Başkan Karaosmanoğlu Sanayici İş Adamları ile Buluştu - Son Dakika
Yerel

Başkan Karaosmanoğlu Sanayici İş Adamları ile Buluştu

Başkan Karaosmanoğlu, İzmit Genç İşadamları (İZGİAD) ve Kocaeli Tüm Sanayici ve İş Adamları (KOTSİAD) dernekleriyle bir araya geldi.

20.05.2015 14:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başkan Karaosmanoğlu, İzmit Genç İşadamları (İZGİAD) ve Kocaeli Tüm Sanayici ve İş Adamları (KOTSİAD) dernekleriyle bir araya geldi.

Sivil toplum kuruluşlarıyla bir araya gelmeye devam eden Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, İZGİAD ve KOTSİAD temsilcilerini konuk etti. Hizmetler noktasında fikir alışverişinin gerçekleştiği görüşmelerde, iş dünyasının fırsatları değerlendirmede derneklerin rolü üzerinde duruldu. İZGİAD Başkanı Yusuf Erenkaya ve yönetim kurulu üyeleri Başkan Karaosmanoğlu'na yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi de aktardılar.

Ziyarette konuşan Başkan Karaosmanoğlu, "İZGİAD gibi dernekleri toplumumuz açısında çok önemsiyorum. Çünkü derneklerimiz bir eğitim yeridir, mekteptir. Ülkemizde demokrasi buralarda yeşerecek ve güçlenecektir. İnsanımızın yeteneklerinin ortaya çıkmasında ve fark edilmesinde derneklerimiz payı da bir hayli büyüktür. Demokrasi, hava ve su kadar önemlidir. Demokrasinin olduğu yerlerde gelişmenin olduğunu görmekteyiz. Ülkemizin güçlenmesi her ne kadar siyasi istikrarın devamlılığıyla alakası olsa bile, ticaret olarak dünyada daha çok hakim olmalıyız. Çin'e dahi mal satmalıyız. Bizler güçlü bir ülkenin onurlu vatandaşıyız. Ancak bunu daha sağlam temellerde yükseltmeliyiz. Katma değeri yüksek ürünler üreterek dünyanın her yerinde söz sahibi olmalıyız. Ülkemizde insan hakları ve özgürlüklerin gelişmesi Türkiye'nin gelişmesine katkı sağlamıştır. Bunun daha iyi noktalara gelmesi, gelişmişlik olarak ülkemize daha olumlu sonuçlar ortaya çıkaracaktır" sözlerini sarf etti.

Kocaeli Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği (KOTSİAD) Başkanı Mehmet Allak ve yönetimiyle buluşmasında, dernekler vasıtasıyla bilgi ve tecrübe paylaşımının öneminden bahseden Başkan Karaosmanoğlu, "İş dünyamız sizler vasıtasıyla fırsatları değerlendirmede daha etkin olacaktır. Hükümetimizin çıkardığı teşviklerden faydalanma noktasında sizin vereceğiniz bilgiler çok önemlidir. Gerek yurt içi gerek yurt dışındaki fırsatlardan haberdar olmalarında da sizler öncü olacaksınız" şeklinde konuştu.

KOTSİAD Başkanı Mehmet Allak da, Büyükşehir hizmetlerini yakından takip ettiklerini söylerken, "Başta çevre olmak üzere şehrimizin geçmiş 10 yılda büyük sorunları vardı. O dönemler siz bizden sabırlı olmamızı istemiştiniz. Hamdolsun kentimizde o günler geride kaldı" dedi. Başkan Karaosmanoğlu görüşmede KOTSİAD yönetimine ulaşım projeleri hakkında bilgi de aktardı. - KOCAELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Başkan Karaosmanoğlu Sanayici İş Adamları ile Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement