Başkan Karasomanoğlu, İmam Hatip Öğrencileri ile Buluştu - Son Dakika
Yerel

Başkan Karasomanoğlu, İmam Hatip Öğrencileri ile Buluştu

Başkan Karasomanoğlu, İmam Hatip Öğrencileri ile Buluştu

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Dilovası Şehit İlimdar Atasoy Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin kütüphane açılışına katıldı.

09.05.2016 12:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Dilovası Şehit İlimdar Atasoy Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin kütüphane açılışına katıldı.

Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB) ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Dilovası Şehit İlimdar Atasoy Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde kütüphane açılışına katıldı. Açılış öncesi öğrencilerle olan buluşmasında, bizi biz yapan en önemli değerlerimizi öğrendiğimiz asıl kaynakların kitaplar olduğunu dile getiren Başkan Karaosmanoğlu, "Bizim medeniyetimiz kitap medeniyetidir. Her tülü kitabı muhakkak ki okuyacağız. Unutulmamalıdır ki bizlerin temelinde okuma vardır. Okumadan dünyamızı ve hayatımızı aydınlatmak mümkün değildir" dedi.

Dilovası Belediye Başkanı Ali Toltar, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hayrettin Uyar, meclis üyeleri, muhtarlar, Şehit İlimdar Atasoy Anadolu İHL Okul Müdürü Şafak Kaya, veliler ve öğrencilerin katıldı. Törende konuşmalarına devam eden Başkan Karaosmanoğlu, "Okunması gereken en önemli ve ilk kitap Kuran-ı Kerim'dir. Özellikle sizler kıymetli öğrencilerimizin Kur'an-ı Kerimi çok güzel okumanız ve anlamınız gerekmektedir. Elbette bu hepimizin görevi olmakla birlikte bu görev sadece İmam Hatiplilerin değildir" diye konuştu.

Geçmiş imkansızlıklarının artık geride kaldığını söyleyen Başkan Karaosmanoğlu, konuşmasının devamında şunları söyledi: "Her okulda kütüphane olmalıdır. Dilovası'nda da büyük bir kütüphaneyi ilçe belediyemizle birlikte hayata geçirmeliyiz. Kitapların arasında yolculuk eden neslimizi imanlı, ahlaklı, edepli ve güzel yetiştirteceğimiz zaman ben inanıyorum ki onlar bizim yaptıklarımızdan daha güzelini yapacaklardır. Bizim medeniyetimizde ilerleme var, durmak yoktur. Yarınımız bugünden daha iyi olmasını istiyorsak her gün yeni bir kitap okumalıyız."

"Kötülüğe saplanmış gençlerimizin o hayattan kurtulmalarını sağlayacak olanda yine bizleriz. Üreten ve paylaşan insan olmayız. Unutmamalıyız ki bunlar bizim iman esaslarımızdır. Kardeşlerim, asıl şükretmek paylaşmaktır. İşte bu sıralarda ve kütüphane de öğrendiğimiz bilgileri de paylaşacağız. Hem aile olarak hem toplum olarak bunu başarmak zorundayız. Bir şeyi de belirtmem gerekir ki her şey bir emeğin sonucudur. Zahmet çekmeden rahmet olmaz."

Daha sonra söz alan Dilovası Belediye Başkanı Ali Toltar ise, "Hangi çağda yaşanılırsa yaşansın özellikle geleceğe hazırlanan gençlerimizin aydınlanmasında kitaplar vazgeçilmezdir. Bu nedenle açılışını gerçekleştirdiğimiz kütüphanemize emekleri olan Büyükşehir Belediye Başkanımız İbrahim Karaosmanoğlu' ve vatandaşlarımıza sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum" dedi.

Konuşmaların ardından Şehit İlimdar Atasoy Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin kütüphanesine geçtiğimiz aylarda vefat eden okul müdürü Ahmet Koç ismi verilerek açıldı. Öğrencilerle sohbet eden Başkan Karaosmanoğlu, gençlerden çok kitap okumalarını isterken, öğrenci ve velilerde bu kütüphanenin hayata geçmesinde ki katkılarından dolayı Başkan Karaosmanoğlu'na teşekkürlerini ilettiler.

Başkan Karaosmanoğlu öğrenci ve velileri açılış esnasında 14 Mayıs'ta açılacak 8. Kocaeli Kitap Fuarına davet etti. - KOCAELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Başkan Karasomanoğlu, İmam Hatip Öğrencileri ile Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement