Başkan Kerimoğlu,"Bakırköy'ü Müzelerle Donatacağız" - Son Dakika
Güncel

Başkan Kerimoğlu,"Bakırköy'ü Müzelerle Donatacağız"

Yeşilköy Sahil'de Balıkçılar Barınağı karşısında bulunan Bakırköy Belediyesi Sanat Evi ve Kent Müzesi'nde açılan Atatürk Müzesi ve Etnografya Müzesi'nde pek çoğu orijinal binlerce eser sergileniyor.

07.11.2015 16:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bakırköy Belediyesi tarafından Cumhuriyetimizin 92. Yılında İstanbul'a kazandırılan Atatürk Müzesi ve Etnografya Müzesi'nde; cumhuriyetimizle yaşıt Hıfzı Topuz(92) ve 50 yılını Anadolu giyim kültürüne adayan 50 kuruşun (ilk basımı 1971) güzel kızı Sabiha Tansuğ'un eserleri buluştu.

Pazartesi hariç haftanın her günü 10.00-19.00 saatleri arasında açık kalacak müzeleri ücretsiz olarak ziyaret edenlere ayrıca Bakırköy Belediyesi tarafından yayınlanan "Atatürk Bakırköy'de" kitabı da hediye ediliyor.

Atatürk Müzesi'nde özellikle Atatürk'ün Bakırköy'deki anılarını, fotoğraflarını ziyaretçilere göstermek istediklerini belirten Bakırköy Belediye Başkanı Dr. Bülent Kerimoğlu şunları ifade etti:"Önderimiz ve cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün yaşamının son yıllarının en güzel günlerini Bakırköy'de geçirdi. Atatürk bir anlamda Bakırköylüdür, yani gururla söylüyorum hemşehrimizdir. Açtığımız Atatürk Müzesi ve yayınladığımız "Atatürk Bakırköy'de" kitabı ile Atatürk'ün Florya'da, Yeşilköy'deki anılarını, fotoğraflarını, yani O'nun yaşamının bir parçasını anlatmak, göstermek istedik."

Etnografya Müzesi'yle köklü Anadolu kültürünü çocuklara, gençlere aktarmak istediklerini söyleyen Bakırköy Belediye Başkanı Dr. Bülent Kerimoğlu şunları açıkladı:"Etnografya Müzesi'yle köklü Anadolu kültürünü ve zenginliği özellikle çocuklarımıza, gençlerimize aktarmayı hedefliyoruz. 1968 yılında Ankara gelin başıyla çektirdiği fotoğrafı 1971 yılında 50 kuruşa basılan (1989 yılına kadar tedavülde kaldı) Sabiha Tansuğ'un da Bursa Keles'e özgü kıyafeti de sergileniyor. Geçtiğimiz günlerde yaptığımız açılışta edebiyatımıza 10 inceleme-araştırma, 5 anı ve 15 de roman kazandıran; cumhuriyetimizle yaşıt gazeteci-yazar Hıfzı Topuz ve dünyada devlet adamları dışında, halktan bir kişi olarak resmi paraya basılan ilk kişi olan Sabiha Tansuğ ile biraraya gelmekten de büyük onur duydum. Ayrıca Bakırköy'e 2 müze birden kazandırmak beni çok mutlu etti. Bakırköy'ü müzelerle donatacağız."

Bakırköy Belediye Başkanı Kerimoğlu ayrıca her iki müzeye katkı sunan başta İlhan Gülek olmak üzere tüm sanatçılara, koleksiyonerlere ve kurumlara çok teşekkür ettiğini sözlerine ekledi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Başkan Kerimoğlu,'Bakırköy'ü Müzelerle Donatacağız' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement