Her bir kulübümüz çocuklarımız için iyi bir mekteptir. Burada görev yapan hocalarımız, çocuklarımızın modeli olacaktır. Çocuklarımıza ve gençlerimize paylaşmayı, tanışmayı ve kardeşliği öğretmeliyiz. Yeneni tebrik etme anlayışını sporcularımız üzerinde hakim kılmalıyız. Amatör spora destek vereceğiz çünkü bu bizim için bir görevdir. Şehrimizde çok sayıda tesis yaptık, şuan bakanlığımızla 8 projede ortak çalışıyoruz" şeklinde konuştu.

Her ilçede kapalı spor salonu yapacaklarını da ifade eden Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, "Güzel çocuklar yetiştirerek onları hayata iyi hazırlamalıyız. Gelişmişlik o kentte yapılan sporla ölçülür. Şehirlerde gençler boşta kalmamalıdır. Hangi bataklığa oltaya takılır bilemeyiz. Aileleri de sahip çıkarsa ve bizler de gerekenleri yaparsak boşluk olmaz. Zamanlarını iyi dolduracağız. Hem tahsilli hem de ruh ahlakıyla güzel bir insan olacaklar. Spor hayatımıza bir şey katacak. Sporcunun ahlaklı olanı muteberdir. Gençlerimiz çevresine ışık saçacak ve aydınlatacak olmasını çok önemsiyorum. Bu amaçla mücadele eden yöneticilerimizin ve hocalarımızın fedakarca davrandıklarını görüyoruz. 7'den 70'e spor yapalım, yaptıralım. Sporu yaşam tarzına getirmemiz gerekiyor. İnsanlığa, ülkemize ve kentimize karşı bu görevi önemli buluyorum. Çocuklarımızın saçını okşayarak onların geleceğin büyükleri olduğunu ifade edelim. Sizin çocuklarınız, bizim çocuklarımız ve torunlarımızdır. Bunun için elimizden geleni yapıyoruz. Şu anda beş bin çocuğumuz izcilik mantığıyla yetişmesine katkı sağlıyor ve kamp yaptırıyoruz. Özellikle ilçe belediyelerimiz bu konu üzerine düşmelidir. En kıymetli varlığımız evlatlarımızdır" dedi.

Ay yıldızlı bayrağın güvenle dalgalanması için çocukların ve gençlerin iyi yetişmesinin önemine vurgu yapan Başkan Karaosmanoğlu, " Türkiye'de ki zararlı akımlarla, mikroplarla ve virüslerle mücadele etmek için kalıcı çözüm çocuklarımızı iyi yetiştirmektir. Çocuğumuzu iyi yetiştirirsek terörist olmaz. Askere ve polise ateş etmez. Bu imana göre yetiştirmeliyiz. Bunu yapanın ne spordan ne ahlaktan ne imandan haberi olanlardır. Kin ve nefret içerisinde çocuklarımızın yetişmesine müsaade etmemeliyiz. Hedefimiz güzel insan yetiştirmektir. Bu hedefi unutmayacağız. Sporun her branşını yayacağız. Satranç branşında gerekli desteğimizi sağlıyor ve çocuklarımıza bunun eğitimi veriyoruz. ASKF Başkanı Murat Aydın'a ve yönetimine, dereceye giren sporculara, yöneticilerimizle birlikte hocalarımızı bu başarılı çalışmalarından dolayı tebrik ediyorum" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Başkan Karaosmanoğlu dereceye giren sporculara ve amatör spor destek olan kişileri tebrik ederek, plaketlerini takdim etti. - KOCAELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Başkan Karaosmanoğlu Amatör Kulüplerin Ödüllerini Dağıttı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement