Başkan Karaosmanoğlu, "Camiler Hayatın Merkezindedir" - Son Dakika
Yerel

Başkan Karaosmanoğlu, "Camiler Hayatın Merkezindedir"

Başkan Karaosmanoğlu, "Camiler Hayatın Merkezindedir"

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Kocaeli Cami ve Muhtar Dernek Başkanları ile yönetimleriyle bir araya geldi.

12.05.2016 17:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Kocaeli Cami ve Muhtar Dernek Başkanları ile yönetimleriyle bir araya geldi.

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Kocaeli'de ki Cami ve Muhtar Dernek Başkanlarının yanı sıra yönetimleriyle kahvaltıda bir araya geldi. AK Parti İl Başkanı Şemsettin Ceyhan, Başkan Vekili Zekeriya Özak, Genel Sekreter Yardımcısı Hasan Aydınlık'ın yanı sıra çok sayı da davetlinin katıldığı programda bir konuşma gerçekleştiren Başkan Karaosmanoğlu, "Çocukları yaramazlık yapıyor diye camilerden kovan veya döven zihniyetin önüne hep birlikte geçelim. Bırakınız çocuklar camilerde koşsun, yaramazlık yapsın hatta oyun oynasınlar. Bunun yasaklamasını kesinlikle doğru değildir. Unutmayınız ki camiler hayatın merkezinde ilim öğrenme yeridir" dedi.

Uzun süredir hem muhtarlarla ve dernek başkanlarıyla bir araya gelmek istediğini ancak bugüne nasip olduğunu söyleyen Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, "Kocaeli'de artık camilerimiz güzelleşirken, derneklerimize de büyük iş düşüyor. Bu memlekete hayırlı evlat yetiştirmek en önemli görevimiz olmalıdır. Yetime öksüze, evlenemeyen kız ve erkeğimize sahip çıkmak önemlidir. Planı projeyi olmayan hiçbir cami projesine izin vermiyor ve yardım da etmiyoruz. Dernek yönetimlerimiz cami yapımında daha fedakar, hayırsever bulmada daha aktif olmalıdırlar. Muhtarlarımız da camilerimizle yakından ilgilenmelidir" şeklinde konuştu.

Diyanet İşleri Başkanlığının anaokulları konusunda güzel bir projesi olduğunu söyleyen Başkan Karaosmanoğlu, "Cami derneklerimiz okullarla da yakında ilgilenmelidir. Sübyan okullarına önem verelim. Diyanet İşleri Başkanlığımızın başlattığı bu projeye kayıtsız şartsız yardım ediyoruz. Güzel insan yetişmesi için bu eğitim yuvaları fideliktir. Çocuklarımıza camileri sevdirirken, mescitler onların merkezinde olsun. Camilerimizin çevresi yeşil olurken, kiraya verilecek yerler yapmaktan da uzak durun. Bu da fitneye sebep olur. Osmanlı ve Selçuklu vakıf medeniyetidir. O dönemlerde devlet her şeyi yapmaz vakıflar yapardı. Camiler bir ticari meta haline asla getirilmemelidir. Camilerin etrafına kütüphane, eğitim yuvaları ve gençlik merkezleri olsun. Evlatlarımıza iman ve güzel ahlak verebilmek bizler için en önemli gaye olmalıdır" ifadelerini kullandı.

Memleketin her alanda önemli işler yapıldığını ve bundan çok mutluluk duyduğunu vurgulayan Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, "Bakın Çanakkale'de dünya ile çarpıştık. İstiklal Savaşı'nda vatanımızı işgal ettiler. Çok şükür dedelerimiz işgalcileri vatan topraklarından kovdu. Bugün geldiğimiz durumda kalkınma ve büyüme gerçekleştirdik. Bu şeref ve onura sahip çıkmak bizlerin en önemli görevidir. Son 14 yıldır ülke önemli bir gelişme kaydettik. Altyapı ve üstyapı yapamayan devletin yerine geleceği planlayan bir yönetim tarzı iş başına geldi. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, bu milletin önüne geçti. Ben beyaz kefenimi giydim ve bu yola çıktım dedi. Allah ondan razı olsun. Bakınız bugün bile İç ve dış düşmanlarla uğraşıyoruz. Ancak emellerine ulaşamayacaklar. Şunu da belirtmem gerekir ki sizlerle birlikte Kocaeli'de güzel işler yaptık. On iki ilçe için tek derdimiz insanımızın mutluluğu ve güven içerisinde yaşamasıdır. Bu hizmetlerin yapılmasında bize bu yolları açan Cumhurbaşkanımız 7. Açılış Bayramımıza katılmak üzere Cuma günü kentimizde olacak. Sizleri Cumhurbaşkanımızı karşılamaya ve açılış bayramımıza davet ediyorum" dedi.

Birliktelik daha sonra çekilen hatıra fotoğraflarıyla sona erdi. - KOCAELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Başkan Karaosmanoğlu, 'Camiler Hayatın Merkezindedir' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement