Başkan Keleş Muhtarlarla Bir Araya Geldi - Son Dakika
Yerel

Başkan Keleş Muhtarlarla Bir Araya Geldi

Başkan Keleş Muhtarlarla Bir Araya Geldi

Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, paraya ihtiyaç olduğunu belirterek "İmkanlar kısıtlı ihtiyaçlar ise sınırsız" dedi.

27.12.2014 11:38  Güncelleme: 11:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, paraya ihtiyaç olduğunu belirterek "İmkanlar kısıtlı ihtiyaçlar ise sınırsız" dedi.

Muhtarlar, Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş'i ağırladılar. Tüm Muhtarlar Derneği Düzce Şube Başkanı Muammer Ceylan "Belediye başkanımız bu güne kadar bizi aralıklarla davet etti. Bizde bir değişiklik yapalım başkanımızı ağırlayalım istedik. Katıldığı için kendisine teşekkür ediyoruz" dedi.

Belediye Başkanın en yakın çalışma arkadaşlarının muhtarlar olduğunu söyleyen Belediye Başkanı Mehmet Keleş, "Muhtarlarla iyi bir senkronizasyon oluşturamazsanız, iyi bir arkadaşlık ortamı oluşturamayan belediye başkanının yada belediye yönetiminin başarılı olma şansı çok zayıftır. Bizlerde muhtarlarımızla iyi bir çalışma ortamı oluşması noktasında ciddi gayret gösteriyoruz. Ben kendi çalışma arkadaşlarıma başta başkan yardımcılarım olmak üzere müdürlerime hepsine öncelikle mahallelerle ilgili yapılan çalışmalarla ilgili muhtarlarımızın bilgisini alacaksınız onların gösterdiği doğrultuda hizmetleri yürüteceksiniz. Sonuç itibariyle bizler nasıl seçilmiş insanlarsak. Muhtarlarımızda seçilmiş insanlardır. Onlarda bir şekilde hizmet etmek ve ettiği hizmetler karşısında halka dönem sonunda hesap verecektir. Dolayısıyla biz bu bilinç içinde muhtarlarımızın mahallesi ile alakalı konularda ilgili olması notasında belediye tarafından oluşturmaya çalışıyoruz. Tabi ki şunu söylemek lazım imkanlarımız çok kısıtlı. İhtiyaçlarımızın sınırsız. Bütün bu imkansızlıklara rağmen ihtiyaçların tamamını bir seferde yada birkaç ay içerisinde çözmek taktir edersiniz ki mümkün değil. Ama az olan imkanlarımızı doğru yerde kullanmak ciddi bir şekilde boşa harcamamak ve en az imkanla dahi maksimum oranda hizmet etmeye gayret gösteriyoruz. Bizlere yardımcı olduğunuz için sizlere teşekkür ediyoruz. Muhtarlarımızdan memnunuz. Hiçbir muhtarımızla sorun yaşamadık" dedi.

"KALİTELİ HİZMET ÜRETMEK DURUMUNDAYIZ"

Muhtarlarla gezilerin devam edeceğini işaret eden Belediye Başkanı Mehmet Keleş, "Sizlerle geçenlerde bir Karadeniz gezisi yaptık. Gezinin devamını da gerçekleştireceğiz. Yine her zaman söylediğim bir şey var. Beraber iş yapabilmenin evvelki şartı iyi dost olabilmekten arkadaş olabilmekten beraber gezmekten, bir şeyleri paylaşmaktan geçer. Muhtarlarımız ile biz arkadaş ve dost olabilirsek daha güzel işler üretebiliriz. Kaliteli hizmet üretmek durumundayız. Geri dönüp baktığımızda içimize sinecek işler ürütmeliyiz. Bu iş kolay bir iş değil. Bütün yaptığımız projelerde öncelikle yapmak istediğimiz kalite. Kaliteyi esas alıyoruz. Yaptığımız eserler gelecek nesillere kalsın istiyoruz" diye konuştu.

"DÜZCELİ BİZDEN HİZMET BEKLİYOR"

Başkan Mehmet Keleş şehirlerin doğru dizayn edilmesi gerektiğini belirterek "Düzce'de özellikle istiyoruz ki depremden sonra ortaya çıkan yapılaşmada bir birlik ve beraberlik olsun. Bir şehir kimliği ortaya çıksın. Sizlerde katıldınız biliyorsunuz. Şehir kimliği çalıştayı yaptık. Bazı şeyleri artık planlayıp önceden hesap etmeliyiz. Bu yapılabilecek bir şey. Bunun için donanıma sahibiz. Artık bazı şeyleri yanlış eksik yapmak bize yakışmaz. Mehmet Keleş olarak benim hiçbir konuda aciziyet göstermek gibi bir lüksümüz yok. Şehirleri doğru dizayn etmeyi öğrenmeliyiz. Hizmet muhtardan başlar. Halka en yakın kişi muhtardır. Dolayısıyla sizler bu yetkinizi kullanırken bir işi yaparken çok kez düşünün danışın. Bizde öyle yapıyoruz. Beraber olmaktan kaçmayalım. Düzceli bizden hizmet bekliyor. Biz hiçbir şekilde 1 dakikamızı bile ziyan etmeden bu memleketi imar etmek için gayret gösteriyoruz. Sizlerde bizlere katılın birlikte yapalım. Olması için elimizden gelen gayreti göstermemiz gerekiyor. İmkanlarımız kısıtlı ama hiçbir şeyi gerçekleştirmemiz imkansız değil. Bu şehrin bizden beklediği hizmetleri gerçekleştirme ihtimali var. Bu sadece bizim çalışkanlığımıza işi takip etme becerimize, acarlığımıza, iş koparma yeteneğimize ve karşılıklı anlayış içinde çalışma ortamına ihtiyacımız var. Benim kapım her zaman size açık. Sizler hizmet için varsınız" şeklinde konuştu.

"PARAYA İHTİYACIMIZ VAR"

Başkan Mehmet Keleş, düzeltilmesi gereken bir belediye bütçesi olduğunu belirterek "Yani paraya ihtiyacımız var. Bize iki aydan beri gelen parayı söyleyeyim size. Bir önceki ay 800 bin lira geldi. Bu ayda 1 milyon lira geldi. Ama bizim 3,5 milyon lira personel giderimiz var. Toplamda 45 milyonu piyasa borcu olmak üzere 178 milyon lira borcumuz vardı. Bunu birini suçlamak için söylemiyorum. Belediyelerin tamamı borçludur. Ama Düzce Belediyesinin borcu biraz daha fazla. Bu borcu ödemek durumundayız. Devlete olan borcu yapılandırdık, ödüyoruz. Öncelikle Düzce Belediyesini faiz ödemekten kurtardık. Şu anda Düzce Belediyesi faiz ödemiyor. Ana paraları ödüyoruz. Piyasa borcu olan 45 milyon lirayı 23 milyon liraya çektik. Düzce Belediyesinin gelirini iki ya da üç kat katladık. ve inşallah bu ay itibariyle kesintiler da ortadan kalkıyor buna yaz aylarınıda dahil ederseniz 9 ay kesinti olmayacak. Bu şu demek; kesinti olmazsa şayet ki bizim tahakkuk edenimiz 5 milyon lira civarında kasamıza geren 800 bin liraydı. Bu şu demek ortalama 5 milyondan 9 ay kesinti almazsalar 45 milyon lira yapar. Düzce için bu para 5 yıllık süre içerisindeki toplam yatırım miktarıdır. 45 milyon lira yatırıma dönüştüğünde Düzce Belediyesi çok büyük işler yapmış olur. İnşallah yapacağız" dedi.

Başkan Mehmet Keleş, katı atık depolama tesisinin bittiğini, kültür merkezinin bitmek üzere olduğunu otogar inşaatının ise hızla devam ettiğini söyledi.

Başkan Keleş'in açıklamalarının ardından muhtarlar taleplerini ve sorularını iletti. Keleş ve kurmayları sorulan sorulara tek tek cevap verdi. - DÜZCE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Başkan Keleş Muhtarlarla Bir Araya Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Gazze Şeridi'nde İsrail Saldırısında Belediye Başkanı Hayatını Kaybetti
    09 Nis Gazze Şeridi'nde İsrail Saldırısında Belediye Başkanı Hayatını Kaybetti

    Gazze Şeridi'nde İsrail güçlerinin düzenlediği hava saldırısında Maghazi Belediye Başkanı Hatem el-Ghamri ve 4 kişi hayatını kaybetti. Uluslararası topluma İsrail'e yönelik insanlığa karşı işlediği suçlardan dolayı soruşturma açılması çağrısı yapıldı.

  • AK Parti MKYK Üyesi Orhan Miroğlu: AK Parti Kürtlerden biraz daha uzaklaştı
    09 Nis AK Parti MKYK Üyesi Orhan Miroğlu: AK Parti Kürtlerden biraz daha uzaklaştı

    AK Parti MKYK Üyesi Orhan Miroğlu, 31 Mart Yerel Seçimleri sonrası Kürt seçmenin tercihlerini ve AK Parti'nin durumunu değerlendirdi. Miroğlu, Kürt seçmenin, AK Parti ve DEM gibi partilere oy vererek, marjinal sokak siyasetinden kurtulup siyasetin merkezinde söz sahibi olmak istediğini belirtti.

  • Malatya ve Elazığ için kuvvetli sağanak uyarısı
    09 Nis Malatya ve Elazığ için kuvvetli sağanak uyarısı

    Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Malatya ve Elazığ için kuvvetli sağanak uyarısında bulundu. Bugün öğle saatlerinden itibaren artarak akşam saatlerine kadar yerel olarak kuvvetli olması beklenen gök gürültülü sağanak nedeniyle vatandaşlar sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu, ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına ile ulaşımda aksamalara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyarıldı.

  • SUBÜ Rektörü ve CHP PM Üyesi Ramazan Bayramı Mesajı Yayımladı
    09 Nis SUBÜ Rektörü ve CHP PM Üyesi Ramazan Bayramı Mesajı Yayımladı

    Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık ve CHP Parti Meclisi (PM) Üyesi Ecevit Keleş, Ramazan Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı. Sarıbıyık, bayramın manevi atmosferine vurgu yaparak, Filistin ve Doğu Türkistan'da yaşanan zulümlere dikkat çekti. Keleş ise bayramın birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularını pekiştirmesi gerektiğini belirtti.

  • Burhaniye'de 2024-2029 Dönemi Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi
    09 Nis Burhaniye'de 2024-2029 Dönemi Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi

    Burhaniye Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler başkanlığında, 31 Mart Yerel Seçimlerinden sonra 2024-2029 döneminin ilk meclis toplantısı gerçekleştirildi. Yeni dönem meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri, belediye daire müdürleri, basın mensupları ve Burhaniyeliler toplantıya katıldı. Toplantıda meclis başkan vekilleri, meclis katipleri ve encümen üyeleri seçildi. Ayrıca komisyon üyeleri belirlendi ve 2023 Yılı Faaliyet Raporu görüşüldü.

  • Pazaryeri Belediye Meclisi Toplantısında Encümen Üyeleri ve Komisyonlar Belirlendi
    09 Nis Pazaryeri Belediye Meclisi Toplantısında Encümen Üyeleri ve Komisyonlar Belirlendi

    31 Mart Yerel Seçimlerinden sonra Pazaryeri Belediye Meclisi ilk kez toplandı. Toplantıda encümen üyeleri, başkan vekili ve plan bütçe komisyonu belirlendi. Belediye Başkanı Zekiye Tekin, yeni dönemin Pazaryeri ilçesine hayırlı olmasını temenni etti.

  • TÜRKPATENT, coğrafi işaretli ürün sayısını açıkladı
    09 Nis TÜRKPATENT, coğrafi işaretli ürün sayısını açıkladı

    Türk Patent ve Marka Kurumu (TÜRKPATENT) tarafından tescil edilen coğrafi işaretli ürün sayısı geçen yıl sonunda 1512 olurken, Gaziantep ürünü tescillenen iller sıralaması, Hatay da en fazla coğrafi işaret başvurusu yapan iller arasında ilk sırada yer aldı. Türkiye'nin coğrafi işaret tescilli ürün sayısı 2023 sonu itibarıyla 1512 oldu. Kuruma geçen yıl 371 ürün için başvuru yapıldı ve bunlardan 209'u coğrafi işaret tescili aldı.

  • Akyazı Belediyesi'nin İlk Meclis Toplantısında Başkan Soykan Konuştu
    09 Nis Akyazı Belediyesi'nin İlk Meclis Toplantısında Başkan Soykan Konuştu

    Akyazı Belediyesi'nin 31 Mart Yerel Seçimleri'nin ardından gerçekleştirilen ilk meclis toplantısında Belediye Başkanı Bilal Soykan, Akyazı'nın güzelleştirilmesi ve değer katılması için çalışacaklarını belirtti.

  • Barış Pınarı Harekatı'yla temizlenen Tel Abyad ve Rasulayn'da halk, huzur içinde Ramazan Bayramı'na giriyor
    09 Nis Barış Pınarı Harekatı'yla temizlenen Tel Abyad ve Rasulayn'da halk, huzur içinde Ramazan Bayramı'na giriyor

    Barış Pınarı Harekatı'yla terör örgütü YPG/PKK'dan temizlenen Suriye'nin Tel Abyad ve Rasulayn ilçelerinde halk, Türkiye'nin çabalarıyla sağlanan huzur ve güven ortamında beşinci Ramazan Bayramı'na girecek. Buna rağmen ekonomik zorluklar yaşayan halk, pazarda alışveriş yaparak bayrama hazırlanıyor.

  • Zeytinburnu Belediye Meclisi Yeni Dönem İlk Toplantısını Gerçekleştirdi
    09 Nis Zeytinburnu Belediye Meclisi Yeni Dönem İlk Toplantısını Gerçekleştirdi

    31 Mart Yerel Seçimleri'nin ardından Zeytinburnu'nun 5 yıllık yeni yönetiminde söz sahibi olacak belediye meclis üyeleri, Belediye Başkanı Ömer Arısoy'un başkanlığında ilk toplantısını gerçekleştirdi.

  • Tokat Belediye Başkanı atlı ziyaretçilerle karşılaştı
    09 Nis Tokat Belediye Başkanı atlı ziyaretçilerle karşılaştı

    Tokat Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu, atla safari yaparak gelen Ceylan Kırca ve Sümmani Yılmaz tarafından beklenmedik bir ziyaretçi grubuyla karşılaştı. Başkan ve vatandaşlar bu ilginç ziyaret karşısında hayrete düştü.

  • Meksika'da 33 yıl sonra ilk kez görülen güneş tutulması izlendi
    09 Nis Meksika'da 33 yıl sonra ilk kez görülen güneş tutulması izlendi

    Meksika'nın başkenti Mexico City'de yaşayanlar, 33 yıl sonra ilk kez görülen güneş tutulmasını izlemek için sahillere ve Meksika Ulusal Özerk Üniversitesi'nin kampüsüne akın etti. Tutulma, Meksika'nın kuzeyindeki bazı şehirlerde net şekilde izlendi. Meksikalılar ve turistler, tarihi anlara tanıklık etmek için tutulmanın görüldüğü kentlere akın etti.


Advertisement